Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tschaffer77

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Päivi Räsänen egy Bibliával a kezében lépett a tárgyalóterembe. Gondolta volna bárki is az elmúlt kétezer esztendőben, hogy ez egyszer majd provokatív cselekedetnek számít Európában? Január végén indult a finn exbelügyminiszter ügyének tárgyalása. A bűne főbenjáró, rút és iszonyatos: 2019-ben…..
tschaffer77 2022.02.08 14:43:00
@Ekrü: Elkanyarodtál. Igen valóban vannak forradalmak. A forradalmak viszont nagyon alapvető változások és a leggyakrabban véresek. Elkanyarodunk egy kereszténypárti inkvizíciós forradalom megvitatásába, vagy elfogadjuk, hogy azért a demokratikus jogállam kereteit meg akarjuk tartani? Lásd Afganisztán. Ott elkanyarodtak a jogállamtól a vallás irányába. Nem irigylem őket.
tschaffer77 2022.02.08 15:18:10
@Ekrü: Bocsánat. Miért fogadnám el? Én szabálykövető ember vagyok én azt mondom mindenkinek be kell tartania őket. Aki megszegi annak a törvénynek megfelelő büntetésben kell részesülnie. Lehet véleményt nyilvánítani, sőt tüntetni is a szabályok szerint. aki túllépi az ellen a törvény fellép. Valamint ne keverjük az országokat ami az egyikben szabad az a másikban tilos más a jog és az elfogadott közös értékrend. Jöhetnél azzal is hogy Svájcban nem volt a nőknek szavazati joga minden kantonban '77-ben.
"Az ügyész kiemelte, hogy Räsänen szégyennek és bűnnek minősítette a homoszexualitást, illetve azt állította, hogy tudományosan bizonyított, hogy az pszichoszexuális fejlődési rendellenesség. – A kijelentések sértik a homoszexuálisok egyenjogúságát és emberi méltóságát, ezért túllépik a véleménynyilvánítás és a vallásszabadság korlátait – érvelt az ügyész." Ha ez a helyi törvények szerint nem engedett, akkor nem engedett. Akár ő személyesen egyetért-e velük vagy sem. Ráadásul ő nem csak egy közember, hanem az Állam alkamazottja, aki felesküdött a törvényekre. Ha a jog olyan akár esküszegésért is elővehetnék. Nem azt kell nézni más országban mi milyen. Ott ilyen a törvény pont. Ő állami alkalmazott nem magánember ráadásul fontos tisztségben. A helyi törvényeket megsértette.
tschaffer77 2022.02.08 15:25:11
@tschaffer77: Még egy apróság ami lehet elkerülte sokak figyelmét. Eljárás van ellene. Az azt jelenti minden jogállamban, hogy ártatlan, amíg a bűnössége nem bizonyított. Vagyis itt részben előre iszunk a medve bőrére, hogy ez is bűn. Lehet hogy nem az ... Ez a különbség ő nem tárgyal ő ítél :)
Mérsékelt visszhangot keltett egy szenzációs bejelentés. Altusz Kristóf külügyminisztériumi államtitkár-helyettes egy máltai újságban kikotyogta, hogy tavaly 1300 menekültet fogadtunk be. Nem tisztem mérlegelni, vajon ellentmondás-e, hogy miközben itthon az úgynevezett migránsok ellen harcolt a…..
Pedig papíron milyen jól hangzott az egész: fogunk egy táblát, ráírjuk, hogy 7.16, befagyasztjuk egy jégtömbbe (érted, a Tűz és jég dalából az egyik), leteszünk elé egy lángszórószerű izét (tűz, a másik) és a Facebooon élőben közvetítjük, ahogy a tűz elolvasztja a jeget, és kigyön belőle a dátum.…..
tschaffer77 2017.03.10 10:32:04
Az egészséges fejlődésű kisfiúk jelentős része kukás akar lenni, ha felnő. A csírákat csak a nagy és büdös autó érdekli, és hogy hátul lehet állva utazni, a profibbak viszont megtervezik az útvonalat is a telephely, a lakossági ügyfélhálózat - értsd lakótelep - és a…..
tschaffer77 2014.10.03 13:58:00
@Petrodon: A nézőpontod egyszerű: Csak magaddal törődsz és aki nem olyan sikeres, az hülye. Meg sem látod a problémát! Informatikusnaál ez azért gond :) Tudod vannak például korházi informatikusok, akik kb úgy keresnek mint a nővérek. Messze messze az alatt a szint alatt ahol te vagy. DE ezt a munkát és még sokezer ilyen munkát el kell végeznie valakinek, de nem lehet belőle normálisan megélni. Nincs végtelen számú milliós állás minden informatikusnak, ha pedig volna, senki nem lenne kórházi informatikus és összedőlnének az ottani rendszerek a receptíróprogitól a hálózatra kötött röntgengépig , meg betegirányítóig minden. Ez sem megoldás, márpedig nem tudnak többet fizetni amilyen helyzetben az egészségügy van. Hogy te kifogtál egy jó állást az a következőkenk köszönhető: jó környezet / jó kapcsolatok / mázli / és persze tagadhatatlan hogy tudás és munka is van benne, de nem csak az. Szóval nem kéne lenézni mindenki mást aki nem olyan sikeres. Némi alázat még nem ártott senkinek.
tschaffer77 2014.10.03 15:49:15
@Ronnie_27: Ebben tévedsz. tulajdonképpen dolgoztam ilyen cégeknél akik kórházi bérszámfejtő vagy receptíró rendszerket fejlesztenek, sőt jómagam is tezstelem és adpotáltam eredetileg olasz, inkubátorokra kötött újszülöttintezíven használt programot. Megdöbbentő tény fog következni. Ezek kis középvállakozások voltak idehaza a fizetett bér pedig alig haladta meg a mindenkori átlagbért ugyanis az egészségügyi pályázatokban lett légyenek azok akár informatikai jellegűek nincs nagy pénz, mert szegény a drága egészségügy. Így jelenleg a teljes egészségügyi informatikai területet elhagyva egy multinak dolgozom társadalmilag messze haszontalanabb, de ettől mondjuk szakmailag nem kevésbé érdekes és nem utolsó sorban sokkal jobban fizető helyen. És vannak helyek ahol elárulom a kórházi informatikus nem csak annyit csinál hogy kicseréli a tonert mert Micike nem tud nyomtatni. De egy vidéki kórház lehet hogy az adott település egyik legjobb informatikai állását jelenti, mivel nincs sok esetleg elmehetsz egy helyi alkatrészboltba még :)
Minden idők legrövidebb robogóblog posztja következik, ráadásul robogó sem nagyon van benne. A szezon még messze, de nem árt megnézni ezt az 1 óra 17 perces válogatást - segít majd jobban odafigyelni. A legtöbb nyilvánvalóan agyatlanul húzza neki, és van, akit a csúszós úttest,…..
A héten még kitart a dalszövegezés az órákon, aztán a jövő héten vitatkozni fogunk. Legalábbis remélem, rá lehet őket venni - némi rásegítéssel - a beszélgetésre. A tervezett téma már eddig is szóba kerül olykor itt-ott: a kutyaevés kérdésköre. Ez egyike a Kínát…..
tschaffer77 2012.11.28 10:15:46
@Liping: Azért megnézném hogy szólak-e az indonéz halászoknak is :) Ugyan már aki valamit nem akar megenni ne egye szíve lelke rajta, de attól még más ha ezzel neki nem árt had egyen már azt amit akar. Nekem ne tiltsák meg a disznóhúst mert tisztátalan, a marhahúst mert az szent, a tengeri herkentyűket amelyek szigorúan véve a biblia szerint szintén tisztátalanok stb. Ha másnak más elvei vannak hajrá. Felőlem lehet mindenki más vega is ha akar, vagy ehet tojást ami az abortusz egy formája.

Ami pedig az állatok kínzásmentes elölését illeti: Mózes IV. könyv 15. rész
"3. És tűzáldozatot akartok készíteni az Úrnak, egészen égő- vagy véres áldozatot, vagy fogadás teljesítése végett, vagy szabadakarat szerint, vagy a ti ünnepiteken, hogy tulok- vagy juhféléből kedves illatot készítsetek az Úrnak: "

Nem tudom kinek milyen az ízlése a kedves illatot érintően, de ez simán kimeríti az állatkínzás fogalmát pedig míly kedves ez az úrnak.
A unit-linked biztosítást szinte mindenki ismeri, sokan úgy vannak vele, hogy bár ne így lenne. Egy ügynök rábeszélésére (aki gyakran a család régi ismerőse volt, aki pár hétig ügynökösködésből próbált megélni) sokan beleugrottak egy-egy ilyen szerződésbe, aztán sehogy…..
tschaffer77 2012.07.26 13:19:45
@jacint70: Ez így van azt tolja eléd amiben ő maga a saját pénzét tartja és alapkezelőben szakemberek állítanak össze megfelelő diverzifikációval stb.
De az állampapírpiacon is csak abból választhatsz amit eléd tolnak, tehát a magasabb kamatú befektetéseket amiket a nagyvásárlók kapnak (éppen a biztosító) te nem vehetsz. De mint már mondtam ez érdektelen mert az állampapír nem ad neked biztosítást, így csak befektetési oldalról azért persze jobban fogsz járni. Viszont ha mellé veszel ugynanolyan biztosítást akkor meg összeségében rosszabbul. És az állampapír még mindig kevésbé likvid mint egy UL biztosítás.
De ezek nem érvek vagy ellenérvek. Ez nem vita. Azt kell eldöntened mit akarsz és mik a prioritások (hozam, biztonság, likviditás, biztosítás, ráfordított idő stb.) mik a célok (nyugdíj, gyerekek, tartalékképzés egy későbbi beruházásra) hogyan tudsz rá pénzt szerezni (egyben előre, kis részletekben megtakaírítással, esetenként nagyobb összeg stb.), amíg ez nincs világosan leírva nem lehet megmondani hogy neked melyik termék a megfelelő. Lehet hogy befektetnéd a karácsonyi prémiumot akkor olyan termék kell stb.
Ezért nincs olyan hogy ez jobb és az jobb. A kérdés az hogy nekem ez vagy az a megfelelőbb. Szántásra nem lehet eladni egy Ferrarit, oda traktor kell és kész akármilyen előnyei vannak a Ferrarinak.
tschaffer77 2012.07.26 13:22:14
@nookedli: Ok, de azt is mond el hogy mi van akkor amikor az ügyél mondjuk a biztosítás 2. évében elhalálozott na akkor mik voltak az arányok? Mert te a Halál 50 órája című filmet hasonlítod itt egy elméleti fizikai bizonyításhoz. Semmi közük egymáshoz, de te azt mondod a film jobb mert hamarabb túl vagy rajta ... lol
tschaffer77 2012.07.26 13:26:08
@gigabursch: Dehogynem ha leírják őket és aláírják. Sajnos kevesen tudják hogy jogilag nem a biztosító ad el neked egy terméket amit te aláírsz és megveszel, hanem te ajánlasz egy üzletet a biztosítónak (amit megönnyítendő ő ad útmutatást hogy mit szokott elfogadni) és ő fogadja el a te ajánlatodat. Tehát amit aláírsz az a te ajánlatod és a biztosítási szerződést később kapod meg. Ha az ajánlatba szépen beleírod az ígéreteiket és elfogadják semmi gond :)
Nagyon komoly reményekkel vágunk bele a Petőfi utca új projektjébe, a radikálisan merész újításokkal felturbózott, európai értelemben vett Vita-fórumba. A következőkben rendszeresen meghirdetett témák körbejárásához szakértőket hívunk meg, akik az adott hét végéig…..
tschaffer77 2012.05.07 15:46:49
@Kivlov: És akkor mond meg mit csináljnaka, ezeket a gyerekeket már eleve az iskolában a tanárok úgy kezeleik mint problémásakat nem is adnak le nekik annyi anyagot még annak sem akinek lehetne. (Korrepetáltam cigány kislányt és lám felvették egészségügyi szakközépbe, korábban buktatni akarták) Nem foglalkoztatja őket kutya se, magyarnak sincsen állása akkor ő mit csináljon? Szépen csendben a faluszélen haljon éhen? Bemegy egszeri 10.000 forintos segélyért? És aztán? Azta példát veszi amit lát a túlélésre hoyg vegetálni el lehet ha csinál pár gyereket. Mert ilyen a törvény. Nem elsz gazdag nem lesz plazmatévéje, de vegetál. Az ő hibája?

DE aztán kap ám munkát idénymunkát. Amikor Eu-s pályázaton a fehérember szépen 10%-ért megpályázta felénk is a vasútfelújítást egy fehér embert nem láttam a vasút töltésén kavicsot lapátolni csak feketén foglalkoztatott cigányokat. A fehér csal megszedi magát rajtuk kihasználja őket hazamennek a segély mellett feketén szerzett pénzzel elherdálják mert nem értenek a pénzkezeléshez és ugyanoda visszasülyednek. Az ő hibájuk? Nem kaptak oktatást, nem katak mintát, a családsegítő messze elkerüli az utcákat, a kötelező gyerekgondozó szülés után feléjük se néz. az ő hibájuk?

Igen nem tökéletesek, sőt, igen megszegik a törvényt, igen nem dolgoznak rendszeresen, igen segélyből élnek, igen van hogy lopnak, és mindez együtt borzasztóan irritáló egy középosztálybeli embernek akinek szerencsésebben alakult az élete, de ő sem megoldást akar mert annyira nem felvilágosult csak elítél ... ez is az ő hibájuk?
tschaffer77 2012.05.07 15:58:30
@Kivlov: Meghajlok nagyságod előtt. Tessék adj mindek munkát! És büntesd azt aki faji kérdést kever abba hogy felveszi-e őket dolgozni vagy sem. Akkor majd nem kell segély.
Én elítélem a cigányoknak felé való pozitív diszkriminációt, de a negatívat is! Egy szabály van mindenkire! Elítélem a tanárnőt aki nem atnítja őket, a családsegítőt aki elhanygolja őket, a munkáltatót aki csak bőrszín miatt nem veszi fel őket. Mert mind mind mind felelős abban hogy ők segélyeket kapnak ...
tschaffer77 2012.05.07 16:18:38
@Laciii: Melyik lista? A költségvetési? Tessék megnézni a neten ott az egész.

@Kivlov: Mond meg őszintén amelyik ki akar törni, mert van ilyen annak van esélye? Történetesen ismerek diplomás cigányt is ... nem modom meg mióta nem kap állást. Kezdjük azzal hogy diploma ide vagy oda senki nem akart neki normális albérletet kiadni ... mert tudod igénytelen. Korábban még az esélyegyenlőségi minisztériumba páylázott és messze jobb anyaga volt annál mint akit felvettek, mert ő ugye cigány ... No de nem vitatkozom veled nincs értelme :) Te csak elítélsz és soha nem foglalkoztál valóban a kérdéssel.
Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Nincs baj, budaigyula ébren vár. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Több, mint ami a mesében elő van írva!(via) Miről ismered föl a fidesz…..
Szeretném, hogy jelenjen meg az alábbi tapasztalat az oldalukon, hogy az érintettek, betegtársak okuljanak belőle:Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalatom van a Korányi Kórházzal kapcsolatban. Apámat a Sebészeti Osztályra vitték be, ahol két hét bent tartózkodás után…..
tschaffer77 2012.04.25 15:32:01
Mindenkelőtt részvétem a posztolónak.

@Dr.laikus PhD:

Két hétről van szó ne felejtsük el, a család semmi komolyra nem számított, ezért ez a hirtelenség külön megnöveli a sokkhatást amit a posztoló kapott.
Ön is pont itt téved amikor más cselekvést vár el a posztolótól.
Bekerül az illető a kórházba és nincs semmi durvára felkészülve mert a leletei jók. Ott kiderül hogy rákos. Én is azt mondanám hogy naés rákkal ma már elélnek akár évekig is az emberek beállítanak és megyek haza. Dehogy kell hogy az egész família itt virrasszon az ágyamnál. A beteg 2 nappal a halála előtt kapta meg az igazi diagnózist hogy már csak napjai vannak hátra. A posztoló feltehetően másnap tudta meg. Nem tudom Ön hol dolgozik, de példának okáért nem kevesen vannak akik olyan munkahelyen dolgoznak ahol arra a kérésre hogy bocs holnaptól pár napig nem jövök (és nem hetekkel vagy inkább hónapokkal előtte egyeztetem) akkor azt mondják mehetsz de már ne is gyere vissza. (És ha önnek például életmentő műttet kéne végeznie másnap lemondaná?) És ez csak egy lehetőség. Éppen ezért a posztolót tenni felelőssé hogy nem virrasztott ott két hétig az apjánál aki jó állapotban negatív leletekkel ment kórházba embertelen és érzéketlen.

Vagy ezek szerint a valós véleménye az hogy ha egyszer kórházba kerül jobb ha a halálra készül az ember.

És akkor a lényegi kérdés a megelőzés és szűrés. Hogyan lehet hogy ennyi negatív röntgen után mégiscsak ilyen beteg az ember? A röntgen nem szűri ki mert elavult technika és ha nincs egy focilabdányi daganat akkor úgysem látják, mert akkor egyszerűen pazarlás a röntgen úgy ahogy van. Esetleg a röntgenorvosok bénák? Miért nem küldék el a beteget a 2-ik röntgen után a 3-ik helyett egy ct-re? Esetleg kiszúrhatták volna a betegséget akkor amikor még lehet tenni valamit?
tschaffer77 2012.04.25 15:39:17
@ArgonX: Szerinted akkor mi az ápoló személyzet dolga ha nem kell nekik a betegnek a gyógyszerét beadni? A feladat annyi hogy oda kell tenni egy tálka gyógyszert meg a kaját és meg kell igazítani egy ágyat és felírni a kórlapra a lázat ezt bármelyik betanított munkás megcsinálja minek ápolói képzettség akkor?

Elég lenne egyetlen ápoló aki beérkezékor szúr egy vénát a betegnek, és távozáskor eltávolítja, és ennyi?
Érdekes vita bontakozott ki annak kapcsán, hogy a kormány Erzsébet-utalványban kívánja fizetni a családi pótlékot: a szándék érthető, hiszen sok helyen nem éppen a családra költik ezt a pénzt, másrészt van bőven ellenző is: nehogy már a kormány mondja meg, hol és mit vegyek…..
tschaffer77 2012.04.05 14:01:07
@kovi1970: Kurva jó Fideszes bértolnbok vagyok hogy szidom őket mint a bokrot.
Nem örülök Erzsébetünknek mert és ha hajlandó volnál a küldött linken az erzsébetutalvány felhasználást elolvasni a HIVATALOS oldalon akkor leesne hogy azért mert csak meleg ételre és készételre költhető. Igen pont ugyanúgy mint a korábbi melegétkezési utalvány. Nem pedig bármilyen élelmiszere. Erre nem mellesleg a hozzánk legközelebbi TESCO-ban már figyelmetettek is.
tschaffer77 2012.04.05 14:03:24
@zum trucc: Hát a helyi TESCO nem így tudja, a honlap nem így tudja, de akkor sem vagyok kisegítve azzal hogy idén még ....
tschaffer77 2012.04.05 14:19:27
@kovi1970: Ja akkor természetesen a mol kúton ankolhatok si vele igaz? Mert ha kutya se ellenőrzi akkor ez is természetes. Mert ott is elfogadják ugya a büfében meg a háromszögszendvicsért.
Adja isten hogy ne legyen igazam ...
Az operett már száz éve is hazug volt minden elemében. Egy soha nem létezett világban hamis problémák mentén mézeskalács emberek cukorszirupban tocsogó szemetet énekelnek. Thália szentélye: a színház, az önmagát komolyan vevő, teremtő kultúra elleni alattomos támadás volt ez…..
tschaffer77 2012.04.05 12:04:43
@vlacko: A válasz az hogy mert nem szűnnek meg a régi dolgok, hanem tovább élnek ma is! Ott van Michael Buble 2003-as lemeze Foxtrott, Cha-cha, és Swing számokkal van tele, pedig ezek századeleji táncok! Vagy én például szertem a Just a Gigolo-t Armstrong előadásában, pedig ő is a sokadik feldolgozás talán 1915 körüli a dal eredetije, de 2001-ban Lou Bega is előadta. A magyar nóta sem túl divatos, de még máig sokan tanulnak néptáncot ahol megszerethetik, nekik nem ósdi marhaság, és hát Oszvald Marika önmagában híresebb sok Rockbandánál. Attól hogy valami régi és éppen nem sláger még könynedn túlélhet több évszázadon is, lást Waltzing Matilda (1895) is feltűnt az Axis of Awesome paródiájában a 4 chord song-ban! Ez egy 117 éves pop hit!
tschaffer77 2012.04.05 13:30:17
@csusz: Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre?' (Mt 7:3)

Persze tudom a Biblia is csak valami ócska régi giccses bulvárlap.
tschaffer77 2012.04.05 13:32:54
@Holdkóros Tónyó: Le style, c'est l'homme, vagy hogy mindenki értse: Az ember maga a stílus
Jobboldaliságot szívtam magamba az anyatejjel, mégha azóta, azt hiszem, sokkal több nézetem is liberális vagy szocialista, mint amennyi konzervatív. Mégis, a jobboldaliakra tudok úgy gondolni, hogy „mi”, a ballibekre pedig elsősorban úgy gondolok,…..
tschaffer77 2012.04.04 09:54:08
Nagyjából jónak látom az érveket.

1. A diplomások hiúsága nem hiszem hogy abban a tekintetben igazi mozgatórugó lett volna, hogy a jobbosok ez esetben inkább diplomások voltak. Ez inkább abban a tekintetben számít hogy a kérdés részben kikerült a politika holdudvarávóla tudomány területére ami eddig a napig nem politikai terület (az egyetemi HÖk-ök politizálását nem számítva). A politika megítélése pedig olyan hogy ma az emberek nem néznék jó szemmel hogy újabb és újabb etrületeket foglal el amikor így is midnent átsző. Kellenek tabuk.

2. Ez egy nagyon erős különbség. Egy miniszter vagy miniszterelnök is politikus. Mind hazudik, ez nem követlemény csak tény. Nem csak kötelessége de látható is. Eelég csak megnézni ígérreteket és tetteket és látható hogy többnyire nem csak retorikai túlzásokkal hanem hatalmas átverésekkel apellálnak a politikusok és szóvivők. Ebből a szempontból az hogy valamelyik politikus kimondja hogy hát igen hazudunk nem egy nagy dolog. Igaz az összes többi politikus főleg az ellenfelei azonnal rámásznak és kicsinálják. Nem hinném hogy joggal.

3. Ebben is van igazság. Ezt még a gengszterek is tudják ha megverjük a tulajt akkor fizet, de ha úgy látja hogy az élete a tét akkor a sarokba szorított áldozatként foggal körömmel védekezik. 2006-os tüntetések túl nagy fenyegetést jelentettek, ellenkező esteben lehet hogy véghez lehetett volan vinni egy váltást. Másrészt a balosok nem az a tünettő fajta már csak a szervezettlenségük miatt is.

4. Nem hinném hogy együtt kezelik a két ügyet. Talán még korábban íg gondoltam volna. Ma mr nemhiszek abban hogy a lemondás hiba vagy hazugság esetén a jobbosok körében is lehetséges következmény lenne.

5-6. Bár Gyurcsány pótolható volt, abban mindeképpen iagzad van hogy Gyurcsány akkor az volt mint ma Orbán Viktor a saját oldalának, az első ember. Egy Szili lemnondatás akkor sem lett volna probléma.

+1 az emberek tényleg elvárják hogy ha nem is tökéletesen de az államfő megtestesítse a Nemzet egységét. Míg egy miniszterelnök a miénk vagy az övék, a köztársasági elnök mindenkié.
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a magyar politikai életben már csak a Jobbik viccelődik, így most lelkesen lengetjük civilbőr süvegünket, mivel az Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport is beszállt a humorfesztiválba, így feléledhet a humorpiaci verseny. Az EaSZ a…..
tschaffer77 2012.03.07 12:19:16
@SzabóPatriciaVagyok: A mindenki egy 10-est küld men működik. A csekk díja ha sárga csekket csinálnak kb 200 Ft csekkenként, ha neten küldik midnnkinek bizonylatot kell küldeni postán ami papír, boríték, nyomtatvány, adatfeldolgozás stb ez sem olcsó. Ha egyének odamennek és számlát kapnak a 10-esükről akkor is számlatömb a fazon bére aki odaül, be kell jelentnei, de ha ezt mind meg is ússzák akkor si egy kiválló könyvelő kell aki 1.000.000 10 forintos számlát szépen sorbarak, könyvel, stb. 10 Forintot adni nagyon drága mulatság :)
Ezer helyen. Most nem a mindenki által ismert fekete lyukakra gondolok, mint a BKV, a MÁV, a látványsportok, az egészségügy vagy az egyházak. És nem az a legnagyobb baj, hogy az egykulcsos adó onnan vesz el, ahonnan alig van mit – elvégre a társadalmi szolidaritás elve nincs kőbe…..
tschaffer77 2012.02.29 14:17:36
@dr. birca max: igazából nem tudom mi abban a luxus hogy legfelső 10% több adót fizet :) Ezt magyarázza el valaki. Tehát az osztályvezetők és igazgatók, bankelnökök, felügyelő bizottsági tagok stb. esetén nem értem milyen alapon merül fel a több munkáért többet akarok keresni kérdése? Ez inkább csak az alkalmazottak és beosztttak között merül fel, ami nem a 10%.
„Elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra az, aki úgy dönt, hogy magánnyugdíj-pénztári tag marad" - ezzel a mondattal zsarolt meg 96.8 százaléknyi manyup tagot még 2010 novemberében Matolcsy György.  Zsarolás volt ez a javából, még akkor is, ha az úgynevezett…..
tschaffer77 2012.01.11 14:30:02
@Lotyóbridzsida: Az hogy alapszinten tusdz főzni még nem jelenti hogy séf vagy. Attól hogy érted mia kamat, mi a THM mia lízing, stb nem leszel pénzügyi zseni. Ez a szintű tudás stabilizálja atársadalmat és így igenis érdeke egy alapszintű tudás átadása. Az iskolának éppen ez is kéne hogy legyen a célja: olyan emberek képzése akik alapszinten el tudják irányítani az életüket a midnennapi életben.
mondok egy kissé fals példát: szegény szerencsétlen aluliskolázott egyén áll a bankautomatánál mert számlára jön a pénze. Még az automata működését sem érti, bankártya be pin kód, pénzfelvét levesz 1000 fortintot és újra. Eljátsza vagy 6-szor rákérdeztem már mia fenét csinál mondja nem tudja menni pénze van és ha sokat akar levenni nem ad ki semmit a gép. Az egyenleg lekérdezése szóösszetétel ismeretlen neki, mintahogy azt sem érti hogyan adhatna meg ő saját összeget levételnél ...
tschaffer77 2012.01.11 14:41:50
@s: Ó dehogynem. Hányszor mondtak már ilyent aztán mi lett: Semmi. Ennél már sokkal realistább az a gondolat hogy ki kell menni itt kell hagyni ezt az egész bagázst úgy ahogy van. Csak az a fenenagy honvágyam ne lenne amikor kiutazom. Hiába senki sem lehet teljesen racionális.
tschaffer77 2012.01.11 14:44:28
@Zelchi: Nézd a kronát már úgyis odavitték minek legyen becsukva amirok hordhatnák is.