Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nitroerdely (törölt)

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fury érkezése kapcsán úgy gondolom, hogy aktuális kitárgyalni a címben említett témát. Brad Pitt a mai amerikai filmipar egyik meglehetősen érdekes szereplője, máris elmondom miért. Bevallom, hogy sokáig én magam sem kedveltem őt és hosszú ideig próbáltam elkerülni a…..
Még egy zenei sorozat indul egy magyar tévében. Most éppen a Spektrumon, ráadásul rétegműfajról lesz szó. Kizárólag a heavy metalról. A sorozatot az a Sam Dunn készítette, aki az Iron Maidennel és a Rush-sal is forgatott már többször, de a heavy metalról sem ez az első filmje. A…..
Ez a videó rohadtul vicces. De tényleg. Ahogy Mick Jagger háborog azon, hogy a Monty Python összeállt, mert minek is? Csak a pénzért teszik biztos. Jagger el van képedve, hogy vajon ki a francot érdekel egy rakás vénember, akik még a hatvanas években viccesek voltak ugyan, de ma már…..
Nyilvánvalóan vannak ún. nagyobb nevek az új Linkin Park-album vendégei között, de mi azt emeljük ki, ami meglepő. Page Hamilton a kultikus Helmet agya gitározik egyet a lemezen. Mi sem tudjuk még a szerepét, még azt sem, hogy egy félhang, vagy egy szóló van a albumon tőle, de…..
Ha az ember majdnem húsz évet eltölt a magyar rockzene közvetlen közelében, hol kívülről figyelve, hol egy kicsit belekóstolva, óhatatlanul közös történetek alakulnak ki zenekarokkal. Nem csak az emberekkel, hanem a zenéjükkel is. Ennyi idő elég arra, hogy valamit az ember szinte…..
nitroerdely (törölt) 2014.03.03 15:41:18
@hesgotcancer: Már látom ahogy az együttes tagjai elolvassák ezt a hozzászólásod, elszomorodnak és feloszlatják magukat, mert így már nincs semmi értelme a dolognak...
Kanye West - Yeezus(Universal) Először is szögezzük le: az, hogy Kanye West felhasznált egy Omega-hangmintát a New Slaves című dalban, még nem lopás, illetve nem nagyobb lopás, mint az egész lemezjátszókra és samplerekre épülő hiphop, vagy akár Fatboy Slim mindenhonnan…..
nitroerdely (törölt) 2013.06.18 11:45:33
@borisz: Az téged ne zavarjon, hogy az Omega régebbi együttes, mint a Pink Floyd vagy a Queen, sőt a Queen alapításakor már három nagylemezen is túl voltak, ja és összesen 5 millió lemezt adtak el Magyarországon és világszerte.
Június harmadik hétvégéjén egy céges rendezvényen kellett Erdélyben részt vennem és abban a szerengigacsés helyzetben voltam, hogy az utat vonattal tehettem meg. Mivel a program szombat este véget ért, vasárnap még egy kis városnézés is belefért Kolozsváron. Az utóbbi időben…..
Ahogy azt már a Lángoló Gitárok olvasói kívülről fújják, Dave Grohl rendezésében pár hónappal ezelőtt elkészült a Sound City című dokumentumfilm, amely az ide Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be az év elején. A film ötletét azt követően vetette fel Grohl, hogy a Sound…..
Jerry Cantrell Twitterjén jelent meg az az üzenet, amiben az Alice In Chains gitáros-főnöke elmondja, hogy mennyire izgatott az új projektje miatt, amiben rajta kívül még Roger, John, Eddie és Lars van benne. Mivel a twithez csatolt képek alapján ezekhez a keresztnevekhez a Waters,…..
Lejárt a szerződése a Warner lemezcéggel a Metallicának, aminek következtében a zenekar megalapította a Blackened Recordingsot, ezzel pedig a világ legnagyobb, nagykiadótól független együttesévé váltak az. A 28 éve kötött megállapodás eredményeként Lars Ulrichék megszerezték…..
nitroerdely (törölt) 2012.12.03 21:07:49
Nem kell ahhoz nagy tudomány, hogy az ember lássa, egy igazi zenebuzi mindig talál valami jó okot, ami miatt belerúghat egy nagyot az MTV-be. A klasszikus időszakban azért, mert a zenecsatorna szerintük egy csomó fontos előadót kirekesztett, nem közvetített értéket, és csak azt…..
nitroerdely (törölt) 2012.11.13 11:36:41
@Steerio: Pontosan. Ez az egész "meghalt a metal a 90-es években" dolog Amerikából jött. Ott még mindig azt hiszik, hogy a metal színtér a hajbandákból állt, amelyeknek többsége valójában hangszereken játszó fiúbanda volt, akikből az MTV csinált sztárt. Azok úgy ahogy voltak eltűntek, mert új trendek jöttek, míg az igazi metal bandák megmaradtak és továbbéltek. Fel is soroltál néhányat. Európát ez az egész egyáltalán nem érintette, vagy csak kis mértékben, elvégre a Power Metal ekkor tört világuralomra.
Bornai Tibor Ki volt az? 2012.11.08 09:25:46
Minden olyan embertől, akit előző írásom megbántott, bocsánatot kérek. Nem ez volt a szándékom, és ha pontosan végigolvassák még egyszer, ez talán ki is derül. A mocskolódóktól pedig azt kérem, gondolják végig, biztosan én idegesítettem fel őket ennyire, vagy már előzőleg…..
nitroerdely (törölt) 2012.11.08 13:14:31
@a_tom: A szerző az időjárás jelentéstől eljutott a terrorizmusig. Ki itt a hülye?
Három év után új nagylemezt jelentet meg az idén tagcserén áteső Tankcsapda. A Rockmafia Debrecen című album november 8-án jelenik meg, utána a zenekar többállomásos arénaturnéra indul az országban. Az új stúdióalbumon szerepel majd a kislemezként már kiadott a Mi A F*sz Van?…..
Hirtelen felindulásból csatlakozott az Omegához, egy évtizeddel később már ő jegyezte az együttes legsikeresebb lemezének számító Időrabló címadó dalát, mégis úgy érzi a mai napig, hogy különbözik a többiektől. A leghosszabb ideje működő magyar rockzenekar gitárosa…..
Meglepően agresszíven lépett fel a Cenury Media kiadó majdnem 7500 metálrajongó ellen, akik illegálisan töltötték le /osztották meg a Lacuna Coil (képünkön) és az Iced Earth lemezeit. A német kiadó a New Jersey-i bíróságon nyújtotta be a keresetet ismeretlen tettesek ellen,…..
nitroerdely (törölt) 2012.09.19 18:24:39
@Shagrath: a hasonlat nem nagyon állja meg a helyét, mert a filmeket előbb mozikban vetítik, ahonnan a bevétel nagy része érkezik és ha jó filmről van szó, akkor több mint valószínű, hogy nyereséges lesz. A DVD kiadás csak ráadás. Már több szakértő is mondta, hogy a zeneipar is át kéne álljon arra a felfogásra, hogy összehasonlítja egy lemez gyártási költségeit (hangszereke, stúdió, producer, terjesztés, gyártás) és ahhoz méri a bevételeket. Mert ha így vesszük, akkor nyereséges a dolog.
A lemezeladási listák évről-évre egyre jelentéktelenebb szerepet töltenek be a zeneiparban, ennek ellenére még mindig nagy szónak számít, ha egy album átlépi a tízmilliós eladást. Így járt most a Linkin Park, amelynek 2000-es, Hybrid Theory című bemutatkozó lemezéből múlt…..
nitroerdely (törölt) 2012.08.28 07:53:45
@Neumark: világszerte valahol 20 millió körül tartanak, ha jól tudom.
Apocalyptic Love címmel május 22-én jelenik meg Slash új szólólemeze, amin az előzőhőz képest az az óriási változás, hogy nem vendégekkel, hanem egyedül az Alter Bridge-ből ismert Myles Kennedyvel énekeltette fel az egészet a volt Guns N' Roses-gitáros. Erről az albumról lehet…..
Paradise Lost – Tragic Idol (Century Media) A Paradise Lost visszafelé halad az időben. Már az előző lemezükre is ráfogtuk, hogy "vissza a gyökerekhez"-célkitűzéssel készült, de a Tragic Idolnál "gyökerebb" lemezt valószínűleg nem tudnak gyártani. Ez…..
nitroerdely (törölt) 2012.04.27 11:24:43
@ddrum77: Már akkor eladták magukat amikor elkezdtek nem csak a szűk haveri körüknek játszani...
Kinőhetnék már az emberek ezt a "csak a pénzért csinálják", "eladták magukat" dolgot. Minden zenekar, ha sokat dolgozik és jó dolgokat hoz össze, akkor előbb-utóbb elér valamilyen sikereket. Csak azért, mert egy zenekar sikeres, nem jelenti azt, hogy eladták magukat.
Nem vagyok Paradise Lost rajongó, soha nem is hallgattam a zenéjüket, de az már unalmas, hogy mindenkire ráhúzzák egy a billogot, pedig manapság épp hogy meg lehet élni zenélésből...
Leander – Szívidomár (Sony Music) Lassan három éve írtunk először és mindezidáig utoljára Leanderről. A hazai metálszíntér ügyeiben jól tájékozottak viszont tudják, hogy ezalatt a három év alatt, kifejezetten erős sajtótámogatás mellett, és immár egy komplett…..
Az izgalom lassan a tetőfokára hág popzenei berkekben, ugyanis egy hét múlva jelenik meg Madonna új nagylemeze a rettenetesen kreatív címmel ellátott MDNA. Pár napja itt a Lángolón arról számoltunk be, hogy az énekesnő a lányát is meghívta az albumra énekelni, még ha csak a…..
Stone Gossard, a Pearl Jam gitárosa a minap interjút adott a Rolling Stone magazinnak, ahol elmondta, egy-két dal, és ki is hozhatnák az új Pearl Jam-lemezt, de még az is lehet, hogy felvesznek vagy hét számot, ki tudja. Gossard szerint nem sietnek sehová, nem görcsölnek, nyugodtan…..
nitroerdely (törölt) 2012.03.12 12:07:28
@Man Of Golden Words: köszönöm a kulturált útbaigazítást...
Egy ideje már lehet tudni, hogy a Metallica 3D-s mozifilmmel jelentkezik a közeljövőben, de eddig csupán maga a tény szivárgott ki, semmi más. Csütörtökön viszont az amerikai metálzenekar bejelentette, hogy már készül a mozi, rendezőnek pedig nem mást, mint Antal Nimródot kérték…..
nitroerdely (törölt) 2012.03.08 10:59:06
@__tom_: Lehet élni szinkron nélkül is, sőt. Romániában pl. a 40 év alattiak többsége jól beszél angolul.
Huszonhatmillió fontot adományozott a világhírű Oxford Egyetemnek Ahmet Ertegun özvegye. A legendás Atlantic Records 2006-ban elhunyt alapítójának és igazgatójának felesége a 2007. december 10-én megrendezett Ahmet Ertegun Emlékkoncertből befolyt összegből jótékonykodott most…..
nitroerdely (törölt) 2012.03.01 21:29:41
@Loverman: attól még mindig kenterbe verik a jelenlegi mezőnyt, ez pedig a mostaniak szégyene...
Pár hete már részletesebben írtunk a május 22-én megjelenő, Apocalyptic Love című új Slash-szólólemezről, amin a volt Guns N' Roses-gitáros most nem több, hanem csak egy énekessel, az Alter Bridge-ből ismert Myles Kennedyvel dolgozott együtt. Az albumról ízelítőnek…..