Regisztráció Blogot indítok
Adatok
turbobiga

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, továbbra sem fogok nagyon hírekről véleményt írni, node most mégis.   Az alábbi cikk szerint mostantól a diplomásoknak Magyarországon kell dolgozniuk a képzési idő kétszereséig, a végzés utáni 20 évben bármikor.   A cél elvileg az, hogy itthon tartsuk a…..
turbobiga 2012.01.21 07:43:54
@Pdudas:
Nos, élnek rokonaim svájcban, így első kézből van infom az ottani életről. Átlagos középosztálybeli családról van szó 3 gyerekkel. Anyuka háztartásbeli, apuka sokat dolgozik. 7 órakor elmegy otthonról és 19 órakor ér haza. Kb 30 km-re lakik a munkahelyétől. Számítógépes szaki nem vezető beosztásban.
Minden évben mentek nyaralni Európa valamelyik országába, plusz hazalátogattak Magyaroszágra.
Idén a 3 gyerek nyelvi táborba is ment. Egy Angliába és 2 Franciaországba, ezek fizetős táborok.
Természetesen spórolósan élnek, nem Guinnes sör és kaviár, de nem is Tesco gazdaságos, bocs Migros.
Ja és az autópálya matrica 40 CHF volt 10 évvel ezelőtt most meg 45 CHF. Ez éves és mindenhol érvényes a svájci úthálózatban. Ennyit a drága az élet Svájcbanról.
Most mondhatnád, hogy túl általános ez a szöveg a tiedhez képest, de nem általánosabb a te adataidnál. Átlagfizatés, átlagköltség átlagsvájci ilyen csak a statisztikákban létezi.
De tiszában vagyok azzal, hogy a Migros eladó, vagy McDonalds pultos, aki többnyire szinesbőrü vendégmunkás vagy diák, Svájcban sem a frenti szinvonalon él
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..