Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lepapir (törölt)

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelet Mt!   Volna egy olyan gondom. Én egy márkaszervizben dolgozok. mint karosszéria lakatos. Csináltam egy autót, amivel ki kellett menni próba útra (olyan munkát csináltam ami indokolta a próba utat). A próba út során vezetett autóban fel villant egy "STOP" felirat,…..
lepapir (törölt) 2012.07.21 14:33:20
@Mérges 1234: Nem kérdéses a szándékosság.

Véletlenül nem lehet olyan barom egy munkáltató, hogy analfabétákat alkalmaz, és rájuk bízza az ügyfél drága autóját.

A szakember költségét kiszámlázni, az igen, de valódi szakembereket alkalmazni, az már nem tetszik, ugye?

A tisztelt munkáltató szándékossága nem kétséges: visszaélt ügyfelei bizalmával, és olyan munkákat vállalt el, amihez nem volt megfelelően képzett munkása.
Azt gondolhatnád, hogy manapság igen kevés nagyvonalú ember él az országban, és a véleményed nem is állhatna távolabb a valóságtól. Tele vagyunk velük, talán csak nem veszed észre őket, mert nem a méregdrága éttermekben, vagy a luxusautók volánja mögött kell keresgélned. A…..
lepapir (törölt) 2012.07.12 18:46:30
@Ganésha: Ezt most nem értettem, hogy mire gondolsz. Arra, hogy a mehet a jelenlegi blokád-jellegű út- és vasútépítés és majd ha telik rá akkor átjárókat építenek? Mert ha arra, akkor azt az eddigi történelem fényesen cáfolja. Baross Gábor megépítette a körvasutat, direkt magasra, és mégsem épülnek alatta új átjárók. Az autópályákra sem, sőt Budapesten új lakóterületek (pl. Szerémi út környéke) sem gondoltak arra, hogy majd át kell járni egyik oldalról a másikra.

Ez az utólag átfúrjuk-áthidaljuk eddig sem működött, és ezután sem fog. Arról nem is beszélve, hogy amikor völgyeket töltenek fel, azzal komplett rendszereket (vízfolyásokat, élő- és vándorlóhelyeket) semmisítenek meg. Az alagútban vezetett útnál semmi nem kíméli jobban a környezetet, de még a lábakra emelt út is jobb, mint a száz méter szélességben a földből kerítéssel kiszakított áthatolhatatlan sávok.
lepapir (törölt) 2012.07.13 05:27:24
@Ganésha: Hát nem tudom, én semmi röhejest nem találok benne. Azt megkérdőjelezem, hogy kell-e egy autópályának ilyen széles, kerítésekkel határolt sávot kisajátítania, de ezzel nem vitatkozom, mert valószínűleg szabvány, előírás van rá.

Az M6-M60-nal kapcsolatban nekem elsősorban az a problémám, hogy nem Pécs Budapest felől történő megközelítésére épült (ezt még elnézem azzal, hogy biztos más volt a fő úticél), de azt már nem tudom elfogadni, hogy műszakilag életveszélyes megoldásokkal, szerintem hibás tervezéssel és kivitelezéssel tarkították. Gondolok elsősorban az ugratókra, amelyek annyira megdobják a járműveket, hogy azok elveszítik a kapcsolatot a talajjal, és gondolok az elképesztően rosszul megrajzolt kanyarokra. Milyen már az a lehajtó Pécstől délre, amin a harkányi útról le kell térni az M60-ra - hogy csak egy példát említsek.
lepapir (törölt) 2012.07.19 13:06:25
www.eea.europa.eu/highlights/increasing-fragmentation-of-landscape-threatens

Tessék, a drágán fizetett európai ürügy-nökség ürügynökei is megállapítják, hogy nagy gáz a lények (ide számítom az embert is) élőhelyeinek autópályák által zárt parcellákra tagosítása.

Ezt persze egy józan paraszt a kerítés mellé kiállva tanulmányok nélkül is megmondhatta, csak úgy nem annyira hivatalos, és tudományos.

Lehet, hogy a viaduktok és alagutak messze nem kerülnek annyiba, mint amekkora kárt okoznánk az áthatolhatatlan, bekerített pályákkal, ami embernek, állatnak, víznek, szélnek útját állja.

És akkor arról még nem is volt szó, hogy mennyi élőlény repül szárnyak nélkül a természetes áramlatokkal, az autópályák az ő közlekedésüknek is betesznek.
Kiserdő - Sződ 16. Debegió-hegy 2012.07.14 01:55:00
A legtöbb ember, mikor arról van szó, hogy kiránduljunk egyet a zöldben, akkor valamilyen sűrű erdőre gondol valahol a hegyekben. Persze nagyon nincs mit csodálkozni ezen, hiszen Magyarország területének csupán 20%-át borítják erdők, ami nagyjából egybeesik hegyes vidékeink…..
lepapir (törölt) 2012.07.15 09:38:04
Ez a kupac inkább így néz ki, mint egy kilakoltatott család cucca, amit a kedves ember azután vitetett ki ide, hogy bagóért megszerezte a házukat.

Szerintem az országnak megérné nyomoztatni a rongálók és szemetelők ellen. Bizonyított szándékosság esetén a helyreállítás költségeinek tízszeresét kellene kivetni kártérítésként, és azt tényleg arra fordítani. Mint cégbejegyzésnél, az ilyen bizonyított eseteknél is fizettetni kellene a közzétételért, és kihirdetni az elkövető nevét és lakcímét. A kártérítésbe bele kell számolni a nyomozás és a jogi eljárás költségeit is. Előbb-utóbb alábbhagyna épített és természeti örökségünk szándékos és értelmetlen pusztítása.

Ugyanakkor a kormányt és az önkormányzatokat (tagjait személy szerint, anyagilag) is el kellene marasztalni minden olyan esetben, amikor egy közterület-szennyezés esetében nem volt világos és megvalósítható, hogy az adott szemetet hol, hogyan és mennyiért kellett volna helyesen elhelyezni. Mert még mindig van sok olyan hulladékképződés-fajta, aminek kelezésére nincs egyértelmű, reális megoldás.

Van már médiatörvényünk, minden hülyeségre kötelezni lehet a tévé- és rádióállomásokat, inkább arra kellene kötelezni őket, hogy napi adott műsoridőben tájékoztassanak a hulladékkezelés helyes módjáról, és mutassák be az elkapott illegális szennyezőket és rongálókat.
Ugye ez kereskedelem. Ha jobban megy, mint a parlamentes, a zsinagógás, a Hősök terés vagy a Tarlós-fejes, akkor a pucér nőset kell kirakni. Sőt valójában a pucér nőset bármilyen városban ki lehet rakni. Budapest és a szex kapcsolata persze azért köztudomásúan elég erős,…..
lepapir (törölt) 2012.07.10 19:17:42
@púdó:

- "Te blogíró! Nem vagy te egy kicsit sznob? "

- "Nem vagyok sznob, kérdezzetek csak meg bárkit! Bárkit, aki számít."

:-)
Az érem másik oldala is érdekes lehet.Praxisomban tartozó beteg átmenetileg külföldön tartózkodik. Megkeres a Facebookon (mert külföldről drága a telefonálás), hogy a néhány napos itthoni tartózkodás idején hallásvizsgálatot kellene a gyereknek elvégezni.   Felhívom a…..
lepapir (törölt) 2012.04.27 08:06:20
@Turchi: "A történet tanulsága, ennek a betegnek soha többet semmi szívességet nem kell tenni."

Nem. A történet tanulsága, hogy Magyarországon még mindig nem jött létre egy elfogadhatóan működő szervezet, amely segítene megszervezni a betegek és az orvosok életét. A beteg olyan kiszolgáltatott, hogy a rendelkezésére álló idő (esetleg az életéből hátralévő iső) alatt nem tudja megszervezni, hogy eljusson a szükséges ellátásokra. Az orvosok után kell kajtatnia, holott az orvosnak az lenne a feladata, hogy gyógyítson, az meg valaki másnak a feladata, hogy felvegye a telefont, egyeztesse az igényeket és a lehetőségeket. Betegként szakrendelőkben sorba állva nem egyszer voltam tanúja annak, hogy a beteget már a kartonozóból elzavarták ellátás nélkül, így a rendszerben nyoma sincs annak, hogy valaki ellátásra szorult, de nem kapta meg. A beteg senkihez nem tud fordulni, hogy időpontot kérjen, a szakrendelőkben több rendelésre a kartonozó nem oszt időpontot, ki kell ülni a sort, lesni kell az orvost, hogy beszélni lehessen vele, és időpontért rimánkodni. Van, hogy a betegnek komplett napjai elmennek, műtők előtt kell várakoznia naphosszat, hogy hátha tud szót váltani az orvossal, és időpontot kérni. Pedig a szervezést nem így kellene megoldani. A telefonos elérhetőség is katasztrofális, szóval egy ellátást megszervezni Magyarországon az a betegnek százszoros erőfeszítésbe és komoly stresszbe kerül ahhoz képst, ami indokolt lenne, ha legalább minimális szinten meg lenne szervezve a betegellátás, és a beteg idejét is tiszteletben tartaná valaki, segítene megszervezni, hogy ha több vizsgálat szükséges, akkor azokat ne szórják szét több napra, ne kelljen nyomasztó várótermekben dekkolni órákat.

Az, hogy az orvosnak bennfentesként szívességből kellett elrendeznie, hogy a beteg kapjon ellátást, azt jelenti, hogy a betegnek esélye sem volt rá, hogy maga, tiszta úton, megalázkodás és szívességkérés nélkül szervezze meg a vizsgálatait. Nekem ez a tanulság.

Az is tanulság, hogy a betegnek olyan orvoshoz kellett fordulnia segítségért, akinek a beteg vonatkozásában nem volt illetékessége. Mert ha lett volna, akkor nyilván megkapta volna a vizsgálati eredményeket, és most nem kellene duzzognia, hogy a beteg nem hozta be azokat.

Bár a tisztelt posztolónak ezúton is köszönöm, hogy ilyen jó ember és segített valakinek, azért le kell szögeznem, hogy a rendszer viszont nagyon nem jó, és ebben az országban nem is lesz már jó sose.
lepapir (törölt) 2012.04.27 08:24:56
@lepapir: Bocs, most olvasom újra a második mondatot: "Praxisomba tartozó beteg..."

Hát akkor mi a bánatér' nem kapta meg a tisztelt doktor azokat az eredményeket elektronikusan? És miért gondolja, hogy szívességet tett? A rendszer gyakorlatilag tiltja, hogy a beteg a háziorvos megkerülésével szakrendeléseket vegyen igénybe, így nem a beteg hibája, hogy a háziorvosnak foglalkoznia kellett vele.

Az már egy másik kérdés, hogy a rendszer a háziorvost is ugyanúgy megalázza, mint a beteget, az orvosi diplomájával gyakorlatilag logisztikai munkát kellett végeznie. Óriási pazarlás!
lepapir (törölt) 2012.04.27 10:14:19
@VaTi: Valójában mindenkit a rendszer részéről ér atrocitás. Egy hazug, tisztességtelen, korrupt rendszerben az a legborzasztóbb, hogy még egy tisztességes szándékú, jó erkölcsű embernek sem teszi lehetővé, hogy tisztességesen játsszon.

Rákosi óta van az, hogy az orvosok nem kapnak fizetést, maguknak kell megszerezni a jövedelmüket, amit tisztességesen többnyire nem lehet. Ettől kezdve az egész rendszer velejéig romlott, és csak kevesen vannak, akik mint a lótuszvirág, minden körülmények között a mocskos víz felszínén maradnak, és nem sározódnak be.

Ahol nincs egy tisztességes rendszer, ott minden csak szívességeken, korrupción és fenyegetésen, nyers erőn vagy gátlástalanságon alapulhat.

Kovival ellentétben én már nem hiszek benne, hogy ez Magyarországon valaha is jobb lesz. Változtatni nem tudtunk rajta, pedig nagyon szerettünk volna, nem látok olyan csodát, eseményt, embert vagy bármit, amitől kiszabadulnánk a mocsárból, amiben egyre mélyebbre süllyedünk. Ebben a mocsárban kell élnünk, és kinek-kinek saját belátására van bízva, hogy mennyire tud makulátlan maradni. Aki tiszta tud maradni, azt rögtön szentté is lehet avatni, mert biztos, hogy számos csodatételt tud felmutatni.
Naiv ügyfélnek túlcsordult a toleranciabufferje, úgyhogy az első bekezdés után minden irányba elküldte a Digi Kft-t, amiért azok képtelenek csekket küldeni, csak a 200 forintos késedelmi díjról sikerül általában. Ahogy Sixx szokta mondani, csúnya szavak, +18, satöbbi. A…..
lepapir (törölt) 2012.04.19 19:59:59
Houstonban 2014-ben szeretnék megnyitni az intenzíven terjeszkedő light rail hálózat legújabb, Southeast Line névre hallgató vonalát. A 9,8 kilométer hosszú vonal a városközpontot kötné össze a délkeleti városrészekkel, beleértve a houstoni egyetem kampuszát is. Az egyetem…..
lepapir (törölt) 2012.04.09 09:55:19
@Androsz: Te sem értetted, nem baj, vannak ezzel így még páran.

Nem a fát próbálták megvásárolni, hanem a "megoldást a problémára". A poszt címe: "171 millióba kerül, hogy útban van egy fa".

Ez az "ennyibe kerül" azt sugallja, hogy az ember elkölti rá a pénzt, és a megoldást ezzel megvásárolta. Mint a fodrásznál, kifizetd, és meg van oldva az új frizurád.

Nem, ha kéteszer ennyit költenek rá, és körbe építenek még harminckét MLK szobrot, a fa "problémájának" megoldását akkor sem vásárolták meg. Aki el akarja tüntetni az emlékfát, a dolog annak a problémája, és erre a problémára nincs megoldás.

Meg kellene próbálni tudomásul venni, hogy ott az a fa, ott a helye, és hogy az a fa nem egy tárgy, amit odébb lehet pakolni, hanem egy picit több annál.

Pontosabban lehet kimarkolni a gyökereit, és odébb lehet tenni. Lehet, de akkor tudomásul kell venni, el kell fogadni, hogy megtettünk valamit, amihez nem volt jogunk, még akkor sem, ha fizettünk érte. Valakinek.

Azt hiszem, vannak emberek, akik ezt soha nem fogják megérteni.