Regisztráció Blogot indítok
Adatok
guyko

4 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet, hogy még nem foglalkoztunk elég mélyen a Homár fennállásának 8,5 éve alatt a kötelező biztosításokkal, de legalábbis újszerűnek hat a díjkalkuláció, amit AR kapott az Allianztól. 2014-től ugyanis a céges ügyfeleket TEÁOR-szám alapján (PDF, 6. oldal) fogják…..
guyko 2013.12.30 16:57:13
a mögöttes számítás matekja:
en.wikipedia.org/wiki/Logistic_regression
a jogi részről nem tudok nyilatkozni, de abban biztos vagyok, hogy a főtevékenység és a megtett kilóméterek összefüggenek - így a főtevékenység és a károkozás valószínűsége is összefügg. Az, hogy a videómagnó miért rosszabb, mint a szoftverfejlesztés, gondolom más okra vezethető vissza: a videómagnós TEAOR szerintem az 'Egyéb' kategóriába esik, ahol nagyobb a károkozási gyakoriság. Egyszerű matek :)
Van öt percem, úgyhogy megírom ezt az "ajánlót" is.  Bocsi mindenkitől, aki odavan a magyar filmekért, de az Üvegtigris 1, 2 (a 3 nem, az szar volt) és a Bányató kivételével nem tudok jó 2000-es évekbeli magyar filmet. Szóval beültünk, hogy akkor ezt megnézzük, biztos jó…..
Richard Gere főszereplésével készült el ez a remek film. Illetve majdnem remek - mert a befejezésre nem volt idő/pénz/szándék - vagy ötlet? Hát nem is tudom, talán az utolsó. Tudjátok, ez az a tipikus párbeszéd, hogy "Te, mi legyen a vége? Megmeneküljön vagy bűnhődjön?" "Nem…..
w Úgy lobog fel nékem 2010.06.09 05:30:00
Részletek az őszödi beszédből Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel, hogy a magabiztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben…..
A Blosics újabb remek képviselője a „romboljunk, de okosan” receptre készült játékoknak. Zöld téglákból kell 100 pontnyit lezúznunk megfelelő szögben és méretben megküldött golyókkal. A golyók mérete és a ledöntött vörös téglák értéke levonódik a…..
guyko 2010.02.18 16:30:53
Információink szerint nem mindenki örült felhőtlenül annak, hogy a magyar kereskedelmi rádiózás önjelölt istenei, azaz a Boros-Bochkor kettős ismét hallható az éterben: a Sláger rádió egykori reggeli műsora ugyanis legalább nyolc (más források szerint tíz) korábbi Neo…..
Közeledik a karácsony, a bevásárlóközpontok és hipermarketek környékén ilyenkor az autósok többségének pattanásig vannak feszülve az idegei már alapjáraton is. Ha ehhez hozzáadjuk az egyik legjellemzőbb elsőbbségadási fogalomzavart, mégpedig, hogy a parkoló szélén futó…..
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
guyko 2009.10.09 13:02:29
 Az időjárás-előrejelzéssel foglalkozó magáncégek szerint az állami radarkép közérdekű adat, az OMSZ októbertől mégis sok pénzt kér érte a konkurenciától...
guyko 2009.10.05 21:40:42
@nugget:
és
@tom sailor:

hát remélem igazatok van, csak tudjam, hogy mindig lesznek adatok
utána azok összerendezése, abból becslés valóban legyen szolgáltatás, tetszik az üzleti modell
FérjBlog a nyálcsorgatásról 2009.07.23 10:17:00
Az origo női lapozó megint melléfogott egy cikkel. Nagyon aranyosak, hogy elővesznek problémákat, amelyek érintik a hölgyeket, de a misztikusságba hajló indokkeresések, amik mögé bújtatják az egyszerű dolgokat, finoman szólva viccesek tudnak lenni. Kihívó külsejű idegen nők…..
guyko 2009.07.23 13:27:13
@pampalina:
mert jócsajok! lehet, hogy dugnám, mint a lopott biciklit, de ez csak ennyi. Egy fagyit is szívesen elnyalnék a nagy melegben - ettől még nem lettem rossz ember.
Olvasni kéne filozófikus könyveket: ha az ember megtagadja emberi mivoltát, már nem is lesz ember!
DE! A mértékletesség a gyönyört fokozza, szóval nem érdemes minden útmenti nőbe beleakasztani (bocsánat, nem akarok vulgáris lenni, csak ez a kifejező), mert akkor nem lesz a dolognak értéke.
amúgy meg dönteni kell: lehet naponta más csaja az embernek (már akinek ez sikerül), de attól még 40 évesen egyedül fog otthon ébredni az agglegénylakásban. Aztán akkor lehet siránkozni, hogy bárcsak több eszem lett volna fiatalkoromban :)
Nyár végén indul a Tv2-n Vágó új vetélkedője, ami azt jelenti, hogy addig a műsorvezető bevándorolja a csatorna összes műsorát a Mokkától a Naplóig, talán még a 100 csodában is feltűnik, vagy az Időjárásjelentésben. Megmutatják mindenhol az arcát, ahol csak lehet, és…..
guyko 2009.07.16 16:48:47
@csodafiu: feláll (nem pedig fel áll) és kultúrált

ha már...
A Promontor által jelenséggel én még középiskolás koromban (réges-régen egy messzi-messzi galaxisban) találkoztam, amikor még rákényszerültem a BKV kitűnő szolgáltatásainak igénybevételére és minden nap csúcsforgalomban tötymörögtem az Alacska buszon a gyáli úti…..
guyko 2009.07.05 14:51:43
@szmeby: Nem mindig az, rengetegszer segíted vele a forgalmat. A Vácin befelé ha nagyobb a sor, sokan elmennek balra a kisutcákba. Ezzel elérik, hogy gyorsabban bent vannak, és nem mellesleg, ha nem tennék, akkor a Váci út dugója kiérne a városhatárig. Ehhez hozzátartozik, hogy ahol vissza tudsz sorolni, onnan viszont már jobb a közlekedés, mert már belecsorgott a Megyeri út forgalma is, és az út is 4 sávosra vált az addigi 2 helyett. Szóval nem mindig rossz ez. Sőt, ha egy folyadékként képzeled el a közlekedést, akkor pont az a rossz megoldás, ha mindig csak a fővonalon folyik, sokkal ideálisabb, ha minden kis utcát kihasznál.
guyko 2009.07.05 15:20:03
@sz_: szerinted én hány benzinkutat írtam oda a kommentembe?!?!?!
Na ettől beszartok: az amerikai hadsereg rendszeresített fordítószoftverét láthatjátok a videón. A cucc ugye nemcsak felfogja, hogy mit mondasz, hanem rögtön fordít is angolról arabra, vagy fordítva, a szöveget nagyjából helyes hangsúlyozással kiejti, aztán még le is írja,…..
Azt mondod: sehogy! Biztos vagy ebben? Azt mondom: ha meg sem próbáljuk, akkor biztosan igazad lesz. De már csak azért is érdemes belevágni, hogy kiderüljön: van-e erre egyáltalán igény? Mert itt nem magáról a jelöltről van szó alapvetően, hanem, hogy a választókat…..
comment:com A trutymó titka 2009.05.19 14:05:00
Miből készül az igazi halászlé? Mélyhűtött halból, paradicsomból, hagymából, meg fűszerpaprikából, de nagyon fontos, hogy a paprikát csak a legvégén rakjuk bele, mert ha főzés közben keverjük bele, akkor megkeseredik (!!!!). Kedves kommentelők, a sokszor és rítusszerűen…..
autózz! Jogsit a bringásoknak! 2009.05.14 10:05:00
Sitti kerékpárosként gyakran autóba pattan, és szomorú tapasztalatairól számol be nekünk, melyeket négy keréken közlekedve élt át. Ti mit gondoltok, hogyan lehetne megreformálni a kerékpárral közlekedők hozzáállását? Talán ők is szerezzenek valamiféle jogosítványt? Nem…..
autózz! Lustaság fél egészség 2009.04.29 18:21:00
KuKori önként és dalolva vette fel a játszós ruháját, bár én még egyelőre nem látom, hogy mi miatt fogja őt megdobálni népes olvasótáborunk sárral és egyéb biológiai úton termelődött salakanyaggal. Sokkal inkább megérdemel valami ilyesmit a Focus gazdája, aki indulhatna a…..
guyko 2009.04.29 19:43:32
@Sck:: a sznobizmus nem járműfüggő. Ugye Sck?
Istenem, attól, hogy te nem akarsz kocsiba ülni, mert gyorsabb gyalog, még nem lett köcsög az összes autós.
Igen, pontosan ilyen erős logikát vezettél végig a mondataidon. Sznob elme...

amúgy én is imádom leelőzni cangával a kocsikat, de a kocsiban a zene is tök tuti. Szóval nehéz dönteni :))
Igazi antropológusokhoz méltó résztvevő megfigyelést folytattunk tegnap a Chachacha kert nyitóbuliján a Margit-szigeten: az eredmény egy súlyos másnap, néhány zúzódás, meg egy csomó nyilatkozat arról, hogy igazából nincs is válság. Tanulság 1: hiába tudsz lassítani a…..
guyko 2009.04.17 14:14:07
mysite.verizon.net/vzeqrguz/housingbubble/united_states_1890-2008.png

ez az amerikai átlagos lakásárak alakulása 1890-től napjainkig - az inflációt rászorozták visszafelé, így a jelen dollárban van kimutatva.
Látszik, hogy felfújtak egy lufit 1999-ben, amikor eltöröltek egy 1932-es (vagy akörüli) törvényt, ami szabályozta a hitelek elrejtését más derivatívokba. Ezen kívül a 2000-es évek elején meghoztak egy olyan törvényt, ami arra kötelezte a bankokat, hogy kb mindenkinek kellett hitelt adniuk, akiknek a fedezete elbírta azt (nem kellett munkahelyi igazolás, stb). Ebből következően felfújták az ingatlanlufit (lásd az ábrán), de el is adták azt más országokban működő bankoknak, akik így a 2007-es ingatlanlufi-kipukkanáskor megkapták a veszteségeket. Ennek hatására nem csak azok a bankok könyveltek el veszteséget, akiknek ilyen hiteleik voltak, hanem azok is, akik ilyen hitelebe fektettek be. Másrészről kötöttek egymásra biztosítást is a bankok, így még szélesebb körben kapták meg a csődöt.
Emiatt elkezdték a bankok közti hitelnyújtást szűkíteni, drágábbak lettek a források (hiszen nem tudtak megbízni semelyik bankban sem, nem volt biztos, hogy az adott bank vissza tudja adni a pénzt). A nehezen megszerezhető forrásokat a bankok továbbhárították az ügyfelekre, így már a gazdaság is nehezebben jutott pénzhez. Emiatt lassult a gazdaság (ugyanis az eddig fennálló gazdasági modell hitelre épült), ami leépítésekhez és ezzel újabb vásárlóerő-csökkenéshez vezetett. Jelenleg itt tartunk.
Amíg nem egyenesednek ki a fentihez hasonló felfújt-lufi görbék, vagyis amíg nem találja meg a piac azt az egyensúlyi pontot, amihez nem tartozik hitelfelvétel, addig lesz gazdasági csökkenés, azaz recesszió. Ilyen értelemben válság is.
Kár a médiára fogni, mert a legnagyobb probléma az éves szemléletben keresendő, miszerint nem a hosszú-távú hasznok a fontosak, hanem az adott év nyereségessége.
Másrészről a szabályozók hibáztak, mert ezt a grafikont figyelve bármikor megállíthatták volna ezt az őrületet.
290 Ft/kg áron mit lehet kapni? Húst biztos nem. De párizsit, vagy ahogy a köznyelv nevezi; parizert igen. Persze ezzel bizonyára a többségnek nem mondtam újat, a legtöbben tisztában vannak vele, hogy az ilyen felvágottak csak hírből ismerik a húst. Vagy még onnan se. Górcső…..
15:20 - UPDATE #2: Szavazás a poszt alján! 13:15 - UPDATE az értetleneknek: nekem nem azzal van bajom, hogy egy órával tovább van világos, sőt, annak kimondottan örülök. Viszont ezt az egész átállítósdit azzal magyarázzák, hogy spórolunk vele egy évben egy egész napnyi…..
Nem kap kellő elismerést ez a nagyszerű hölgy. Pedig tulajdonképpen hálásak lehetünk Ibolya asszonynak. Az MDF elnöke két nap alatt két súlyos problémát is megoldott tempós politikai ámokfutásával. A magyar polgárok Ibolyának köszönhetően megszabadultak az egyre…..
guyko 2009.03.10 21:03:46
@Fonecker:
Én vagyok hülye, vagy a 10 000 000 * 0.085 = 850 000 tényleg nem egyenlő 442 300 -al?! Mert én úgy tudom, hogy a mostani munkanélküli hányad már 8.5% körül van. Valamint az is rémlik, hogy a munkavállalók 3%-a fizeti az SZJA 30%-át. Meg attól, hogy sokan dolgoznak, még nem jelenti azt, hogy sokan tartják el az országot. Ugyanis a közalkalmazottak - bármily fontos is a munkájuk - bizony a nem közalkalmazottak adójából tudnak pénzhez jutni (aki közalkalmazott, az csak látszatadózó, makrogazdasági szempontból nettó kivevő). És a minimálbéresekről nem is beszéltem (akik még segélyeket is vesznek fel, miközben benzinzabáló áll a ház előtt). Meg a 40 évesen nyugdíjba vonulókról. Meg a "Leszázalékolt" tömegekről. Hát ennyire betegek lennénk? És Ausztriában hogy a francba' olyan egészségesek?!

Szóval hozzá kell itt nyúlni a dolgokhoz. Mindenki vállalja a közösséggel járó felelősséget is, ne csak a jóra áhítozzunk! Mert a végén már valóban nem a 13. havi bérről fogunk beszélgetni, hanem a 11. meg 12. haviról. Mert ha államcsőd lesz, akkor nem lesz ám hitel, aztán nézhetünk ki a likon! Meg akkor biza nullszaldós költségvetés lesz. Abból meg nem futja a mostani kiadásokra (most sem futja, hiszen nő az államadósságunk!).

Tudjátok, úgy él most Magyarország, mint egy adósságspirálba került háztartás. Ha nem kap újabb hitelt, akkor borul minden, aztán már száraz kenyér sem lesz a gyereknek. Ezért kell legalább a megbízhatóság képét újra kialakítani magunkról (bár utálom a hitelből élést) - és utána szépen visszafizetgetni a hiteleket, hogy ne arra menjen el a kereset!

És erre egy IMF szakértő mindenképpen jó döntés lenne. Másrészről meg nem érdekelt a következő választásokon, így legalább tenne valamit...
guyko 2009.03.10 21:39:45
@pokesz70:
őőőőő :)
jogos, kösz!
Nem tudom, ki hogyan van vele, de engem ez a szóösszetétel furcsa asszociációkra késztet. Ahogyan Besenyő Pista bácsi is megmondta, ez kérem hülyeség. Rövid lesz ez a poszt, de most olvastam az indexen, hogy Izrael bevallotta, hogy használt foszforbombát. De mivel nem írta alá…..
Egy bosszantó kérdés merült fel bennem, ami nem hagy nyugodni. Miért mondja azt Gyurcsány Ferenc, hogy a kormány érti a mostani gazdasági problémát és érti a megoldást is, csak az emberek nem értik. És miért mondja régi ellensége, Orbán Viktor azt, hogy sajnos a Reformszövetség…..
Orbán Viktor nem fogadja el a Reformszövetség javaslatait, mivel azok "egyáltalán nem illeszkednek a Fidesz programjába". Szerinte nem megjavítani kell a gazdaságot, hanem újat építeni. Na vajon mi az a legeslegfontosabb kérdés, amit ez a két mondat felvet?Nem, nem az, hogy…..
Másik Magyarország Orosz rulett 2009.03.05 19:19:00
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Mint azzal már minden bizonnyal sokuk tisztában van, a helyzetünk majdhogynem reménytelen. Az ország gazdasága összeomlott, valami kis nyugati adomány az államcsődöt pár perccel ugyan kitolta, de ettől függetlenül túlságosan is reális kilátás. Ha…..