Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lovasinfo

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyatatva sorozatunkat, ma a terápiás lovaglás jótékony hatásai közül a második csoportot nézzük meg alaposabban:  Pszichológiai hatások  - A jó közérzet általános érzése A szabad levegőn végzett gyakorlatok elősegítik a jó közérzet kialakulását,…..
Tegnap elkezdtem egy összefoglalót a terápiás lovaglás jótékony hatásairól. Kicsit szerencsétlenül bontottam meg a témát, de már maradok ennél. Tehát a lovaglás fizikai hatásainak a további ismertetése következik. Az izomzat erősítése Az izmok a növekvő…..
A terápiás lovaglás - lovagoltatás - számos olyan lehetőséget rejt magában, melynek  segítségével gyermekeink komplex fejlesztését támogathatjuk olyan helyzetben, ahol a ló nem eszköz, hanem aktív cselekvőtárs. Ez a gyermekek számára olyan motiváló tényező, mely…..
A hippoterápia egyszerű szóösszetétel: a görög eredetű 'hippo' szó jelentése ló, a terápia manapság már nem szorul külön magyarázatra. A hippoterápia tehát egy olyan kezelési módot jelent, melyben a ló egy "élő gyógyászati segédeszköz". Az eljárás során a…..
A lovasterápia lóval és lovon végzett gyógyászati eljárás, amely a ló és az ember hasonló mozgásképletét használja ki. Célja az általános fejlesztés és nevelés. A lovasterápia négy ága: - hippoterápia, az ortopédiai és neurológiai eredetű kórképes esetében,…..
A másik jellegzetes western lovaglási stílus az ún. "Texasi stílus" amely Észak-Amerikában kialakult szintén a spanyol lovaglási szokásokból fakad, ám gyakorlatiasabb, főleg a marhahajtás követelményeit szemelőtt tartó lovaglási irányzat. Az 1860-as és '80-as évek…..
A western lovaglás egyik irányzata a "Kaliforniai stílus". A hidalgók* és vaquerók* lovaglási módja tökéletesen együttmáűködő lovat követelt meg a lovagláshoz. A lovak kiképzését négy vagy öt éves korukban kezdték meg, s ez rendszerint három éven át tartott.…..
A WESTERN LOVAGLÁS EREDETE Történelmi utazásunk abban az időben kezdődik, amikor a spanyolok a gazdagodás reményében meghódították a mai Egyesült Államok dél-nyugati részét. A meghódított területeken misszionáriusok telepedtek le, hogy az őslakosokat katolikus hitre…..
Nem kell pénzt áldoznod a ló megvásárlására!Nem kell körbeutaznod az országot, ha szeretnél egy jó lovat találni.Nem kell beszerezned azokat a felszereléseket (nyereg, kengyel, kötőfék stb.), amelyek a lovaglás elengedhetetlen kellékei.Nyogodtan utazgathatsz és nem kell azzal…..
Maga a ló szavunk a török nyelvből kerülhetett át. A korai írásos nyelvemlékek az 1055-ös esztendőből maradtak ránk, ahol már megtalálható volt a ló szó korábbi alakja. "Indeque adaruk fee poft adluazu holma" - a patások osztájába tartozó háziállat. Érdekes, hogy…..