Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antiorbanista

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint ismeretes, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága ülést tartott devizahitel ügyben és tárgyalást kezdeményezett a témában érintett szervezetekkel február 27- 28-án, ahová meghívást kapott blogunk szerkesztősége is. Civil szerveződésünk képviseletében el is…..
antiorbanista 2012.03.07 19:02:09
Sajnálom a devizahiteleseket, hogy a mostani árfolyamok miatt nehéz helyzetbe kerültek. S a bankok eljárásait sem tekintem korrektnek. Azonban azt megkérdezném, hogy azok a devizahitelesek, akik mondjuk 175 Ft/CHF árfolyamon vették fel a hitelt, majd az árfolyam leesett 150-160 Ft-ra, hányszor ajánlották fel a banknak az árfolyamnyereségük egy részét? Hasonló a gondolatmenet, mint Lázár-féle hódmezővásárhelyi kötvény esetében. Erre szokták mondani, hogy " a csokiból nem adok, de a szarból te is kaphatsz". Sajnos annak ellenére, hogy a PSZÁF, MNB figyelmeztetett a devizahitelek kockázatára, nagyon sokan felvették, mert a kamata, a törlesztőrészlete kisebb, stb. Rövid távú előnyöket figyeltek, de a kockázatokat nem nézték. Sajnos ez minden szinten magyar sajátosság.. a kicsiktől a vezetőinkig.. És ezért tart itt az ország is..
A devizahitel ügylet hasonlóan fogható fel, mint egy tőkeáttételes tőzsdei ügylet is, ahol a befektető a tőkéjének többszöröséért vesz fel pozíciót(áttételesen ez az ingatlan a devizahitelnél). Ha ő veszteségbe fordul és folyamatosan finanszíroznia kell a fedezetét(az árfolyam emelkedése a devizahitelnél), hogy ne zárják le a pozícióit, akkor neki is a kormányhoz kellene fordulnia, mert veszteséges és már alig bírja finanszírozni? Vagy alapból mellé áll az állam? Nem.
(megjegyzés: itt nem az állásukat elvesztett hitelesekről írok)
De ha már az állam így döntött, akkor is az a legnagyobb baj, hogy nem ült le az érintettekkel és közösen dolgoztak ki megoldást, hanem büntetett.. most meg a bankok visszaadják.. nem hiteleznek, ha igen, akkor is magas kamattal, több száz embert elbocsátanak (akiket a ti adótokból fizetnek munkanélkülin)..
A bankok viszont ott hibáztak nagyot, hogy amikor kihelyezték a sok hitelt, nem védték az árfolyamingadozás ellen a hiteleket, amikből származó nyereségeket megoszthatták volna az ügyfelekkel..
S a cégeknek, akik szintén devizahitelt vettek fel, esetleg beruháztak, munkahelyet teremtettek, az árfolyamnövekedésből származó veszteségeiket is az állam majd megtérítteti a bankokkal?
antiorbanista 2012.03.07 19:11:29
@soproni1: Az elmúlt időszakban a kötvények hozama lehet, hogy jó volt, de a válság alatt ez azt jelenti, hogy az árfolyamuk jelentősen esett.

Az Erste Biztosítónak van egy olyan biztosítása, hogy különböző befektetési jegyekbe teszik bele a befektetésedet. Kezdéskor abba, amit te választasz. Ha az indulástól számított mindenkori maximum alá esik 10 %kal az adott befektetési jegy értéke(vagyis induláskor 1 Ft, majd felmegy 1,5re, akkor 1,35-ös szintre visszaesve), akkor automatikusan a rendszer pénzpiaci alapba teszi és felhívják az ügyfelet, hogy milyen lehetőségek lennének az adott piaci hangulat mellett.
De ha ez nem jó, akkor köss lakástakarékot.. ott van 30%visszaírás és a végén 3-6%os forint hitel vehetsz fel, amivel elő- vagy végtörlesztheted a hiteledet..
Ángyán József 59 éves, agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.…..
Mi történt volna még tizenöt éve is, ha a közszolgálati tévé egyik munkatársa kiáll egy csendes mező közepére, és bejelenti, hogy az Operaház elé meghirdetett tüntetés érdeklődés hiányában elmaradt? Semmi, legfeljebb a vidéki kisgazda nézők, akik nem ismerik Budapest…..
antiorbanista 2012.01.11 20:03:37
@Tölgypajzsos Thorin: Az Emlékpontba naponta kb. 5 ember teszi be a lábát.. a vezető és asszisztense, meg a takarítók a biztonsági őrrel.. valóban hasznos..