Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lo Gikus

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Oroszország ellen kilátásba helyezett szankciók újabb köre kapcsán felforrósodott a helyzet az orosz olaj- és a gázimport körül. Azt hogy vajon e szankciók tényleg életbe lépnek-e, nem tudhatjuk előre, ellenben e cikk kiváló ürügyévé vált. Mi magyarok különösen az orosz…..
Írta: Babocsay Gergely A kutató fogott egy gyönyörű madarat, amelyet már vagy fél évszázada nem láttak a tudósok… Azután megölte. Ennyire egyszerű és otromba volna ez a történet? Nemrégiben a fentihez hasonló címmel bejárta a világsajtót a hír, hogy az Amerikai Természettudományi Múzeum Biológiai…..
Lo Gikus 2015.10.31 18:26:31
Ha már meg kell magyarázni:
Sokat segítene ezen tudósok jobb megismerésében, ha pár ezer példányt megölnénk, felszeletelnénk és vagy kitömnénk. Lehetne őket ketrecben is tartani, és figyelni a fajfenntartó és létfenntartó ösztöneiket, szociális vagy szociopata viselkedésüket. Valamint érdekes lenne megvizsgálni, hogy miként alakul ki a gyűjtögetési mániájuk, és hogy alakítják a barbár gyilkosságokat elborult elméjükkel tudományosan megalapozott segítő szándékká. Érdekes racionalizálása ez a gyilkosságnak. Lehet hogy a pszichiátrián gyógyszeres kezelést alkalmaznának rajtuk, és ezzel sikeresen lehetne őket visszavezetni a békés életbe. Végül is: háborúzz a békéért, ölj az életért. A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve! Hajrá!

3d szkenner és 3d nyomtató. Ultrahang, rtg, ct. Nagyfelbontású 2d fénykép. Nyomkövető/jeladó a lábára. Ezeket túléli, és milliószámra gyárthatják a másolatokat. És életében figyelhetik meg, ahelyett hogy a kitömött madár viselkedését tanulmányoznák.

Ez komoly, hogy az a végső érv, hogy egy jogász fotóboltnak nevezi a fényképet? Semmi érdemlegeset nem sikerült leírni, mért jobb a halott madár, egy megfigyelt élőnél.

A jövőben sokat segíthetnek a kitömött állatok. Mert megvizsgálhatják mivel vannak kitömve? Ha vesznek tőle pár tollmintát, hogy megvizsgálhassák a szerkezetét és összetételét, azt lehet úgy, hogy röp- és életképes maradjon. És lesz mit vizsgálni. Vagy a csőrét fogják elemezni a jövőben fluxuskondenzátorral?

Ha követik az életében, akkor pár év és elhullik. Vagy több, de kiderül meddig élt volna az a példány(ezt sem tudják már meg). Ha épp nem eszi meg egy ragadozó, akkor a jeladóval még a hulla is meglesz (kibelezhetik, kitömhetik kedvükre, és lehet méregetni, hány gramm a mája). Valamint jó eséllyel el fog vezetni más fajtársaihoz is, és akár a fészküket is felforgathatják a sublerral!

Most hogy az egész világ tudja, hol vannak a ritka madarak, pár gazdag ember odaküldi a szakembereit, és a maradék hármat otthon fogják kiállítani a pincéjükbe a lopott festményeik mellé. Végülis, ebből a madárból 4 van múzeumban 3 pedig nála lesz. És nincs több. Igazi ritkaság. De lehet pont sikerül pár tojást is találni, na abból rántotta lesz reggelire, igazi kuriózum! Csak neki lesz a Föld bolygón! Micsoda különleges egy ember lesz ettől! Pont mint a kitömősök.
Olvassátok el a Dodó faj történetét.
Valamint a japánok tudományos célú bálnavadászata is nagyon hasonló, a saját őrületüket a tudomány álcája mögé rejtik.

Azt hiszem mindent megcáfoltam logikusan, és jobb alternatívát is nyújtottam a gyilkolásnál, minden szempontból.
Megvizsgálva élőben, követni, hullát felszedni. Sokkal több adat(élete, viselkedése, öregedése....), szép hosszú madárélet, és a végén ugyanúgy kitömött hulla a szekrényben. Persze az öreg madárnak már nem olyan szépek a tollai, de ez talán belefér. Lesz róla fénylép, meg 3d modell, milyen volt fiatal korában.
Van még Budapesten kívül olyan város Európában, ahol a nemzetközi reptérről nincs közvetlen tömegközlekedési kapcsolat a belvárosba? Mi nem találtunk. Öt napig járt a 200K busz a Deák térről Ferihegyre, nagyon kellett volna, hogy maradjon, de persze vége lett. A reptéren már…..
Lo Gikus 2015.10.31 17:21:35
@monddazigazatmar: A Charleroi-i reptér nevében a Brüsszel szerepeltetése csupán szarkazmus. Az a nagyjából 50-55 km ami Brüsszel központja és a reptér között van, az igazán semmiség. Néhány város, szántóföld és egyéb tereptárgyak között még a waterloo-i csatatér is odafér.
De tényleg egy busszal el lehet jutni a vonatig, ami elvisz Brüsszel közepébe. A vonatállomáson kellett lépcsőzni mert nem szélső vágányra jött a vonat, liftet nem is kerestem, nem tudom, van-e.

Ellenben mi nem hívjuk a kecskeméti repteret Budapest Dél-nek, és oda a legtöbb ember nem egy 350-es vonaljeggyel akar eljutni.
A magyar gasztronómiában egy dolog biztos, a (ki)rántott hús (vagy sajt, gomba, stb.) a vasárnapi asztalon. A Panírozástól viszont sokan ódzkodnak, mert rendkívül időigényes. Ezek a lányok viszont kimaxolták a gyorsasági panírozást, le a kalappal előttük: A viccet félre…..
Lo Gikus 2015.10.14 12:46:54
@Meister: a liszt azért magában szárazon az első lépcső, hogy a nedves felületek szárazak legyenek, és jobban tapadjon rá a tojáslé. Ha belekevered a tojásba, ezt a funkciót kevésbé tölti be, és a tésztád(liszt+tojás) csúszni fog nedves húson és zöldségen.
A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse a dinnye, amit sokszor családi összejöveteleken szolgálnak fel a háziasszonyok. A legtöbben szeletekre vágják a sokszor 5-10 kilós csemegét és így…..
Néhány hónapja kezdtem el használni a mindennapokban a szódabikarbónát, és azóta mindenkinek mesélem, hogy mennyire fantasztikus tisztítószer. Most úgy gondoltam, készítek egy bejegyzést a kedvenc házi tisztítószereimről, amelyek nem csak olcsóak, de szuper hatékonyak és mentesek a rengeteg mérgező…..
Egy átlagos, négyfős család 10 ezer forint felett költ egy-egy strandolós napon - de persze ezt is lehet okosabban, segítünk.  Spórolós strandtippek: Nem mindegy, melyik strandot választjuk. Az árak jelentősen eltérnek, így érdemes indulás előtt az interneten körülnézni.…..
Hazánkban a szexuális felvilágosítás mondjuk úgy, nem megfelelő. A szülők feszengnek a témától, a gyerekeknek pedig kínos beszélni róla – pontosan emiatt tartják magukat a leggyakoribb szexuális tévhitek, melyek bár többünknek magától értetődőek, mégis gyakran…..
Lo Gikus 2015.06.03 08:36:14
@Életunt Cápa: Akkor a nemi betegségeket se felejtsük el. Van köztük halálos is.
Napokig készült ez a poszt, így már jól belecsúsztunk 2015-be, de nem akartam, hogy egy szép hagyomány megszakadjon, idén is csokorba gyűjtöttem a legjobb tavalyi keresőkifejezéseket (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013). Sajnos a Google Analytics kb. másfél éve bevezette, hogy…..
Lo Gikus 2015.01.14 23:40:05
Nem igazi bélférgek, de talán ez az elmebeteg játék áll a legközelebb a bélféregszimulátorhoz:

www.youtube.com/watch?v=jxvuiRTIVK4

Van benne here állú rendőr, bélférgen sétáló pingvin röpködő pegazusok, primitív megvalósítás 3 éveseknek szánt grafika. Talán 3 évesek készítették az egészet.