Regisztráció Blogot indítok
Adatok
testhie

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... ééés megérkezett a JógaBlog első hivatalos társszerzője!:) INTRODUCING: JÓGAMARIA szokásos jógablog-metodikával dolgozó "titkosügynök" jógalujzához hasonlóan anonim módon járja a város jógastúdióit, és beszámol a tapasztalatairól - annyit viszont…..
testhie 2011.12.15 14:28:13
Szeretnek hozzaszolni az itteni parbeszedhez. Elore is elnezest kerek az ekezetek hianya miatt. Kb. 3/4 eve jarok rendszeresen Zolihoz, rengeteg pozitiv valtozast hozott az eletembe.

m.o. padme irta talan Beve-rol, hogy:
"abszolút kulturáltan megfogalmazott negatív vélemény". Ezzel vitatkoznek, szerintem arnyaltabban is meg lehetne fogalmazni egy negativ velemenyt, pl. hogy a cimzett ugy erezze, pozitiv, fejlodest elosegito kritikat olvasott. Ha nekem irnanak ilyeneket (bar sem joga oktato, sem kulonosebben profi jogas nem vagyok, csak lelkes gyakorlo), rogton azt gondolnam, hogy provokalnak, netan bosszut akarnak allni valamilyen serelemert. Kulso szemlelodokent is ez jott le, es bar Zoli reakcioja nem jogatanarhoz melto, elfogadhato ezeknek tukreben.

A masik dolog, hogy nehany megjegyzes egeszen egyszeruen nem igaz, pl. hogy nem igazit Zoli (valojaban a nala tobbszor megfordult vendegeket tenyleg igazitja, de azt is hagyja, hogy sajat maguk talaljak meg az aszanak egyensulyat.)Minden ora mas, hatha es asthanga elemekkel, ezt is csak akkor ertekeled, ha rendszeresen eljarsz (egyebkent a rendszeresseget kulonbozo akciokkal honoralja, ami pl. nekem anyagilag nagy segitseg es lehetove teszi, hogy heti 4szer is jarjak.)

A zsufoltsag csak a 6os oran jellemzo, ezzel nem lehet mit csinalni, a 4es es a 8as orakon sokkal szellosebben vagyunk. Hetvegen pedig foleg nem (bar itt megjegyeznem, ha valakinek tomegiszonya van es undorodik az izzadsagtol, meg azon parazik, hogy jaj, hozzaerek az elottem allohoz (????), ne jogazzon sehol). 4 alkalommal en is kiprobaltam pl. a Bikramot, ami soran hasonlo tapasztalataim voltak, mint Beve-nek, de rajottem, hogy az, hogy nekem nem tetszik, csak szubjektiv velemeny, nezzetek, mennyien istenitik ezt a fajta jogat. Es mennyi embernek mentette meg szo szerint az eletet. Nem fogom hat egy ilyen kemenyen, artalmasan megfogalmazott kritikaval a tobbiekben, akik igenis kedvelik es csinaljak, megprobalni ketsegeket ebreszteni, csak azert, mert en haragszom, hogy kidobtam a penzt az ablakon (vagy mas, szemelyes jellegu bajom van).

Remelem, nekem sikerult arnyaltan fogalmazni, mert oszinten szolva legszivesebben sokkal jobban odamondogattam volna :) dehat ugye tudjuk, hogy az "nem illik a jogikus eletmodhoz" :)
testhie 2021.01.07 11:39:01
@oribari: "buktam", milyen kedves, cinikus megfogalmazasokat hasznalnak itt a "jogik". Latom, mindenki erti, mi is az az EGO, es miben akadalyoz ;)
testhie 2021.01.07 11:39:06
@oribari: nem buktam, a 3/4 nalam azt jelenti, hogy HAROMNEGYED. nem kell bocsanatot kerni, csak tanulj meg olvasni:)
Sajat szememmel lattam a Zoli Master Hatha Yoga teacher oklevelet a falon logni, nem tudom, mi koze van a Gaurangahoz, de mindkettonel voltam ashtangan pl. es hat...kb ugyanaz, egyik sem jobb a masiknal. Kiveve, hogy Gauranga ugy belenyomott a Paschimottanasanaba, hogy meg 3 nap mulva is alig birtam jarni. De gondolom, ezt mar nem olvasod... mindenkinek oromteli jogazast.