Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsu.zsa

9 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt – miként szerzője, Péter is írja – reakció, méghozzá a napokban megjelent Magyar a magyarnak című írásra. Péter szerint – és ezzel nehéz vitatkozni – a magyarok külföldön is pont olyanok, mint Magyarországon, így aztán miért is várnánk el tőlük, hogy…..
zsu.zsa 2013.06.24 10:18:19
Kedves Péter! Megtisztelő a válaszod. :)
"Magyar magyarnak igenis segít kint, ha jó fej és nem unja már, illetve ha tud. (Sokan kérnek lehetetlent, és bizony előfordulnak pofátlan kérések is.) " - a segítséget nem én kértem, ő ajánlotta fel. nem volt célom mások hátán felmászni, élősködni, és hidd el, nincs is rá szükségem...
"Aztán lehet panaszkodni tovább, hogy nem lehet leülni, pakolni kell a kamiont vagy a csipszet, esetleg felmosni a csarnokot." - abszolút nem panaszkodtam a munka miatt (nekem pl. soha nem volt azzal gondom otthon sem, ha dolgoznom kellett; itt sem, annak ellenére, hogy a vezetői hozzáállásával nem értek egyet - ezt viszont természetesen nem közöltem/éreztettem vele, hiszen tisztában vagyok vele, hogy a "messziről jött kis senki" most itt én vagyok; de könyörgöm, az szerintem nem extra óhaj, hogy kimehetsz-e mosdóba, vagy nem...) ráadásul ő hangoztatta, hogy maximálisan meg van velem elégedve... no de ez már mindegy is!
A posztom célja az volt, hogy talán ezt olvasva azok, akik most indulnak útnak, nem lépnek bele ugyanebbe a pocsolyába. Én tanultam belőle, és igen, kerülni fogom a magyarokat!
"Ha zavarnak a magyar emberek, menj, fordíts hátat, töltsd ki a papírokat... de akkor ne az itthoni híreket figyeld és üzengess „haza", hogy szar a világ. Teremtsd meg magadnak a kinti életet, alapíts családot, és élj boldogan!" - Azt üzenek haza, amit akarok. Mellesleg a világ nem szar, de vannak benne tanulságok, amik hasznosak lehetnek, ha megosztjuk másokkal(elvégre ez az internet egyik nagy előnye). Én ezt tettem. És ha már csak egyetlen embernek segített, amit leírtam, akkor én örülök neki!
De továbbra is csak azt tudom mondani: engem bizony meglepett és rosszul érintett, hogy egy magyar rúgott belém, miközben a németek mindegyike rendkívül segítőkész és kedves...
zsu.zsa 2013.06.24 15:59:31
@nyuszigonosz: Na látod, ezzel a hozzászólásoddal stílusosan bemutattad az igazi magyar paraszt mentalitást. Írok valamit és máris jön a bunkózás... gratulálok. ui: Nincs okom magyarázkodni se neked, se másnak. Egy történetet meséltem el -mint ahogyan ezt korábban már említettem- tanulságként, segítségként. De úgy látom, hiba volt. Nem gondoltam, hogy ez a fórum is csak a pocskondiázásról szól, ahol megkeseredett emberek élik ki rosszindulatú hajlamaikat. Bocsánat, rossz csapathoz kopogtattam...
zsu.zsa 2013.06.24 16:16:36
@DieNanny: Köszönöm, így már értem! :) Meg is teszem...
Kedves Olvasó!Elköltöztem... amennyiben írásaimat szeretnéd olvasni a jövőben is, akkor itt találhatsz meg:- facebookon - új blog oldalamonSzép napot kívánok! :)  ..
Ha valaki másként viselkedik, mint a többiek, bolondnak tartják. Ha viszont az egész világ őrültként viselkedik, akkor a normálisat tartják bolondnak. De nem biztos, hogy az a helyes, amit a többség tesz, sőt nem biztos, hogy az a valóság, ami valóságnak…..
Vannak a munkák, és vannak a hivatások. Vannak, akik reggel, amikor megszólal a „pity-pity-pity” rutinszerűen felkelnek, elszaladnak oda, ahova a király is egyedül jár, megmossák az arcukat, megnyitják a csapot, még félig csukott szemmel elmerülnek a habok közt, megmossák…..
Amikor még kislány voltam, azt gondoltam: olyan lesz a szerelmem, mint az apukám. Magas, fekete hajú, barna szemű, nyugodt és szeretetteljes. Aztán később rájöttem, hogy inkább a szőke, kék szemű pasik tetszenek, mint például Udó, a Kórház a város szélén című német…..
csak ülsz és nézel. emberek vannak körülötted, akikről azt gondolod, hogy A barátaid. törődsz a sorsukkal, eljársz velük bulizni, meghallgatod őket. elmeséled a problémáidat, némi támogatást és talán egy kis segítséget is várva. hiszen a barátaid. aztán időnként…..
Egyedül lenni. Van ennek a kifejezésnek valami olyan értelmezése, amit kevesen ismernek testközelből. Nem a szinglilét, nem a gyász, amikor valakit elvesztünk, nem a fizikai egyedüllét. Valami, amit csak akkor lehet megérteni, amikor megéli az ember. Amikor egy sikeres munkanap után…..
karácsonyi hangulat, karácsonyi filmek, temérdek ízletes étel, csokoládé, bejgli, ajándékok…aztán egy rövid hét, ami reményteljes várakozással telik. kiürült utcák, pislákoló karácsonyi fények, lelassult világ…újabb év kezdődik. újabb fogadalmak, elhatározások,…..
időnként van az úgy, hogy csalódik az ember… lelkesen őrli a lisztet más malmában, mert megtalálta a nyugalmat, a helyet, ahol látszólag szeretik, ahol látványosan örülnek annak, amit tesz… érzi a fejlődést, a lehetőségeket... nem érdekli az idő, a befektetett…..
Tömegközlekedés…hosszú séta a budapesti éjszakában…tökéletes feltérképezése az emberi sokszínűségnek, a társadalmi rétegződés kegyetlen valóságának, az igazi önmagunk hirtelen elhelyezése a láthatatlan, mégis valós szerepkörökben...gyötrelmes sorsok…..