Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Castellan

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
John Castellan 2011.12.17 23:37:46
Ki adta ki a konyhapénzt?
És mire?
Biztosan tele van a spájz, nem kell napi 2-3-15-20EFt-ért bevásárolni...
Ezek a gyerekek kicsik lehetnek nagyon, mert ruhát se igényelnek. Főleg így karácsonyra/névnapra/szülinapra.
A felnőtnek meg minek, összehordják a rokonok (legalábbis nálunk).
Az autó fenntartás is tiszta haszon, főleg így bezinköltség nélkül. Erre így nem kell a 240%-os hitelből költeni.
BKV-n meg lehet bliccelni az egész családdal, bérletet/jegyet így azért nem kellett beleszámolni.

Ilyen havi 20E-es megtakarítással még a hitelkerettúllépési díjjal se kell olyan sűrűn számolni. :)
Fogorvos is ingyen dolgozik a kismamáknak (ha még így van), aki meg már nem kismama, annak a hiányzó 3 első szemfogára meg lehet visszaragasztani a 2éve leesett koronát. Ez így csak heti 6-800Ft költséggel jár (fogragasztó ára), és még szégyenkezni se kell mert 36-37 évesen ez a mai világban már megszokott, hiszen senki se keres annyit, hogy állandóan rendben legyen az összes foga.

A szülők/nagyszülők meg szakadjanak meg, miért nem olyan helyen dolgoztak, ahonnan rendes nyugdíjuk van. Rájuk se nyitja az ajtót az ember, ezzel is egy csomó utazási költséget meg lehet takarítani.

A falusi kertbe, meg jó ha tudja a traktoros, hogy nem fizetek a szántásért, meg a vetőmagért se, mert úgyse tudja miből behajtani. Az állatok meg nem kérnek takarmányra pénzt, felnőnek az utcán csavarogva/legelve.
De igen. A fát se kell dupla áron megvenni, ahogy az ingyen fuvaros el tudja hozni, és nem kell egybe kifizetni a 200E ft-ot. Tényleg ki lehet fűteni ennyivel. De ha nem lesz majd annyi pénz a annyi fára, amennyivel majd fűteni lehet, akkor fűtünk majd gázzal is. Azt lehet 2-3hónappal később diktált/elszámolt módon nyáron is fizetni. Ha meg előbb jön a leolvasó, mint ahogy pénzünk lenne, akkor még abban lehet reménykedni, hogy lesz másnak rá (szülők/nagyszülők, akik megértik, hogy manapság már csak a kéregetés végett van rokonság).