Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ákos_kerekparosmaszk.hu

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arról, hogy a nagyvárosokban lehangoló a levegőminőség a közelmúlt szmogriadói után felesleges beszélni. A helyzetről annyit kell tudni, hogy ha néhány napra leáll a szél az országban, akkor a falak közt rekedő levegőről kiderül, hogy az valójában emberi fogyasztásra…..
Ákos_kerekparosmaszk.hu 2011.12.14 10:53:22
Kedves Olvasók és kedves András!

Mivel mi forgalmazzuk a Totobobo maszkot, és András cikke finoman szólva sem vetett rá túl jó fényt, úgy gondoltuk, hogy kiegészítjük pár gondolattal az általa leírtakat.
1) A piacon kapható maszkok mindegyike rendelkezik jó és rossz tulajdonságokkal. A vásárló mérlegelje, hogy neki mely funkciók fontosak, majd ennek alapján döntsön. Az András által vázolt szubjektív vélemény csak egy a sok közül. (Szemben a cikkíróval nekem például a Respro elviselhetetlenül kényelmetlen, a Totobobot meg már egy éve nyúzom teljes megelégedettséggel.) Lényeg, hogy aki sokat teker, főleg, ha a város forgalmas részein, annak egészsége védelmében nagyon ajánlott valamilyen maszkot hordania.
2) A téli “váladék”, melyről a cikk lényegében szól, inkább a lecsapódott pára, mintsem a takony. A fizikát nem lehet becsapni, télen a maszkon kívül hideg van, belül meleg, így a magasabb páratartalom könnyen kicsapódik bármelyik maszkban. A Totobobot egyébként kesztyűben is könnyen félre lehet húzni, orrot megtörölni, maszkot visszatenni. Még menet közben is, nem kell a piros lámpát várni.
3) A pánt elszakadása (egyébként nem az anyag gyengesége miatt elszakadt, hanem a forrasztása engedett el) sajnálatos, de egyébként rendkívül ritka eset. Mint fentebb is említettem, az én maszkomnak semmi baja nem lett egy év alatt se. Nyilván gyártási hiba, és mint ilyen, ha András vásárlóként ezt jelzi, ki is cseréljük neki.
4) Szerintem az, hogy a maszk anyaga nem szívja fel a lecsapódott párát, taknyot, akármilyen odakerült folyadékot, elég hasznos. Mivel nagyjából kettő perc az egészet teljesen megtisztítani, akár minden tekerésnek makulátlan maszkkal lehet nekivágni.
5) András állítása szerint neki a maszk mellett beszökik a levegő (az általa “kemény” műanyagnak aposztrofált anyag egyébként elég puha, az orrnál a maszk alakja pedig követi az arc alakját). Andrásnak lehet, hogy szorosabbra kellett volna húznia a pántokat. Ha pedig a maszk eredeti méretében tényleg nem passzol hozzá, egy olló segítségével könnyen kisebbre vághatta volna (a Totobobo az egyetlen ilyen maszk egyébként). Ehhez talált volna az oldalunkon is segítséget, vagy akár írhatott volna nekünk, és mint mindenkinek, neki is szívesen segítettünk volna.

Oldalunkon (
www.kerekparosmaszk.hu) mégtöbbet olvashattok a maszk hasznos funkcióiról és használatáról, blogunkban pedig véleményeket, cikkeket is találtok.
Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik maszk vásárlásán törik a fejüket! És nem elfelejteni, hogy a Totobobo csak az egyik a piacon kapható maszkok közül, nézzétek meg mindegyiket, mielőtt leteszitek valamelyik mellett a voksotokat! Nekünk egyszerűen ez jött be.

További baleset- és szmogmentes bringázást, valamint Kellemes Ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Üdv,
Ákos