Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borzapa

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számon tarthatják, mit telefonoztams mikor, miért, kinek.Aktákba irják, miről álmodoztams azt is, ki érti meg.És nem sejthetem, mikor lesz elég okelőkotorni azt a kartotékot,mely jogom sérti meg.József Attila: Levegőt! - 1935. november 21. Újabb állami tulajdonba vétellel…..
Borzapa 2011.12.14 11:48:30
Ez még csak az első rémmese!

"Egyszer volt, hol nem volt...
Mohácson túl,de még Trianonon is túl,volt egy ország.Leírom gyorsan:Magyarország,hogy el ne felejtsem,mint a bölcsészjelöltek a Szózat-ot.Nevezhetnénk Kánaánnak is,mert a boltokban folyt a tej,a méz,a bor,a liszt,a cukor,a só,a csigatészta és persze a perpatvar a két alapvető osztály -a kiszolgálók és a kiszolgáltatottak- között.Az ország máskülönben közepesen fejlett ország volt,mondták is róla gyakran,hogy viharos történelme során (mert az is volt neki) még soha nem volt ennyire elismerten közepesen fejlett, még akkor sem,amikor három tenger mosta határait.
Földjét folyók szabdalták,másutt erdők zöldelltek,ismét másutt hegyek emelkedtek-már ahol nem terpeszkedtek síkságok.Nagykorú nép lakta:városokban,falvakban,albérletekben,munkásszállókon gyakorolta az ensorsába való beleszólás jogát.Az emberek jobbára gyermekek voltak,ha éppen nem iskolaigazgatók,urbánusok,mozgássérültek,katonák,nyugdíjasok,emancipált nők,alkoholisták,népiesek,vegyelemzők,zsenik,csökkentlátók,taxisofőrök,főelőadók,tolvajok,funkcionális analfabéták,vezetők,ügyfelek,vízmérnökök,vezetettek,sportolók,nőmozgalmi titkárok.
Az országban sok kiskirály uralkodott békés egymás mellett élésben,így a kormányzati forma demokráciának tekinthető.A hivatalos nyelvnek a magyar számított, ami persze értelmezés kérdése.(Vö.:mi a magyar?)Az országnak volt katonasága,rendőrsége,munkásőrsége,könyvkiadása,közoktatása,közigazgatása,közlekedése,környezete és annak védelme,Közért-hálózata,könnyes múltja,közép-kelet-európaisága,közeljövője,könnyebbsége,költöző madarai,Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa,köldöke,költői,kölyke nem sok,köve néhány,mely újra meg újra -s hogy mije még, azt megtudhatjátok a következő lapokon."
(Czakó Gábor-Banga Ferenc: 77 MAGYAR RÉMMESE)