Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tourline

0 bejegyzést írt és 174 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Ilyet még nem láttál! 2013.12.23 18:33:19
Egy bocsánatkéréssel szeretném kezdeni a képek minősége miatt, de csak telefon volt nálam, annak is koszos volt a lencséje, és a nagy kapkodásban elfelejtettem megtörölni. Cápa barátomnál jártam, szintén nepper, iszonyatosan tud alkudni, egy isztambuli bazárban ríva szaladnának…..
Három év és kb. hárommillió forint kellett, hogy a Cougar vezetési élménye elérje azt a szintet, ami kicsivel a vételi állapot felett van. Nehéz összehasonlítani Csikós Puchjával, amiről 2006-ban írta ezt a posztot, és azóta belement egy-két százezer, de ugyanúgy néz ki, mint…..
tourline 2012.05.25 10:02:49
Volt amerikai autóm 2 db. Szívtam velük mint a torkos borz aztán levontam a következtetést. Külföldön élek és úgy döntöttem vényóc kell a boldogsághoz. Megvettem jónak tűnt, belelapátoltam az árát még egyszer, mégis hetente előjött valami új.A rockautón névről ismernek, és a hűtőn már nem fértek a tőlük a rendelésekhez ajándékba kapott hűtőmágnesek, az ebay amerikai autós eladói már automatikusan adták a jó vevő szavazatot, sőt már volt olyan hogy ajándékba is küldtek cuccot csak végre legyen már jó a kocsim. Mégis minden reggelem a rettegés volt hogy milyen új hibát fog aznap produkálni, pedig komolyan a karosszérián kívül már nem sok alkatrész maradt amit nem cseréltem újra. Eladtam nagy nehezen 6000 eurós bukóval, és vettem egy szögegyszerű 19 éves C180 mercit,ismert előélettel idős orvosházaspártól 98000km-el aki első tulajdonosa volt az autónak, lefűzve az elmúlt 19 év javitási karbantartási számlákkal az utolsó izzócseréig, végig a mercedes szakszervízből, ami azért jó mert jó....Ott vett most egy újat az öreg ezt azért adta el. Kicseréltem a folyadékokat szűrőket, átnézettem. 1 éve hajtom 0 hibával, semmilyen fura hang, teszi a dolgát már már unalmas. Nagyon extrémen kell vezetni hogy a 8 litert megegye, de nem ütöm. amolyan nagyapós, megkap amit meg kell kapnia, és hálás is érte. Olyan fura volt eleinte hogy melóba menet nem kezd el kopogni csörögni füstölni, zörögni valami.Van fék, indul megy megáll.Ja és nem 20 litert eszik. Szoknom kellett hogy van olyan hogy nem kell hetente 2x alkatrészt rendelni ahhoz hogy eljuthassak a 6km-re lévő munkahelyemre. Érezhető hogy ezeket még németek csinálták olyan minőségben hogy megmutassák hogy valóban ők építik a legmegbízhatóbb autókat.
Nem voltam egy merci fan de ez most meggyőzött. Sose adom el.Lesz mellette másik autóm, valami adrenalintermelő, de ez marad biztos pontnak. Amerikai soha többet még újban sem. Most már értem hogy az amerikai filmekben látható bontókban miért vannak olyan autók amire mi még nyálat csorgatunk. Mert tudják, ha elkezdődik a szívás sorozat, abból jól kijönni nem lehet, így olcsóbb kidobni és venni újat.
Ha most felgyújtod a cougart nagyközönség előtt és kérsz 50 forintot a látványosságért mindenkitől, annyi összejön hogy vegyél valami faékegyszerű masinát gombokért amivel 4x megkerülöd a földet, és még mindig jobban jársz mintha tovább lapátolod ebbe a pénzt, mert tuti hogy ha az utolsó csavart is kicseréled akkor se lesz tökéletes. Szinte magamra ismerek a mazochizmusodon,én is ezt csináltam amerikai autósként, szinte már kéred hogy szívasson az autó vagy a szerelő.....Jó is napi szinten képbe lenni az ebayen fellelhető alkatrészárakkal,és ha az beérkezett emailjeid jelentős része rendelési visszaigazolás, rugdosni a szerelők seggét, és tudni hogy amíg meg nem szabadulsz tőle, havi szinten a bevételed egy meghatározott része ömlik egy olyan projektbe aminek sosem lesz vége. Aztán egyszer rájössz hogy van egy másik élet is,eltűnik a gombóc a gyomrodból, törölheted a kedvencek közül a rockautót meg a Mike&Franks-ot, és hihetetlennek tűnik de vannak járművek amelyek éves fenntartása annyiba sem kerül mint egy cougar kuplungtárcsa, és mégis működnek.
Jó döntést.
Szűnni nem akaró szeretettel köszöntünk mindenkit, hosszú kihagyás után ismét kapcsoljuk a gépházat. Először is egy szolgálati közleménnyel szeretném kezdeni. A fék jó. Biztosan, véglegesen, nagyon. Nem ereszt, nem szivárog, nem nyúlik a pedál, a fék harap, adagolható,…..
"Kimegyek külföldre mosogatni, és királyul fogok élni!" Úgy tűnik, hazánkat is elérte a "kivándorlási láz", azaz egyre többen fontolgatják, hogy külföldön keresik boldogulásukat kis országunk helyett. Ez a folyamat amúgy nem egyedi, pl. a lengyeleknél vagy a románoknál már…..
tourline 2012.02.27 15:35:40
@Zabalint:
Csak az elmebeteg jobbik találta ezt ki. HA meglépnék, én simán menekültstátuszt kérnék, bár már intézem az állampolgárságot (életem legszebb napja lesz). De komolytalan az egész. Legalább 500.000 magyar dolgozik külföldön, több ezer cég él Magyarországon az Eu-s kereskedelemből,iparból, vagy oda termel vagy onnan vásárol. Vonát 3 perc alatt lincselnék az egész roggyant jobbikkal együtt. És mit csinálna magyarország az EU nélkül?? Ja mezőgazdaság.....aha. Annyi föld nincs hogy a saját fogyasztását megtermelje az ország.Aztán meg se feldolgozóipar semmi. Ahhoz gépek kellenek, honnan???
Az eu-tól tuti nem. Majd kaszálunk mi?? Mert akkor ugye felejtős az EU-tól bármire is számítani, ha nem fizetjük vissza az ország hiteleit, meg kilépünk.... 2 hónap alatt az őskor szintjére süllyedne az ország...
Vona majd hívja iráni befektetőit....pffff
FAszság az egész.
tourline 2012.02.27 16:35:32
@alfagumi: Spanyolba menj autószerelőnek!!
HA annyid van hogy tudsz nyitni egy műhelyt (elég bérelni) és rájönnek hogy jól dolgozol, határ a csillagos ég.Egy izzót nem cserélnek otthon.
Ismerősöm ezt csinálja. Eleinte nehéz volt de kitartott,összejöttek a kliensek,1 segéddel gyorsan és jól dolgozik, most 5000 ejró simán nettóban tisztán elmondása alapján kb fele erőfeszítéssel mint amennyivel otthon ennek az ötödét összeszedte.Több is lehetne de egyszerűen nincs szüksége többre. Vállalkozó.
Család tejben vajban, asszony csak háztartás+gyerekek,nagy kecó+kert, 3 autó,évi 2x utazás (nem gagyi) ünnepeken nem dolgozik köszöni jól van. Magyar házat eladták, necces hogy 4 állampolgárral ismét kevesebb magyarországon, de hozza az apjáékat is jövőre.
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
tourline 2012.01.08 11:37:04
@rug82: Nem dolgozik sem kevesebbet sem rosszabbul, se nem butább. A különbség ahogy a magyar hagyja magát hülyének nézni.
tourline 2012.01.08 11:45:34
@artismaffia: Ökörség. Senki nem tartott pisztolyt a fejéhez senkinek hogy vegyen fel hitelt.A svájci frank vagy az euró mit tehet arról hogy magyarországon mi van.Szar politikusok, és szar politika ellen nincs orvosság.
Az meg hogy te fizeted a német vagy a francia magas minimálbért az hülyeség.
A francia meg a német adott neked pénzt 0 ft-os suzukira, meg plazma tv-re, meg kertesházra. meg autópályára, de fasza is az. Akár szükséged volt rá akár nem vetted. Most meg hogy vissza kellene adni az árát már köcsögeu...mi?
tourline 2012.01.08 13:10:43
@kisQtya: Az hogy sugallják nem jelent semmit. Nekem sugallhatnak bármit ha nem akarom megvenni hitelre nem veszem meg.
Nem tudnak meggyőzni hogy vegyek egy lakást, pedig még bírnám is fizetni, egyszerűen nem akarom lekötni magam. A bérlésnek és a saját lakásnak is megvan előnye hátránya. A bérlés mobil,nincs gondod felújításra,ha tönkre megy valami a tulaj cseréli.Viszont nem a tiéd. A saját lakásban mindent te javíttatsz, le vagy kötve egy helyre, és ha véletlen egy jó képességű cigány család költözik a szomszédba szívhatsz 20-30 évig még a hitel tart, hogy utána aprópénzért se tudj megszabadulni a gyémántáron vett kecótól.
Az államadósság meglátásom szerint a túlzott magyar szociális hálótól (is)szaladt el. 3 év gyes ha besikerül még egy baba 6 év. Melyik ország engedheti ezt meg magának??? Cigányok segéllyel történő féken tartása. Egészségügy esztelenül való finanszírozása, családi pótlék,szocpol,adókedvezmény stb mindenkinek. Gazdagok a rászorulókkal szembeni aránytalan támogatása. Meg nem valósult sokezermilliárdos felesleges beruházások (4 metro) Na ilyeneket is finanszíroztak hitelből, erről az aki adta a pénzt nem tehet hogy ilyenekre basztuk el. Most jogosan kérik vissza. Az hogy nem termelő megtérülő és hasznot termelő beruházásokra fordítottuk nem az ő bajuk. Lásd orbánék, hitelt vesznek fel, közben meg százmilliárdokat buktak a 16%-os adóval, tízmilliárdokért fociakadémia, autócserék,terrorközpont, és emberek éheznek nyomorognak az országban. de ne soroljuk. Elbaszták a pénzt és mennek hitelért amit majd TI fizettek vissza. Ezzel azt akartam mondani hogy egy hitelt tudni kell felhasználni, és ha nem jól használjuk fel azért nem a hitelező a hibás.
Tavalyelőtt már írtam a témáról, és ki gondolta volna, hogy bő egy év múlva még mindig aktuális lesz a kérdés! Akkori jóslatom (270 körüli euroárfolyam 2011-ben) félig bejött, félig nem - nyár végéig igazam volt, szeptembertől (a végtörlesztéses ötlet megjelenésétől)…..
tourline 2012.01.07 05:43:44
Hülyébbek ezek mint hogy megegyeznének az IMF-el. Ha orbánék megint eljátszák a sértődött agressziv kismalac baromságukat és mégegyszer feláll az IMF többet nem fognak jönni, mert nem lesz hova. Be is sózzák magyarország helyét. Orbánék nyilvánvalóan befostak, mert láthatták hogy a magyaroknak hazudhatnak, de nem mindenki olyan jelzőbárány szintű humanoid mint a magyarok. Lehet keménykedni forradalmasdit játszani, huzigálni az oroszlán bajszát, csak az odabasz a mancsával és a forint nem áll meg 400-ig. Orbán igen szeret játszani a tűzzel, ha más országba nyúlták volna le a manyup pénzt már égne a parlament...a fideszesek kibelezett tetemét meg a januári szellő himbálná a villanyoszlopokon. Itt az emberek letörölték csendben a nyálat az arcukról sóhalytottak egyet és ennyi, odatartották az arcuk másik felét is a következő köpetért. És orbán nem lesz rest felszivni még egy kiadós turhát....Mert megteheti, veletek meg, és ne legyenek ábrándjaitok meg is fogja tenni. A külföldi fórumokon ismét megugrott a kitelepülésre készülő családok mozgása. Szerintem 2012 emlékezetes év lesz az országot elhagyó magyarok számának emelkedésében. Menjetek csak ki a reptérre és számoljátok meg egy nap hány fiatal várja a repcsit csak oda jeggyel....
Ki fogja orbánékat elszámoltatni hogy a hülye kormányzásuk hány százmilliárd kárt okozott már az országnak? Azt hiszik azzal hogy a blogiróhoz hasonló félmillát keresőknek adott és a szerencsétlenekbe újra belerúgott ezzel be betonozta magát. Nem tudom, de ha egyszer a jelzőbárányok megunják a dolgot, kedves blogirónk is futni fog, mert lehet a fityesz seggnyalás mint előélet nem lesz előny az önéletrajzban.
Persze most védi a mundért hisz viktor plusz havi 100.000-et dugott az egyébként sem üres zsebébe...
Magyarország rettenes helyzetbe került, és ahogy Barroso úr volt szíves közölni: Orbán a hibás. Nem is csak a dupla bóvli az oka, hogy Orbánnak mennie kell: az országnak az az érdeke, hogy már a Jézuska új miniszterelnököt hozzon. Ezt akkor is leírom, ha tudjuk, a zembernek…..
tourline 2011.12.22 19:21:05
@torró: Igen csak az eurozónán belüli országok könnyen mondanak nemet.... Nekik nem egy fospára forintjuk van amit még egy debreceni polgármester 8 hülye mondata is beborít...Az írek ha nemet mondanak az eurójuk nem lesz szarabb....de ha mi kekeckedünk annak hamar 400ft-os euró meg 350 ft-os CHF a vége....
Szerintem kussolni kéne jó nagyot, aláírni mindent mert kurvára két tollvonással az egész országot lemossák még a térképről is, aztán mehetnek a magyarok Bukarestbe koldulni a főtérre, vagy valami szlovák ingyenkonyhára ebédelni....
tourline 2011.12.22 19:22:58
Michael Knight K. O. előtt 2011.12.21 22:01:00
Orbán Viktor megbukott. És megbukott Orbán Viktor egész rendszere is, ez a pökhendi és kivagyi és képmutató, a hazugságot is hazugsággal leplezni próbáló rendszer. Nem a jó állam épült itt az elmúlt bő másfél évben, és nem lett itt jobb semmi - pedig lett volna mit…..
Nagyon nehéz kérdés, hiszen minimálbérből nagyon nehéz félretenni valamennyit. Egyrészt azért, mert tényleg nehéz úgy kihozni a hónapokat, hogy maradjon is a végén valamennyi, másrészt pedig könnyű abba hibába esni/elcsábulni, hogy ha csak ennyi maradt, akkor… A korábbi…..
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
tourline 2011.12.19 17:26:10
@lavór: De azt a 20 milliárdot szerintem ha akarták volna bármikor kifizetik, csak valószínű jobb kamatot alkudott ki a rohadék Kádár mint az ISTENKIRÁLY ORBÁN VIKTOR és nem érte volna meg visszafizetni egyben.
Nem mondom, biztosan nem volt mindenkinek babazsúr az a korszak, de hogy nem volt ennyi éhező, nélkülöző, vegetáló ember az biztos. 1 rendőr rendet tudott tartani egy 3000 lakosú faluban ahol élt 600 cigány, a tanárokat nem rúgták seggbe órán a diákok,volt piaca a magyar áruknak,még a kis falvakban is meg lehetett élni mert a TSZ-ben volt munka + háztáji...nem tudom lehet hülye vagyok de én bevállalnám.
Most van odahaza a népszámlálás, és ahogy látom teljes a  bizonytalanság ezzel kapcsolatban abban az esetben, ha valaki tartósan küldöldön tartózkodik. Utána néztem kicsit  a dolgoknak ezért : Először is több jogcím van a külföldön tartózkodásra:  -…..
tourline 2011.12.20 06:37:22
@tildy:): 12 éve élek külföldön soha semmi ilyet nem töltöttem ki (mást sem).....Nem is igen fogok. Nem is szavazok, mert nem érzem hogy jogom lenne kintről dönteni az ottmaradtak sorsáról. Gondolom aki nem tervez maradni annak jó ha vannak ilyen papirok.az itteni magyar konzulátust kerülöm, csak és kizárólag a legeslegszükségesebb esetben megyek be (12 év alatt 2x) Mindkét alkalommal kis híján kiirtottam őket, olyan flegma ,lekezelő amolyan igazi magyar gyökérügyintéző módon álltak a dolgaimhoz.(kis darabka magyarország van ott, ha meg akarod erősíteni az elhatározást hogy a büdös életbe nem mégy vissza, csak be kell oda menni...)
Csak nehogy egyszer rátok verjenek valami baszott nagy adót ha egyszer hazatelepedtek......mert kitöltögettek mindenféle papírokat mert hogy milyen sokat kerestetek és jól éltetek...:D
Valami hazaárulási adó:)).....Ezektől kitelik.....
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
tourline 2011.12.18 09:33:13
@apanna: Nyilvánvaló.....
Egy félmillió felett kereső párocska majd megtanítja hogy lehet még spórolni is minimálbérből.....vicc komolyan.
A végén kiderül hogy nem a minimálbér kevés, hanem a minimálbéren vegetálók a faszok és pazarló életstílusuknak köszönhető minden.anyám borogass.....
tourline 2011.12.18 11:28:33
@lavór: Ez a baj hogy az ilyen értelmiségi félmilliót belapátoló, pillarezegtetős stabil fityesz szavazók tulajdonképpen szinte fel vannak háborodva hogy mit zúgolódik a pórnép....Ők érzik most magukat az okos képzett, agytrösztnek. Életében mindent a segge alá toltak, ahogy összejött a pasikájával anyuék már tolták is alájuk a jó kis kecót,kocsit meg pár millát az induláshoz az ötmilliós lagzi és a karib szigeteki nászút után.Tanulhattak kedvükre nem sürgette őket senki és semmi, mikor lefáradt a kis fejük a tanulásba, anyuka bevitte a meleg szobácskájukba az előre felkockázott wellington bélszínt, mert annyira agyontanulta magát a gyermek.... Nem kellett elmenni suli mellett melózni ahhoz hogy kifizessék a tankönyveiket. Hétvégén sem kellett sietni haza hogy segítsenek idős szüleiknek kertet ásni kapálni.Apu anyu berakta őket az ismerős cégéhez jó fizuval, és elszörnyülködve hallgatták a vasárnapi díszebéd alatt hogy kislányuknak letört a műkörme a tűzőgéptől, a sok munkától....vagy hogy a magánbölcsibe a paraszt gondozónő nem borult térdre előttük amikor megpillantotta őket...meg amúgy is valamelyik este az egyik étteremben a pincér nem 76-os hanem 77-es évjáratú bort hozott tévedésből, micsoda szégyen......
A kormány határozata alapján közel 42 ezer egészségügyi alkalmazott kap többletpénzt. Az idén befolyt népegészségügyi termékadóból (közismert néven "chipsadóból") a pótlékra jogosult egészségügyi dolgozók a pótlékalap csaknem háromhavi összegének…..
tourline 2011.12.17 10:20:09
@Meleardil Eressea Iluvadan: előbb köt ismeretséget egy kandeláberrel a felcsúti böszme, mint az öszödi. ......:DDDDD

VAn egy javaslatom. VAn ott a dunaparton egy nagy épület, amolyan kupolás, na az kurva tuti hely íjjászkodni, fűtött, nagyobb mint 20méter ül ott vagy 350 jó célpont, és bármelyiket találod el egy ország elismerését vívod ki....
Vastagbőr Berágott a bankunk 2011.12.16 13:10:00
Orbán a múltkori megtört arcú tévéinterjújával szemben ma reggel már ismét a régi fényében ragyogva, sziporkázva, mosolyogva, büszkén és magabiztosan nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Fő téma a Bankszövetséggel aláírt megállapodás volt a…..
No, miután múlt pénteken végre Orbán megadta a zöld lámpát a teljesen irreális számokon nyugvó költségvetés újratervezésére (1,5%-os növekedés, 268 forintos euróárfolyam), Matolcsy Gyuri és lelkes csapata turbó üzemmódba kapcsolta magát és újratervezte a számokat.…..
tourline 2011.12.16 09:36:23
@vasgyuszi: Nekem is a legjobb döntésem volt. Kimenekítem onnan a családot oszt annyi. Bár azt hittem öregkorukra nyugodtan leélhetik még azt a pár évet....Eladjuk az otthoni házat mindent amennyit adnak érte minél hamarabb,összecsomagoljuk fatert mutert oszt agyőőőő.
tourline 2011.12.16 15:37:05
Michael Knight Már megint einstand 2011.12.15 14:10:00
Matolcsy György és az Orbán-kormány egészen egyszerűen pofátlan. Méghozzá elképesztően az. Ez jutott eszembe, amikor elolvastam a hírt, miszerint a kormány még egy évig az államkasszába szedi be a maradó magán-nyugdíjpénztári tagok pénzét. Pedig mostanság kellett volna…..
Nívó Régen volt idén január... 2011.12.15 18:00:00
2011. január 12.Származhat hátrányom abból, ha a magánnyugdíj pénztárnál maradok? Igen, hiszen a jelenlegi nyugdíjjogosultságának mintegy 70 %-át elveszíti. A 2010. november 1. és 2011. december 31. közötti 14 havi befizetését jóváírják, de nem lesz tagja a szolidaritáson…..
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
tourline 2011.12.15 10:21:42
@Joooe: "Ragasztatnak velük zacskót havi 22-ért, kapnak értük fejenként 50-et mert alkalmazzák + nem kell járulékot fizetni...Ha minden amit csináltatnak velük megy a szemétbe akkor is megérte..."
Ezt mire alapozod?

Láttam már ilyet sőt ismertem is cégeket akik ebből éltek(nek), csökkent munkaképességűek alkalmazásából és az utánuk kapott támogatásokból. Kb 2x annyi pénzt kaptak egy ember után mint amibe nekik került, papíripari üzem volt, így az általuk készített terméket a piaci ár töredékéért adták mert a legnagyobb költség az élőmunka tulajdonképpen nem hogy ingyen volt nekik de még kerestek is vele. Sok kis papíripari céget tettek tönkre akik persze nem bírták a versenyt hisz nekik a munkaerő teljes összegbe került.Onnan tudom hogy egy nyarat dolgoztam egy kis papíripari cégnél és a főnök állandóan ezt magyarázta hogy mennyire meg vannak szívatva a csökkent munkaképességűeket alkalmazó konkurenciával.

Nincs bajom azzal hogy felszámolják a visszásságokat sőt, csak nehogy a nagy lendület még többe kerüljön az adófizetőknek mintha otthon lennének.