Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bamazsi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piroslap Egy tűzoltó levele 2011.05.18 13:17:00
Harcolnak a tűzoltók és rendőrök. Pontosan miért, talán ez a nyílt levél fogalmazza meg a legjobban, amit egy hivatásos tűzoltó írt, íme: Eddigi rövid életem során nem gondoltam volna, hogy valamilyen módon papírra vetem a gondolataim, esetleg gondjaim. Kissé még most az…..
bamazsi 2011.12.13 23:01:02
Csak pár kommentet olvastam és nem tudom, miért ennyire ellenségesek az emberek?? Én lassan 4 éve vagyok tűzoltó felesége. Nagyon nehéz volt megszoknom, h ha meghallom a szirénát, ne arra gondoljak, h most vmi baja lehet a férjemnek. Most már próbálok csak pozitív gondolatokat magamba sulykolni. Mielőtt tűzoltó lett a férjem, kalauz volt a MÁV-nál, és azon izgultam, nem szúrja-e hasba egy "kedves" utas, mert épp nem váltott jegyet és még sorolhatnám. Nem kevés felkészülésébe került az, h tűzoltó lett, tényleg nem mindenki lehet az. Aki irigyli őket, az előtt nyitva áll a lehetőség, miért nem ment annak??? Azelőtt sem jutott eszembe soha, h ezen károgjak, az egyenruhások miért mehetnek hamarabb nyugdíjba???
Az én munkahelyemen a portás (!!!) azt mondta, a tűzoltók 24 órát döglenek szolgálatban, aztán hazamennek és 48 órát döglenek. Ez olyan mélységesen felháborított, h el nem tudom mondani. Mondja ezt egy portás, akinek az a dolga, h leellenőrizze, nem lépnek-e be szúró-vágó eszközzel az épületbe és egész nap ácsorog, az ügyfelekkel cseverész. Én soha nem becsültem le az ő munkáját sem, mert valakinek ezt is kell csinálni, de miután ilyen véleménnyel volt a férjem munkájáról, egyszerűen lenéztem őt.
Minden munkának megvan a maga nehézsége, de azért valljuk be, vannak különbségek. Én irodában dolgozom, néha nagyon fárasztó tud lenni, de mindig hálás voltam érte, h ilyen helyen dolgozhatom, nem mondjuk egy öntőgép mellett. És tisztelem-becsülöm azokat az embereket, akik mondjuk 12 órát le tudnak egy olyan helyen, és sajnálom őket, h nincsenek rendesen megfizetve!
Akinek nincs a családjában tűzoltó, rendőr, v bármilyen más egyenruhás, az soha nem fogja megtudni, miről is beszélünk, de akkor legalább ne ítélkezzenek. Vannak videók, meg lehet őket nézni, h miről is szól az ő munkájuk és el lehet gondolkozni, nem kell ítélkezni és sajnálni tőlük, amit kapnának.
Teljesen együtt érzek a kis fiatal tűzoltóval, aki a levelet írta, minden úgy igaz, ahogy ő megírta, HIGGYÉTEK EL!!!!!