Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cegléd12

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Most ide kell rakni a hajléktalanokat is? Nem volt még elég balhé?” Óriási indulatokat kavart az Aszódi utcai hajléktalanszálló megnyitása: a helyiek és az akivisták is dühösek. Utóbbiak a ferencvárosi polgármestert is kérdőre vonták, mondván: nem ezt ígérte. A…..
cegléd12 2011.12.11 09:48:10
Mindenkinek rész igazsága van. A hajléktalan sem egy homogén tömeg. Itt pedig mindenki úgy beszél róluk. Minden hajléktalan története más és más. Ne feledjük, hogy egy -két télen való utcán élés nem csak a testet, de a lelket is tönkre teszi. Valóban vannak akik önbihájukon kivül lettek hajléktalanok. Nem tudnak visszakapaszkodni, az államnak erre sincs elég pénze. Persze gondoljunk csak bele, ha kapnának lakást , akkor legalább ennyi ember lenne dühös mint itt most, hogy azok miért kaptak ingyen, én bezzeg húsz éve várok lakásra , azóta albérletbe lakom. Vannak akik látszólag a saját hibájukból. Pedig senki nem születik úgy , hogy csak és kizárólag hajléktalanként érezze jól magát. Tudomásom szerint nem létezik a hajléktalanság élvezétére alkalmassá tevő gén. Érdemes lenne visszamenni egészen mondjuk gyerekkorig, melyikükkel mi történt. Milyen családi háttér , állami gondozott volt , és sok más borzalom lehetséges valaki múltjában. Nem vagyunk egyformák , van akiről elmondható teher alatt nő a pálma, és van akit a pálma öszenyom.
Van köztül alkoholista szép számmal , " normális " családi körülmények között sem tudnak ezeken az embereken segíteni mindig , mert ugye az elfogadjuk az alkoholizmus betegség. Van erre kapacitás az alkoholisták gyógyitására ? Nincs másra sincs .
Igen és vannak között a hajléktalanok között olyanok akiken már nem lehet segíteni, olyan fokra jutottak a tompultságban. Én is ismerek egy nőt , már négy lakás folyt ki a keze közül valamilyen módon. Most is lenne lehetősége hiszen van ahol évek óta be volt jelentve , néha ott is tartozkodott , önkormányzati lakás , ott a lakó elhúnyt, minden bizonnyal ha menne intézni, lakhatna ott. Nem megy, így gondolom pár hónap után kényszerkijelenti az önkormányzat és más kapja meg a lakás. Életmódja lett az utcán való élet.
Sok pénz és szervezés kéne , hogy ki lehessen szűrni kit lehetne megmenteni, és milyen módon segíteni.