Regisztráció Blogot indítok
Adatok
105

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A levélíró komolyan vette az álláshirdetésben olvasottakat, ezért aztán nagy csalódásban lett része: Levél: „Van egy cég, a …………, amely havonta keres vagyonőröket. Mindig úgy hirdet, hogy hosszú távra keres vagyonőr kollegát. Hosszú távra…..
105 2012.05.11 11:46:46
Még van olyan ember aki biztonsági őrnek akar menni ?
Azon gondolkoztak-e hogy miből élnek meg ?
Mert:
A szakmában, és itt vállalkozóról beszélek az 500 Ft.-os órabér, amit ugye bruttóban számolnak már jónak mondható. Ha a dolgozó lehúz 240 órát akkor számla ellenében hónap végén, ha szerencséje van és kifizetik, akkor kap bruttó 120 ooo Ft.-ot.
Ebből, mivel az őrök törvénytisztelő állampolgárok, befizetik az adókat és járulékokat, z mindjárt 74655 Ft.
Marad a zsebében, vagy a számláján 45 345 Ft. Na ez azért már jó pénz, ebből már meglehet élni, biztonságosan.
De.
Vegyük az ilyen kis apróságokat amit mindenkinek be kell fizetni, tehát állandó jellegű kifizetésnek mondható.
Iparkamarai regisztrációs díj 5000 Ft, Személy -Vagyonvédelmi Kamarai díj 5000 Ft. Iparüzési adó Kb. 25000 Ft. könyvelői díj 5000 Ft. bérlet min. 10000 Ft. Ezeket az összeget hónapra elosztva már is marad 27 430 Ft.Vannak olyan cégek ahol meg kell venni a ruhát, a cipőt fizetni kell az orvosi vizsgálatokat. Tehát számításaim szerint havonta jó esetben, 240 óra ledolgozott időre marad tisztán kb. 25000 Ft. Ekkor még nem számoltam, hogy enni kell, lakni kell, és fizetni a rezsit, ha van miből. Talán az alkalmazottak esete valamivel jobb, de ezt mindenki maga tudja.Meg ugye ilyenkor hol van az érdekvédelem a képviselet, mert nem nagyon lehet róla hallani, hogy annyira küzdenének a szakmában dolgozókért. Az oktató cégek ez oktatják, vagy legalábbis elmondják hogy mi várható ?
  Pár nappal ezelőtt láttam egy olyan hirdetést, melyben feltételként szerepelt, hogy az őri állást megpályázó erkölcsi bizonyítványt is csatoljon a jelentkezéséhez. De vannak olyan munkahelyek is, ahol a már -  akár régebb óta - ott dolgozó őröktől is kérik ezt az…..
- Milyen szolgáltatásokat kínálnak?  Biztosítják-e az őrök folyamatos továbbképzését? Egy biztonsági cég esetleg bajba sodorhatja-e a megbízóját is? -   Ahogy egy biztonsági tanácsadó látja -  javarészt a megbízók szemszögéből -:   Levél: „Kollégáimmal…..
105 2012.03.19 10:01:57
Tisztelt Biztonsági Tanácsadó Úr / Hölgy /.
Bár nem akartam hozzászólni az írásához azonban, mivel az tárgybeli és ténybeli tévedéseket tartalmaz, kénytelen vagyok reflektálni.

Ön leírja, hogy biztonsági tanácsadó, azon belül is robbanóanyag maradvány kimutató. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy Ön mitől is lett tanácsadó, egyáltalán ki adományozta ezt a cimet, milyen jogszabály vonatkozik a tanácsadókra.Ha bemegyek a polgármesteri hivatalba, és kérem, hogy jegyezzék be a tevékenységi körömbe hogy tanácsadó, akkor azt minden további nélkül megteszik. Ha azt mondja hogy szakértő, mely tevékenységekről jogszabályok rendelkeznek akkor merőben más a helyzet. Tehát egy robbanóanyag kutató szakember miért is ért a vagyonvédelem minden területéhez ?
Egyébként nem azt akarom mondani, hogy néhány dologban nincs igaza. De !
Az üzemrendészeti szakképzés már az 1960-as években létezett, 2.év szakközépiskolában, érettségi után történő képzés után adott szakképesítést. Ezzel arra kívánok rávilágítani, hogy ez egy szakma, ha nagyon tudálékos akarok lenni akkor nevezhetem biztonsági eljárásnak is, de a vagyonvédelem összességében nem az, hanem tevékenység munka. Ennyi eróvel a lakatos tevékenységét, miközben kaput készít, vagy a kőműves miközben falat rak, nevezhetném biztonsági tevékenységnek.
Abban egyet kell hogy értsek Önnek hogy a képzés egy nagy nulla. De hogy egy biztonsági cég nem tudja, hogy mit és miért végzi a tevékenységét, még részben sem, hát ezt egy kicsit túlzónak tartom. Az első vonalban Ön sem dolgozhatott sokat, de ennek ellenére nem kételkedem a tudásában.
A cégek természetesen felkínálhatnak olyan szolgáltatást mellyel maguk nem rendelkeznek, azonban más cégtől szándéknyilatkozatuk van, igy bombakutatást más biztonsági szolgáltatást is vállalhatnak, és ez nem is meglepő figyelemmel az egyre nagyobb mérvű szakosodásra, specializálódásra. Az köt üzletet aki tud.
Tehát Nagyuram.
Hozzászólásommal nem akarnám megbántani, csupán néhány tényre kívántam a figyelmét felhívni.

Tisztelettel
  A hozzám érkező levelek alapján olyan érzésem támadt, mintha egyre több és több őr kerülne át munkaerő-kölcsönzőkhöz. Ha ez esetleg valóban így van, akkor ez nem meglepő. Erre lehetett számítani. :( Januártól "a személy- és vagyonvédelmi tevékenységet folytató…..
- Választási eredmények, események. Az őrök és a választások.  A győri eset. -   A kötelező kamarai tagság eltörlése miatt soron kívüli választások zajlanak a Kamarában. Ez egy többlépcsős folyamat: 2012. február ötödikén az SzVMSzK területi szervezeteinél…..
  A Kamara által nyújtott programok és kedvezmények  megítélése eléggé ellentmondásos. Levél: „A kamarai tagsággal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy most kijött ez a levél a tagok számára. Azt írják, hogy akarok-e tag lenni vagy sem, mert ha nem, akkor elesek…..