Regisztráció Blogot indítok
Adatok
l3w1n7o

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve még Pelé szintjét súrolta, 2011-re a süllyesztőbe került. Vagy mégsem? Nem akarunk pálcát törni Ronaldinho feje felett, vagy nekrológot írni róla, de borzasztó belegondolni, hogy egy, a 2000-es évek közepén kultikus ikonná váló játékos ennyire eltűnjön előlünk.…..
Bár még el sem csitultak a magyar kormány korábbi unortodox lépései miatt a nemzetközi vizeken a hullámok, kormányunk újabb méretes kősziklát dobott a háborgó vízbe: 180 forintos árfolyamon bárki végtörlesztheti frankhitelét mégpedig úgy, hogy az árfolyamkülönbözetből…..
l3w1n7o 2011.09.15 09:04:20
@homér: ezt nagyon jól mondod, pont a transzferek ellenőrzése az utalási rendszer lényege. De ha azt mondod álomvilágban élek, mert ezt végtelenül ellenzem, akkor az szomorú.
l3w1n7o 2011.09.15 09:09:47
@homér: Látod megint ott vagyunk ahol a part szakad, kinek a pénzét használod ? A banknak honnan van a pénze barátom ? Onnan hogy sokan berakták oda letétbe ! Az nem a bank pénze ! Vagy szerinted igen ? Majd utána gyakorlatilag "illegálisan" több pénzt kölcsönöz kamatos kamatra(5ft-ra 95-t kölcsönözhet) mint amennyi értéket eredetileg letétbe helyeztek nála a polgárok. Nézz utána a részleges tartalékolású bankrendszernek tényleg, nem rosszindulatból írom.
Minél gyorsabban állunk neki svájci frankot nyomtatni, annál többért lehet majd eladni. „Szívünk szerint megvárnánk a 300 forintos svájci frank-árfolyamot, de még 275 forintnál is nagyot tudunk vele kaszálni” – mondták el a Pénzjegynyomda Zrt. szakemberei,…..
Eladhatnák a banknak, majd visszabérelhetnék lakásukat a bajba jutott devizahitelesek – mondta el Gresa István, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. A hitelintézet csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a bank idén októberben egy saját…..
 Ha érdekel, Dave Devries készítette "The Monster Engine" című könyvet. A könyv 48 oldalas, rajzokat, fotókat és interjúkat tartalmaz. Oké, de mitől érdekes ez? Dave Devries képeinek alapja gyermekrajzok. 1998-ban kezdődött az egész, Dave Devries unokahúga Jessica…..
A nagysikerű Richard Nixon 1971. június 17-én dobta be köztudatba drogháború-mémjét. Nyilván előtte is tiltottak már be drogokat, emlékezetes az 1920-1933-ig élt alkoholtilalom, vagy az 1937-201x-ig tartó kenderstop. Nixon volt az, aki amerikai elnökként globális szintre emelte ezt…..
l3w1n7o 2011.06.19 08:18:12
@Bambano: Ez nem igaz, mert a kriminalizálásnak nincs visszatartó ereje a drogfogyasztásnál.
Rendes hétfői véleménycikkében elemzi a szombati meccset Johan Cruyff, az Ajax, a holland válogatott, a Barcelona, meg úgy általában a futball élő legendája. Az El Periódico de Catalunyában vezetett rovatában Cruyff nem szokott senkivel kesztyűs kézzel bánni, most azonban…..
Praxis A vén trotty kimúlt már? 2011.03.03 06:00:00
Nekem sajnos a legrosszabb tapasztalatom van a Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályáról. A férjemet tavaly március 30-án délután 5 órakor vitte be a mentő és csak este 10 órakor fogadta az orvos. Addig kint feküdt a folyosón egy tolókocsiágyon, amire orvoshoz került addigra a…..
Számos nagyváros van Európában és a világon, amiknek meghatározó eleme a víz. A folyó, ami átszeli őket, a tenger vagy az óceán, ami nemcsak az éghajlatukat, de a városképet, az ott élők hangulatát is befolyásolja. Persze a vízpart önmagában kevés, olyan fejlesztésekre van…..
Alaposan felülteljesítette az elemzői várakozásokat, és rekordévet zárt az Intel a héten közzétett gyorsjelentésével. A chipgyártó behemót a Wall Street-i okosok által várt 53 centes egy részvényre jutó nyereség helyett 59 centet produkált a negyedik negyedévben, ami minden…..
Michael Jackson - Michael (Sony Music) Új lemeze jelent meg a napokban Michael Jacksonnak. A szupersztár persze már másfél éve halott, de hát az ilyesmihez nem kell élni. Pláne manapság, és főleg akkor nem, ha róla van szó. Ha nagyon cinikus akarnék lenni, azt mondanám, az egészben…..
Nem értem, most akkor ő nem olyan, mint a mi politikusaink – mondja és kérdezi az egyik nyugati nagykövetség munkatársa, amikor Orbán Viktor politikájáról beszélünk. Az Economist legújabb számában harcias, összeférhetetlen („pugnacious”) embernek írja le a magyar…..
  A XXI. században talán már nem kellene olyan butaságokon gondolkodnia a vezetőinknek, hogy egy, a valláson alapuló oktatási rendszert hozzanak létre. Ez az egész kereszténység dolog egy végletekig túllihegett valami, amit a legkevésbé sem szabad kötelezővé tenni, de még…..
Bizony az ő értékelésük határozza meg, hogy például melyik állampapírból mennyit vehetnek a legnagyobb befektetők. A leminősítés nagyon sokba kerülhet. Magyarországot nem a Moody’s vagy a Standard and Poor’s és nem is a nemzetközi pénzpiacok kormányozzák, hanem a…..
l3w1n7o 2010.12.09 11:17:17
@pokesz70: ne próbálj párt-elfogultsággal vádolni, egyszerűen ezek az információim vannak, és a közelmúltbeli példák alapján nincs alapom kételkedni bennük.
l3w1n7o 2010.12.09 11:17:20
@pokesz70: az a probléma, hogy te jobban bízol egy külföldi befektetőben, mint egy magyar emberben. Mégegyszer elmondom, ha a külföldi tőke utasításait követné a fidesz a lakosság már a gázt sem tudná kifizetni. Érted, nem irogatnánk itt hanem fát gyűjtenénk az erdőben, hogy ne fagyjunk szét. De ha nálad ez másodlagos szempont azzal szemben hogy egy 7000km-re lévő cég miket pofázik össze akkor ott súlyos a helyzet.
Elgyengültem! Képtelennek érzem most magam, hogy ellenáljak a kísértésnek, hogy bár általában saját munkáim, tapasztalataim, utazásaim kapcsán megfogalmazok kérdésekről, élményeimből írok, ezúttal kivételt ne tegyek és elfogultan ne áradozzak egy japán rezidenciáról, amit…..
Az eddigi értesülésekben nem bedobott vezetőt neveznek ki a héten a Magyar Rádió élére. Biztosan azt tudni, hogy újonc lesz, és gyorsan leszámol az MR2 eddigi koncepciójával.Ahogy jeleztük is pénteken, hogy ingatag az infónk, úgy az Antagonhoz azóta eljutottak is azt támasztják…..
Hello!Jó egy éve már küldtem egy írást nektek, A modoros culágert. Itt a következő, ha kell :)Az lenne a kérésem, hogy mindenképpen yenoee-ként tüntessetek fel mint szerzőt, ezért a szösszenetért nem leszek túl közkedvelt szakmai berkekben, ha jól sejtem :)Üdv!  Az…..
Hölgyeim és uraim: íme a tökéletes burzsuj lakás! Igen, tudom, hogy nagy szavak ezek, mégsem tudok ellenállni a késztetésnek, hogy így aposztrofáljam a napokban gazdát cserélt laza 1600 négyzetméteres penthouse-t. Az ominózus ingatlan ugyanis nem máshol, mint Monacóban…..
l3w1n7o 2010.09.15 19:12:59
Tavaly januárban írtunk egy nagyon vicces esetről, amikor is Csenki Attila a Best magazin egyik újságírójának kamuzott saját magáról, USA-ban élő ikertestvérről meg hasonlókról, a hetilap meg nem nem ellenőrizte le az infót, és lehozta a bődületes baromságokat az…..
A Hágai Nemzetközi Bíróság is vizsgálódik a UPC szerelőinek ügyében, annyi emberiségellenes akciót hajtottak végre az utóbbi években. Mai hősünk Ági, a kábeltévék Kohlhaas Mihálya, aki annyira kiborult a UPC-ügyfélszolgálat legendás ügyfélellenességén, hogy kemény harc…..
l3w1n7o 2010.06.08 11:14:37
Ma ugyanolyan szemellenzősen harcol az egy igaz Ügyért, mint tegnap egy másikért. Az aktuális cél számára mindig szent, aki pedig útjába áll, az maga a megtestesült Gonosz. (Fotó: morvaikrisztina.hu) Morvai Krisztina dicsérete Morvai Krisztina mára az ország egyik legnépszerűbb…..