Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vejnemöjnen

25 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közoktatás kérdése a mai magyar közbeszéd egyik kedvelt témája. Ha nem arról esik szó, hogy mekkora az adósság, elviszi-e a bank a házunkat, lesz-e munkánk a jövő héten, milyen az egészségügyi ellátás és érni fog-e valamit a nyugdíjunk, akkor az iskolák helyzetéről…..
gonzoworld Hagymázas álmok 2013.01.13 20:00:00
       Aznap is gépjárművel közlekedem, nem mintha megtehetném a hónapban már másodszor, hogy csak a saját dolgomat elvégzendő üljek be és válasszam székesfővárosunkat úticélul, de most nincs más választásom. Takony van mindenhol, az úton, a levegőben, a…..
   Lassan ébredek, kinn vagyok már fél lábbal az álomból, a maradékkal pedig a nyirkos aszfaltot próbálom hátrahagyni. Szemben haladok, teljesen inadekvát időben, inadekvát helyen, pénteken délelőtt próbálok kijutni a városból. Ilyenkor minden metró, busz, villamos,…..
   Mióta világ a világ, az emberek – vagy, hogy még kézenfekvőbb közhellyel világítsak rá -, már az ókori görögök is azt kutatták, arra keresték a magyarázatot, hogy mi miért vagyon. Hosszú idő alatt egyre kisebb dolgokat buzeráltak, hogy megleljék az élet…..
Hát ez is elérkezett, utolsó blogbejegyzésemet fércelem össze, legalábbis ami a finn kiküldetésemet illeti. Számvetés is ez, mert szükségem van rá, de magamnak nincs kedvem leírni, szóval legyetek üdvözölve a tudatomban. Kellemes kis séta lesz ez, igyekszem nem a sötét zugokba…..
Itt jelenleg fél hét van, amikor írni kezdem ezeket a sorokat, de már ötkor felkelhettem szerencsére, hiszen lakótársam és országos cimborám ezúttal másodmagával érkezett meg akkor. Azt ajtókilincs feltalálásának híre nem jutott még el Oroszországba, így minden egyes…..
Régen írtam, mert belemerültünk ebbe a finn számonkérésbe, de megnyugtatnék mindenkit, hogy az előre sejtett bonyolultságú kérdésekkel kellett megküzdenünk, az írásbeli eredményét még nem tudom, de a szpíkingem és a liszöningem is négyes lett. Mihez képest. Nagy az öröm…..
Városokhoz való vonzódásom (lásd: urboszexualitás) negyedik állomásáról fogok most mesélni a következő pár bekezdésben. Lakótársammal, a karaoke koronázatlan királyával, az ordító orosz orkánnal Helsinkibe távoztunk két éjszaka erejéig. Nem vagyok benne biztos, hogy kell…..
Sétáltam ma egyet, az út felét a Tuomiojärvi jegén tettem meg. Nem szakadt be alattam, ami két dolgot jelöl; egyrészt nem vagyok nehéz, mert lefogytam, másrészt nagyon hideg van és a jég még mindig elég vastag. ..
Ez nem egy új James Cameron szuperprodukció címe, hanem pont ennyi idő múlva megyek haza. Természetesen csak akkor, ha a gyönyörű lila-rózsaszín A320-asnak lesz hova leszállnia. Értitek, ugye? Nem imádok annyira olyan repülőjegyekért fizetni, amikkel nem repülök. Üldögélek…..
A cím svédül van, művelődjünk tehát picinyt, így szól: Csodálatos történet egy országról, a tenger másik oldalán. Ez van írva a 2009-es svéd korona hátoldalára, melyet Finnország elvesztésének kétszázadik évfordulójára nyomtattak. Az idézet egy svéd írótól, Anton…..
Bocs, a nagy kihagyásért, felmerült némi bonyodalom az életben, állati sok dolgom volt, nem szakítottam időt az írásra. Most viszont itt vagyok, teljes valómban, és rengeteg dolgot kell mesélnem. Lesz minden, újra macskák, kiegyensúlyozott táplálkozás, keleti filozófia, oktatás…..
A februárokat betiltjuk, hatóságilag, a nemzeti együttműködés és hangulatjavító törvénykezés értelmében. Nem hiszem, hogy szükség van erre a hónapra, teljesen olyan, mint a január, csak értelmetlenül hosszúvá és idegesítővé teszi a telet. Gusztustalan és a tetejében meg…..
Én nem tudom, hogy mi van a blogmotorral, vagy én csinálok valamit rosszul, de se Fécbúk gomb nincs megint, meg a képaláírások is szétcsúsztak az előző posztban, pedig szomorodjak meg, ha nem ugyan úgy illesztettem be mindet! Megírtam nekik, hogy örüljenek, nem válaszoltak még, de…..
Múlt héten azt mondta a katalán haverom, hogy mennek iskolát látogatni, mert van nekik egy olyan órájuk, hogy tícsing prektisz és akkor majd az egyetemi iskolában kell kicsit hospitálniuk, de előtte megnézik az oskolát. És hogy menjek én is, mert nem nagy kunszt. Így aztán nem…..
Megígértem, hogy csinálok egy konyhás sorozatot. Ennek oka az, különösen fontosnak tartom, hogy csak azért, mert nem az anyád főz rád 5 hónapig, még nem kell nátrium-glutamát levest és mirelitnarvált enni. Mivel azt nem óhajtom kipróbálni, hogy milyen a két hete lejárt…..
Hány órakor készült a kép? Megfejtéseket kommentben várom. (Elég öt tizenöt percre pontosan.) A helyes megfejtő finn szeretetcsomagot kap (nem nokiás dobozban), ha hazaértem. Tényleg. Asztronómusok nem játszhatnak...
Maradjunk annyiban, hogy megpróbálok majd minden második szöveges bejegyzésemben komoly dolgokról is írni, ahogyan most is. Ez a hét elég álmosan kezdődött, hétfőn és kedden elmaradtak a finn óráim, mert beteg volt a tanárnéni. Ámde, a következő három napon, hozzávetőlegesen…..
Az egyre növekedő érdeklődésért cserébe elmesélem, hogy tegnap is elmentünk szórakozni. Viktorkával akartunk volna, csak ide a szomszéd utcába, abba a lebujba, ahol a múltkor eltulajdonította a sálamat egy alkoholista finn ács. (Azóta meglett.) De, még nem sokkal előtte Viktorka…..
Valami nagymérvű politikai témájú, felháborodott hangvételű bejegyzésen törtem a fejem az elmúlt pár napban, de inkább lehűtöttem a niggereket, meg volt bőven más is, amin törhettem a fejem. Lassan elérünk a tartalmas egyetemi időszakhoz, mert ugyan két hete szorgalmi időszak…..
Ezúton is elnézést a helyesírási hibákért, most nagyon menő, gondoltam bedobom, a nagy érdeklődésre való tekintettel. Nézegetem ám a statisztikáimat, és jól állok, bár tudom, hogy az oldalletöltéseim száma nagyban függ attól, hogy éppen mennyire tetszik a saját…..
Megy az élet, megy a pénz. Minden napra kitalálok valamit magamnak, de lassan le fogok nyugodni. Tegnapelőtt bementem a second hand shopba, és találtam magamnak egy elég megviselt, de állati menő korcsolyát. Azt gondolom, hogy jégkoronghoz használták, mert eléggé leharcolták és…..
Ma megmártóztam egy befagyott tóban. Háromszor is. Önszántamból. Na, mitmivan?! Update: Kép is készült, az én vagyok egy szál gatyában, aki nem hiszi, az megpukkadhat...
Ma reggel - khm... délben - készítettem az itt látható fotót. Ma kivételesen világos volt, még a befagyott tavat is lehetett látni az erdőn keresztül. Megérett bennem az elhatározás, veszek egy rendes telefont, mert azon van normális fényképező. Továbbá örömhír, hogy két…..
Nohát. Levettem a politikát a blogról, mert ad egy, senkit nem érdekel, ad kettő, nem ide való. Viszont! Lett minden, ami szemnek, szájnak ingere, büszkén mondhatom, hogy a lehető legnagyobb rendben hozzájutottam mindenhez, ami életfontosságú volt. Lakásom azonnal, internetem egy…..