Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trolltartó

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június 26-án tartottuk meg sorrendben ötödik rendezvényünket, melynek során kerekasztal beszélgetésre invitáltuk a magyar banki szféra informatikai projektekkel küzdő vezetőit. Vendégeink voltak: Biszak Gábor (K&H Bank) Buda Mónika (Cetelem Bank) Fogarasi Sarolta…..
A diabetes egyre több embert érint a világon. Mivel egy olyan krónikus betegségről van szó, mely kezelése sok erőfeszítést, türelmet és fegyelmet igényel a páciensek részéről, a pszichológusi támogatás gyakran sok segítséget nyújthat a betegeknek.  ..
trolltartó 2014.06.28 03:57:23
@midnight coder: rég tudom, hogy sötét vagy, de hogy ennyire... tizenöt évvel ezelőtt a Dél-Pesti kórház is részt vett egy (csak hogy adjam alád a lovat :DDD) izraeli céggel/kórházzal közös gyógyszerkísérletben. Egy olyan szerrel próbálkoztak, ami megállította volna az I.-es tip. diabéteszben szenvedőknél az inzulintermelő sejtek pusztulását. Amennyire értettem, ezt nem egy életen át kellett volna használni. Hogy mi lett vele, azt nem tudom, azóta nem hallottam róla.
trolltartó 2014.06.28 06:00:02
@barkaba: mennyi idő alatt fogytál és mióta van rendben (?) a cukrod?
Ha mostanában történt, akkor várj, mielőtt korán örülsz! Szomorú tapasztalat :(
Én 115-ről fogytam 100-ra tizenöt év után. Pár hónapig azt hittem, minden rendbejött, most megint romlanak az értékeim. Persze ebben az is benne volt, hogy a csodás kis cukormérőm átlagosan 1mmol/l-rel kevesebbet mért az esetek nagy részében (~75%) a valódi értéknél.
Egy jó számot feldolgozni egyáltalán nem ciki. Pláne, ha az előadó beleteszi kicsit magát is és ad hozzá, közhelyesen szólva, valami pluszt, az eredmény pedig nem csak hallgatható lesz, hanem olyan, amitől talán vele azonosítják majd később a dalt, nem az eredeti előadóval.…..
trolltartó 2014.06.27 11:02:32
trolltartó 2014.06.27 12:33:41
@nefrit: tizenkét évesen én is így gondolkodtam a nyekergő hegedűsökről, a visítozó operaénekesekről és még huszonévesen is a jazzről. Ez utóbbi néhány változatáról máig nem változott a véleményem, de a többségét kinőttem. (A metált is szeretem :) )
trolltartó 2014.06.27 12:35:23
@nefrit: talán mert a poszt gyermeki lélekről árulkodik? :)
Elborzadva olvasom és nézem,a közelmúltban történteket, ahol eszméletlen betegek a mentőben arra várnak, hogy valamelyik kórház fogadja őket. Tisztelt Praxis blog,és olvasói Az elmúlt napokban azt hiszem mindenki értesült (vagy így, vagy úgy) három olyan esetről, melyekben…..
trolltartó 2014.06.26 21:54:41
@CPR: nem tudom mit néztél, mert nem pittyeg. Jelzi, ha ritmuszavart érzékelt és nálam jelzett is. És tényleg akkor, mikor én is éreztem, hogy valami nem jó.
Mostanában egyre gyakrabban érzem, de csak ritkán van kéznél a mérő. Ráadásul szerencsére annyira rövid ideig szokott általában tartani, hogy viszonylag nehéz a vérnyomásmérővel elkapni.
Kb. a kimaradó vagy extra dobbanásokat tudja érzékelni, ha jól sejtem.
trolltartó 2014.06.26 21:57:39
@CPR: úgy egyébként neked mi közöd az egészségügyhöz? Tanulsz, orvos vagy, egyéb, egészségügyi dolgozó?
trolltartó 2014.06.26 21:59:27
@CPR: franc ebbe a szerkesztő funkcióval nem rendelkező komment rendszerbe! :(
Na, szóval az előző kérdéssel csak azt szerettem volna megtudni, hogy egyik-másik hozzászólásodból úgy tűnik, mintha orvos lennél, de ha így van, ezt jó lenne, ha jeleznéd. Ahogy azt is, ha nem rendelkezel orvosi végzettséggel, mert ilyen témában azért nem árt legalább sejteni, hogy kivel/mivel beszélgetünk. ;)
Gréczyblog Orbán és Polt 2011.10.01 07:59:00
Kedves Olvasó! A fotó 1993-ban Miskolcon készült. Jelzi, hogy az álló, éppen beszélő személynek semmi köze nincs ahhoz az emberhez, aki a balján ül világosbarna zakóban. Csak és kizárólag a véletlen műve, hogy ez egy Fidesz-rendezvény, és hogy Polt Péter, mert ő az, aki…..
DopeManTV Nagy a baj...:D 2011.12.17 17:01:00
 A következő levelet ettől az embertől kaptam: https://www.facebook.com/magyargyerek2. Azért teszem közzé, hogy lássátok kik állnak a másik oldalon illetve milyen fazonok lehetnek (fényképeit ajánlom megtekintésre), akik följelentettek az ügyészségen. Egy biztos, a…..
"Nem sikerült megszerezniük az európai uniós vezetőknek mind a 27 tagállam támogatását, hogy módosítsák a Lisszaboni Szerződést annak érdekében, hogy szigoríthassák az euróövezeti országok költségvetési politikáját. Két ország - Svédország és Csehország -…..
A tinédzserek szexuális szokásaival, illetve a rájuk leselkedő online veszélyekkel foglalkozó felmérést készít a UNICEF - erről a Népszabadság Online is írt, és hazai kutatási adatokkal egészítette ki szerdán megjelent cikkét. Ebben még nem is lenne semmi különös, a cikkhez…..
trolltartó 2011.12.16 10:35:10
@lerchenfelder: köbö.
Annyit sem ér, amennyit a szerzője a gépelésbe fektetett.
Gondolkodni meg hóttfelesleges lenne. Különösen neki.
DopeManTV Bazmeg Pataky! 2011.12.13 00:42:00
 A vasárnapi RTL Híradóban "sztárok" véleményét kérdezték a Bazmeggal kapcsolatban. Megszólalt többek között Nagy Feró (X Faktor zsűritag) és Czutor Zoli (Belmondo, Nyers). Konkrétumokban nem akaródzott nekik beszélni, ami érthető de általában semlegesen vagy…..
trolltartó 2011.12.14 20:23:28
@utcai_arcos: www.lyrics007.com/Hair%20Soundtrack%20Lyrics/Hair%20Lyrics.html itt is az van, hogy "stops by itself" és a DVD feliratozásán is. Nomeg én is ezt vélem kihallani.
Bár a szótárt nézegetve a stuck sem valami káromkodás, szóval végképp nem értelek. Három szó, ami egyezik a himnuszuk nem túl jellegzetes részével? Nagy dolog. A Székhelyi-féle "Tokaj hímvesszeje" sem a hasonlóság miatt lett botrány, hanem azért, mert a sok baromarcú mélymagyar keresi, hogy hol köthet bele a nekik nem tetsző emberekbe.
trolltartó 2011.12.14 20:23:28
@Trolltartó:
:-DDDD

Mondjuk nem volt szándékos, egy IT fórumon láttam a pendrive-ot tollmeghajtóként emlegetni, onnan már csak egy lépés a trollmeghajtó, de az nem tetszett annyira... :-D
„Kiderült a titok! Két métert zuhannak Gundel-Takács vesztesei, és egy kényelmes szivacságyon landolnak” - közli boldogan az eddig hétpecsétes titokként kezelt információt a mai Bors. A bulvárlapnak a Maradj talpon! nevű MTV-vetélkedő egyik munkatársa és egy volt…..
Néha benézek az ATV műsoraiba. Az adót régen úgy hívták, hogy „Magyar ATV", de mára már nincs szükségük ilyen megtévesztő jelzőkre. :-)Tehát: este 8 óra után, „Egyenes beszéd” a huncut nézésű Kálmán Olgával, meghívott vendég... Gyurcsány Ferenc…..
trolltartó 2011.12.10 16:47:16
@wmiki: te már csak tudod táltoskám!
trolltartó 2011.12.11 13:27:08
@Kara kán: már csak az orvosod hiányzik, de nagyon.
trolltartó 2011.12.11 14:44:24
@Kara kán: és azóta nem kapsz gyógyszert? Az gáz, mert a skizofrénia elég súlyos baj.
A motoros szabálysértőket nehezebb elkapni, nemcsak gyorsaságuk miatt, hanem mert csak hátul van rendszám és egyesek annak vízszintesbe hajtásával érik el, hogy még azt sem lehet beazonosítani. Utóbbi időkben olyat is láttam (főleg choppereken), hogy a rendszám 90 fokkal…..
trolltartó 2011.12.08 18:44:07
@horex: nem, ez inkább a bosszantó, tetves, minden szabályt leszaró motoros stílus. Jellemzően az a patkányfajzat, amelyik a tiltó tábla ellenére motorozgat például az UVH-n.
trolltartó 2011.12.08 18:47:35
@mifolyikittgyöngyösön??: igen, ez egy nagyon jó kifogás a motorosok részéről, amikor felvetődik a négyből három motoros szabálytalan témája. Meg a biciklisek részéről, akiknél ennél is magasabb a szabálytalankodók aránya.

Az sajnos tény, hogy rengeteg köcsög van az autósok közt, aki kihangosító/headset nélkül telefonál menetközben, nem adja meg az elsőbbséget stb. Viszont arányaiban még mindig kevesebb autós megy át a piroson, mint biciklis és kevesebben telefonálnak, mint ahány motoros rendszeresen szabályt sért.
trolltartó 2011.12.08 19:09:08
@2.0TDDI: remélhetőleg akkor találkozunk, amikor fotózom a széttrancsírozódott hulládat a motorod roncsai mellett.
Szívesen látom a magadfajta donorjelöltek apró cafatjait az út szélén.