Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sompepe

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frissítve: 2016.02.29. Szerettem volna készíteni egy olyan bejegyzést ami tippeket ad azok számára, akik saját maguk kívánják megszervezni a Balaton körbebicózását, ezt a kerékpárosbarát szálláshelyekre támaszkodva akartam megcsinálni. Ezt az előző bejegyzésemben a Melyik Balatonkört válasszam…..
Cél: Sopronból kitekerni Berlinbe És akkor ki is fejteném... Két éve kezdődött, hogy tudatosan olyan kihívást állítok magam elé, amelynek olyan sportteljesítménynek kell lennie, amit soha nem teljesítettem előtte. Valami egyértelmű visszajelzésre vágytam nagy…..
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
sompepe 2012.09.16 10:26:58
Sziasztok!

Az eleje nekem is szimpatikus volt, nade utána... Számomra az első furcsa dolog: "inkább segélyen élni, mint kevés pénzért dolgozni"... Én 3 éve diplomáztam három szakon, több OKJ-s végzettséggel és nemzetközi edzői papírokkal a Balaton partján vendéglátóztam vagy éppen Pesten éjjelente, mert nem volt más lehetőség... Nagyon is sok pénzt lehet keresni egy nyár alatt... Azt mondom, hogy egy nyári pénzből egy személy ha nem is jómódban, de kihúz egy évet...
Másik dolog: "nem tetszik a munka"... úgy gondoljátok, hogy ha kevés nyelvtudással kimentek külföldre, akkor ott rögtön olyan munkát kaptok, ami tetszeni fog és minden jó lesz... Hát nem... Én diplomával, középfokú német nyelvvizsgával és angol nyelvtudással venbdéglátózom kint... Nem tetszik... persze, hogy nem... nem ezért tanultam az egyetemen, bennem is több van ennél... De most ez van, és tudom, hogy ez egy lépcső... Tehetném, hogy otthon alibizek havi 100ezerért, mint sok ismerősöm, vagy éppen elmegyek munkanélküli segélyre, azt mondván, ha nem szimpatikus a munka, akkor inkább nem is csinálom...
Tessék nyelvet tanulni, kifogásokat elfelejteni, nem hisztizni és nekiindulni, ha tényleg rossz és elvállalni szint alatti munkát is... Aztán majd, ha megdolgoztatok a következő lépcsőért, és elértétek azt a szintet, akkor majd az égiek gondoskodnak arról, hogy tovább tudjatok lépni... De semmittevésért és hisztizésért nem jár égi segítség... HA már ennyire hisztek a kártyában... Minden jót Nektek!