Regisztráció Blogot indítok
Adatok
juhmeli

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mármint ha mozgatják. Voltam olyan naiv anno, hogy teljes egészében családon belül terveztem megoldani a veteményeskert kialakítását, de miután végigszámoltam, hogy az utcában mindenki kap/kér segítséget a kertjéhez legalább egy évben egyszer, rájöttem, nem vicces…..
A pinterest nekem a google deluxe. Valahogy ott mintha minden szép lenne és stílusos. Nyilván nem. De én most csak gyönyörű képeket találtam a személyes kedvencemről, a tulipánról. Óóóó és óóóó. Nézegetem, tegyétek ezt ti is! :) (Képek tehát a…..
Nem, nem és nem kell, és nem is lehet mindig mindenben a legtöbb munkával járó, ám kétségkívül legtakarékosabb módját választani a kertészkedésnek. A városi kertészkedésben legalábbis nem. Azt értem ezalatt, hogy a vidéki lét részeként fenntartott giga-veteményesekben fel…..
Már előbb el kellett volna köszönnöm. Tudtam, hogy a masszív őszbe forduló időben már csak befelé és nem kifelé fogok figyelni. Az elmúlt hetek blogcsendje után most ennek folytatása következik. Néha biztos megszakítom majd valamivel, de rendszeres bejegyzésekkel kora tavasszal…..
Előkerült a kis madárijesztő, azt hiszem harmadik szezonját kezdi most a bejárati ajtó melletti beugróban. :) Vannak tipikusan őszi növények, amik ráadásul nekem csak ott és akkor tetszenek. Két pici cserép elég, párszáz forintosak. Kaspója mindenkinek van. Valami köcsöge,…..
Mindenféle értelemben :). A koktélparadicsom nagyon beindult. Igaz, rengeteg vízzel látom el a dézsát, és ne felejtsük el, ez volt az a vájling, amit a cicók elsőnek neveztek ki macskavécének, pedig még akkor alom is volt. A dézsában nevelt kukorica (majdnem kertészeti…..
Rég megvolt az első levendulaszüret. Hatalmasak a bokrok, a sok eső jót tett nekik. Nem is esett volna jól nagyon megkopasztani őket. Idén csak pár levendulaszütyőt tervezek varrni, így csak mini mennyiséget vágtam le. Azt gondoltam, hogy a faházban szárítom, hátha az odaköltöző…..
Eddig csak paradicsom, paprika, némi eper termett nálunk és néhány fűszernövény. De ennek vége! Néhány ncm erejéig valóságos zöldség-oázisunk lesz! Mert Kristóf csatlakozott a Vesd bele magad! - programhoz. Kerttervezéskor beláttam, hogy a klasszikus téglalap a guszta kis…..
Nem is igazi sövény, hanem egy kerítésre telepedett loncfészek. A behajló ágak elvették a fény egy részét az ágyásoktól és egyáltalán, olyan elhagyott, gondozatlan benyomást keltett. Nem mertem egyből megkopaszítani a belső oldalt, és azt sem szeretném, ha majd az illatos…..
Úgymint ilyenkor kora tavasszal annyi mindent el lehet szúrni!!! Nagy a lelkesedés, de most kell erősnek lenni, és bizonyos tevékenységekkel még várni pár napot! Nehéz, mert már érezni a tavaszi föld illatát. De türelem, a megfelelő időben elvégzett munkák szebb eredményekkel…..
Egyfelől mintha Hófehérke erdejébe tévedtem volna, olyan meseszerű látványt nyújtott a hóvirágtenger. Régóta készültem ide, sok fotót láttam róla, de a képek nem adják vissza az élményt!!! Másfelől nagyon is magyar a hely, kevés információs táblával, elhanyagolt…..
whole living Mennyi minden! 2012.12.08 21:35:45
Mennyi minden történt, amióta nem voltam itt :-) Az évnek lassan vége, ideje összefoglalni, átnézni mi is történt az elmúlt kb 3 hónapban. A kert pihenőben, szépen termett benne minden, minket nem érintett az 'aszály'. Árkipusztai életünkben egyre gyakorlatiasabban mozgunk,…..
Kreatív Kertész Tél van! 2012.12.05 08:01:16
És végre nem süt a nap 19 fokban (bocs azoktól, akik ezt imádják - amúgy én is: szeptemberben). Nem is a mínusz huszas tartományban vagyunk, így eshetett némi havacska is. A gyerekek reggeli műsorát elraktároztam valamelyik félszürke állomány mögé, fáradtabb napokon tuti…..
Elhatároztam, hogy idén sorozatot indítok DIY-madáretetőkről. Egyrészt jó móka a fúrás-faragás, másrészt hasznosítsunk újra, harmadrészt: nagyon készüljünk a madárvédelemre. Kitaláltam, hogy a forrásfotót felteszem, aztán csinálok hozzá lépésről-lépésre…..
A Szuperszép helyett Rettentő Ronda Virágágyás végre felszámolásra került. Amíg jól érezték magukat a nembarátom-virágok, nem volt szívem bobcat-est játszani, csak apránként igazgattam az összképen, apránként lett kevésbé borzasztó :D. De eljött az idő, fagyközeli…..
Hangulatossá varázsolni egy szegletet nem pénz kérdése. És nem is az időé, csak valahogy neki kell állni. A műanyag ajtónkat nem akartam szétfúrni, szögelni, és a boltíves ablakra készíttetett rács nem tetszik. Adja magát a dolog, hogy odalegózzak valamit mindig, ami ápol, s…..
Egyszerűen semmi meglepetés. Folyton csak ugyanaz a nóta. A tápoldat csúcsidő, tehát kell, és ha már igen, a Substral a legjobb. Bocsi a többieknek, de megkapták az esélyt! Aztán az is lehet, hogy ahova másképp süt a nap, és tényleg olyan fajta muskátlit sikerül venni, amit az…..
Merthogy eddig nyár volt, csak iskolával. De a ma reggeli eső itt Keszin, a fények, a hangulat egyből emlékeztet arra, szeptembert írunk. Ez a hónap azért nem a klasszikus esős, azonnal hívogatni kezd valamelyik tanösvény, és erdőbe vágyom. Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan…..
Kreatív Kertész Ősz az ajtón 2012.09.10 13:17:45
A hétvégén elhatároztam, hogy faágakat gyűjtök. Azokból pedig ajtódíszt készítek. Miután lemostam az ajtót. Szerintetek ebből mi jött össze? Nagyon jó, egyik se! Marad mások ajtódíszeinek nézegetése egy nagyon klassz külföldi oldalról lopva. További fotók ide…..
Mióta macsik vannak, az ő eleségük is roppant vonzó csíkoséknak. Minden eddigi próbálkozás kevésnek bizonyult.  A bejárat környéke legyek és darazsak találka-helye lett (nem messze az alom, másik irányban a kaja, víz - merthogy itt van csak igazán fedett rész, a bejárati…..
Vannak közismertebb angol találmányok, mint a kertészbloggerek virágnapja (gőzgép, esetleg nem tudom, öt órai tea..:D), de azért csak emlékezzünk meg! A tavasztól őszig tartó időszak 15-éinek sora hamarosan véget ér, nehéz elhinni, hogy ez az utolsó nyári híradó. Mellesleg…..
Kreatív Kertész Mattot kaptam 2012.08.16 15:59:38
Legalábbis úgy tűnik.... Van nekem egy Kristóf-gyerekem, aki még nem volt 6 éves, de már helyesen lépkedett a sakkbábukkal, és ugyan  még verhető a játékban, de erősen kapisgálja a lényeget. No, ez a gyerekem él-hal az ilyen gigamega kerti sakkokért. 3 évesen még csak cipelte,…..
A Substral az Substral... Megdöbbentő a fölény. Lassan rájövök, hogy ez nem is igazi futómuskátli, sztem csak fél-, már a padlót kéne verdesnie. Köszi a feliratokat a cserepeken. :S A képen  a teraszkövön mindenesetre a nyári munkatempó eredménye, sok elhullajtott szirom…..