Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cselzi

35 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Techstory Léghajók, csak úgy :) 2014.10.23 22:26:25
Egy barátom olvasta a múltkori léghajós posztomat, és küldött néhány képet az USS Akronról és a Macon-ről. Én sajnálnám ezeket nem megmutatni, plusz "ha már, akkor..." alapon gyűjtöttem még képeket a többi amerikai léghajóról. Hát akkor, felszállás :). R-38…..
Terveim szerint a hétvégén lemegyek a műhelybe és meglátogatom a szappanjaimat:) Elkészült már a gyógynövényes, de még nem jutottam el odáig, hogy fel is vágjam. Sajnos kevés időm van a gyerkőc mellett, ritkán megyünk le apukámékhoz, hogy tudjak szappanozni. Lassan ideje lenne…..
Kenceműhely Újra itt! 2012.10.30 08:07:09
Sziasztok! :) Mint tudjátok, megszüntettem a Facebook profilom, így sajnos a Facebook-os Kenceműhely is törlésre került. Viszont újjáélesztem a blogot, itt továbbra is nyomon tudjátok követni a kencézéseimet és fel tudjátok velem venni a kapcsolatot ha bármi érdekelne. :) A…..
Kivettem ma a formából és szépen felszeleteltem :) Nem a legszebb, kissé hepehupás mivel damillal darabolom, meg a formát sütőpapírral bélelem ki, de hát nem is a szépsége miatt érdekes. :) Olyan furcsán márványos lett az egész, de megmondom őszintén nem tudom hogy lett ilyen :D…..
No, ez is elkészült. Mentatea az alapja, mellette napraforgóolaj, olívaolaj és kókuszolaj van benne. A végén apróra őrölt citromfüvet és fodormentát tettem bele, nagyon jó illata van! :) Közben eszembe jutott, hogy egy darabig ritkásan fogok írni, mivel készülnöm kell a…..
Találtam receptet és elkészítettem a fekete nadálytő tinktúrát a nagyikám lábára szánt krémbe. 2 hét és meg is lesz :) Kitettem a műhelyablakba a napra. Ha elkészült, készítek belőle egy jó kis kenőcsöt:)..
Kenceműhely :) 2012.05.04 09:44:00
Hát sziasztok újra! Jó ideje nem írtam, elnézést. Hétfőn értünk haza, nagyon szuper volt a hétvége Brassóban :) Sajnos a szappanok nem keltek el, elég nehéz úgy elmondani az embereknek, hogy milyen szupi egy natúrszappan, hogy nem beszéled a nyelvüket. No de sebaj :) Mivel ez nem…..
Kenceműhely Eszközök 2012.04.23 18:41:00
Szappanozás szempontjából szuper volt ez a nap. Igaz, egy szappan sem készült :D Viszont hazaérkezett a kaolinos szappan. Ráadásul kaptam egy dörzsmozsarat! :) Egy kedves ismerős adta, tudta hogy szükségem van rá, náluk meg épp fölöslegbe volt. Nagyon örülök neki. Végre…..
Megérkezett a második laboros szappan. Száraz, érzékeny bőrre készítettem mandulaolajjal, szőlőmagolajjal és kaolinnal. Kicsit megviselte mondjuk a hazautazás de azért szépek szerintem. :)..
Szedtem egy adag fodormentát meg citromfüvet  a kertből és kiraktam őket száradni a kis műhelyem ablakába. A narancsos-citromos szappan helyett lehet inkább mentás-citromos lesz :)) ..
Kenceműhely Csak úgy 2012.04.23 11:57:00
Szép napot! :) Ma jön haza a szappan száraz érzékeny bőrre, hát kíváncsi vagyok mi lett belőle 3 nap pihi után. Remélem lett olyan jó, mint az első laboros teafaszappan. Sajnos elfogyott az olívaolajam, most amíg nem szerzek be másikat, nem tudok szappant gyártani. De már…..
Na kész lett, most vettem ki a formából. Nem a legjobb ez a sütőpapíros megoldás, mert kicsit beleragad, de ha cska simán a faformába rakom a szappant, akkor sose fogom tudni kivakarni onnan...na majd kidolgozok valami megoldást. Ez a szappan most tefa meg narancs illóval készült,…..
Kenceműhely Szlogen 2012.04.22 10:04:00
Amint látjátok, már szlogenünk is van! :) Egy nagyon kedves ismerősöm mondta ezt, utalva arra, hogy 1-2 szappan olyan, mint valami finom kis süti :D Úgy gondoltam hogy ez nagyon aranyos meg ötletes, úgyhogy gyorsan magamévá is tettem ezt a mondatot :) Köszönöm neki utólag is :D ..
Kenceműhely Nyereményjáték 2012.04.21 12:09:00
Nyereményjátékot hirdettem a Facebook-os oldalon. Osszátok, híreszteljétek és ha lesz 30 like-oló, kisorsolok egy szappant és egy tetszőleges natúrkencét ;))..
Kenceműhely Facebook 2012.04.21 09:30:00
Nos immár a facebook-on is elérhetőek vagyunk! :)) https://www.facebook.com/Kencemuhely..
Íme, ez pedig a másik mai alkotmány. Amit tartalmaz a kicsike: kókuszolaj napraforgóolaj olívaolaj sáfrányos szeklice olaj NaOH gyógynövénytea - csalán és zöld tea teafaolaj és narancs illóolaj kakaó színezésre A teafaolaj és a sáfrányos szeklice olaj kitűnő a…..
Kenceműhely Szappanok - Kávés 2012.04.20 21:02:00
Kivettem vagyis inkább kivágtam ma a rögtönzött formából - margarinos doboz - a kávés költeményt. még mindig puha volt, de sebaj, megküzdöttem vele! Felvágtam, 5 db lett. Még mindig jó kávéillata van :) A képen a legalsó, felette a mentás meg a kakaós-narancsos. ..
Ez az egyik, amit ma készítettem el. Kifejezetten érzékeny, száraz bőrre ajánlott. Található benne sheavaj, kakaóvaj, kókuszolaj, kaolin azaz fehéragyag és desztvíz. Meg persze a lúg. Erről most sajnos nincs képem, mert odabenn készítettem a laborban és a fényképezőt nem…..
Kenceműhely Szappanok - Mai terv 2012.04.20 07:49:00
Tegnap eldöntöttem, vagyis megszavaztattam :) hogy a sheavajas-kakaóvajas szappant készítem el, csak aztán nagyon elhúzódott az idő, este 8kor meg valahogy már nem volt kedvem hozzálátni :)) Aztán eszembe jutott, hogy miért ne turbóznám fel még extra ápoló olajokkal, pl.…..
Kenceműhely Elérhetőség 2012.04.19 16:09:00
Akit esetleg érdekelnek kencék, szappanok, az dobjon egy mélt a cselzi kukac freemail.hu-ra ;)..
Íme, a tegnapi nap eredményei, pont most vettem ki a formából a rózsásat. A kávés még elég rémisztő képet ölt, az alja még nagyon lágy nem tudtam kivenni. Viszont intenzív kávéillata van, isteni! :) Valószínűleg magamnak is elrakok belőle egy darabkát, mert a felkaromra pont…..
Kenceműhely Szappanok - Kávés 2012.04.18 15:59:00
Nos, elkészült a legelső kávészappan, de....nem tudom, mi lesz belőle. Az istenért sem akarta elérni a trace állapotot. /ez az, amikor elkezd keményedni, pudingosodni a massza/ Szóval kicsit folyós lett. De majd 3 hét múlva kiderül :) Amúgy ment bele kókuszolaj, olívaolaj,…..
Na, kész is :) Kíváncsi leszek, milyen lesz ez a szappan. Majd 3 hét múlva kiderül. Az összetevői: olívaolaj kókuszolaj NaOH gyógynövénytea /kamilla, zöld tea, csalán/ kaolin /próbáltam színezni, hát nem sikerült/ a végén tettem bele körömvirágolajat, díszítésképp…..
Kenceműhely Szappanok 2012.04.17 20:12:00
Nos, köszönhetően egy kedves ismerősömnek, kiderítettem hol kapok itthon kókuszolajat. 1l volt 1500péz. Van is már tervem a következő szappanra, szerintem holnap fel is avatom a rózsás formát:) Arra gondoltam, készítek egy gyógynövényes szappant. Csalán, kamilla és zöldtea:)…..
Végre, végre, megérkezett a szép rózsás szilikonformám:) A következő szappant már ebbe fogom kiönteni. Csak azt a fránya kókuszolajat kéne megszereznem valahonnan, de fogalmam sincs Szolnokon hol kapnék.Ha az meglenne már csinálnám is a sheavajas-kakaóvajas szappant.:)..