Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pezo

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cikk otthonszülésről szóló esetpélda részét az anya kérésére töröltem a komentek stílusa miatt. Marad a konkluzió rész: Meg kellene nézni, hogy mi van külföldön.Bele kellene látni szakmapolitikai vitákba, mert a mi bőrünkre megy a játék.Nem mindegy, hogy a…..
pezo 2009.07.12 07:24:57
Kedves Mindenlébe!

Jó reggelt!
Szerintem az orvosnál is úgy kell viselkedni, mint bárhol, ahol szolgáltatást kapunk: határozottan, nyitottan, de annak tudatában kell velük beszélni, hogy a szolgáltatást igénybe vévők a betegek. Az, hogy az orvos kicsi fizetésért, gyakran alapvető eszközök híján, túlterhelve dolgozik, az nem a beteg hibája, hanem egyrészt az államé, másrészt pedig a birka egészségügyi dolgozói társadalomé, akik nem tudják megoldani a problémáikat. Egészségügyi reform reform hátán volt, molnár lajosok és trezoros ágikák dúlták szét az ágazatot mintegy megágyazva a magántőkének, teljes politikai felhatalmazással. Persze mikola sem jobb, amikor a politika beteszi a lábát valahova, onnan az épeszű eljön...
Nekünk, orvosoknak kell felállni, hogy elég, csak ehhez egy generációnak, a kommunizmusban kontraszelektált dinoszaurusz vezetőinknek kell kihalni.
Ehhez kell a betegek segítsége is: ne adjanak hálapénzt, követeljék meg a tisztességes felvilágosítást, bánásmódot. Ma egy gázszámla elszámlázott 100 forintjáért sorban állnak reklamálni az emberek az ügyfélszolgálaton, de egy rossz bánásmód ellen az egészségügyben csak névtelen internetes fórumokon lázadnak, ez nincsen jól így.
(Persze az éremnek van másik oldala is, a gázszámlát elolvassák az emberek, míg a saját zárójelentésüket nem...)

Kedves Sáman!
Olvasom atléta hozzászólásat, és érzek benne egy jó gondolatot: lehet, hogy az evéssel, etetéssel kapcsolatos problémak a családon belüli okokra vezethetők vissza? Hiszen mindkét ágon már a szülők problémásak voltak ilyen téren, Te magad írtad. Nem sértésnek szánom, de elgondolkodtató, mert ugye az otthon látott/tapasztalt viselkedésmintákat gyakran követik a leszármazottak.
Hóbelevanc Gázfüggőség 2009.01.07 13:00:00
Évtizedekkel ezelőtt sokak közeli sötét jövőt vizionáltak, amely képek alapján mára el kellett volna fogynia a fosszilis energiahordozóknak a Föld nevű bolygón. Ma már más a helyzet, az óvatos becslések is sok évtizednyi tartalékról beszélnek, és ki tudja mennyi olaj és gáz…..
Gyün a tél, ami futócucc nélkül nagyon nem jó. Lehet futni Rocky-jellegű mackókban, de akkor borzalmas érzés lesz, amikor izzadtan átfúj rajtunk a hideg szél. A technóruhák felhalmozása jó megoldás, bár itt tényleg véget ér a tévképzet, hogy a futás egy olcsó sport. Nem: a…..
Futóblog T-5 nap 2008.08.25 21:16:00
"Emlékszem egy évvel ezelőtt álltam a tömegben Vártam az áttörést, vártam, hogy újra élhessek Most úgy tűnik, találtam néhány havercsávót, akik végre értik, mi kell hozzá Hogy teljesüljön ez az álom, itt leszünk a végéig" -- Red Jumpsuit Apparatus: In Fate's…..
A kapcsolat mindig befektetés, egy bölcs tanácsadó szerint mindig azt kell mérlegelni, hogy a befektetésért cserébe eleget kapunk-e. A kedves levélírónak üzenjük, hogy néhány hetet se érdemes manapság várni, nemhogy tíz hónapot! Ebben a drámai pillanatban nem okoskodnánk, mert…..