Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bősze Ádám

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... búcsú a dohányzástól 2012.04.06 00:44:00
Papírforma szerint nekem ma már itt sem kéne lennem. Ha nem csak a szám lenne nagy, akkor az előző év végén nem a belvárosba, hanem Ukrajnába költöztem volna. Amennyit mondogattam évek óta -- azóta, hogy Európa nagy országaiban elkezdték szigorítani a publikus dohányzásra…..
Az elmúlt napokban a média figyelmének középpontjába került Sylvester János Újszövetség-fordításának második kiadása. A hír állításával ellentétben nem a legrégibb magyar nyomtatvány, ám értékes és becses nyomdászattörténeti emlékünk. Az első magyarországi nyomtatványunk az 1473-ban kiadott Budai…..
Bősze Ádám 2011.12.05 22:40:45
Tisztelt Farkas Gábor Farkas!

Örülök válaszának, mert abból is látszik, teljesen más oldalról közelítünk meg egy eseményt. És ez így van rendjén.
Cikke - véleményem szerint - csak másodsorban szól a könyvről, elsősorban a hír helytelenségéről. Erre utal a hangzatos, tagadó cím, és az írás első része. Az üzenet lényege számomra ez.
"Savanyúságomat" nem az okozta, hogy az OSzK nem tudott, vagy nem akart versenybe szállni. Ilyet még rossz álmomban sem "gondoltam" volna, hiszen le a kalappal a Könyvtár előtt, hogy még ilyen sanyarú időben is tud az állománygyarapítással foglalkozni. Némi keserűséget az jelentett, hogy említés nélkül hagyta az árverező antikváriumot, s azt, hogy ez volt az év talán legkiemelkedőbb árverési tétele. Bizonyára tudja, mekkora munkája volt a katalógus összeállításában az Ön által is említett kiváló szakembernek, Bálinger Bélának.
Miközben tudom, hogy az Országos Széchényi Könyvtár munkatársai nagyon nehéz időket élnek át, Önnek is tudnia kell, hogy a hazai antikváriumok közül sokan egzisztenciális problémákkal küzdenek. Éppen ezért Önnel együtt úgy gondolom, hogy nekünk, tágabb értelemben kollégáknak, csak az lehet fontos, hogy egymást segítsük, még akkor is, ha egy tájékozatlan újságíró akaratán kívül hangzatos címmel hívja fel a figyelmet egy rangos árverés még rangosabb könyvére.
Szakmai blogjavaslatával messzemenőkig egyetértek, s amennyiben közreműködésemre számít, várom jelentkezését.

Tisztelettel:

Bősze Ádám