Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vmalcsik

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid írásommal a méltán népszerű http://modoros.blog.hu/ előtt szeretnék tisztelegni, semmiképpen sem célom azonban az említett blog babérjaira törni. Meglepve tapasztaltam, hogy a középiskolás emlékkönyvek közhelyeit még nem dolgozta föl Tibi, megtettem hát…..
vmalcsik 2013.06.04 19:40:27
Csúnya pörgő-forgó rugásra sikerült és betalált Szávay „öszödi beszéde”. Bizony ezt a szart nem lehet már visszalapátolni a lóba. Az MKP-s vénemberek meg elmehetnek a búsba, Lúzernagyi egyelőre marad, hello, megérkezett a szlovmagyar Jobbik! Hatalmas visszhangot váltott…..
Vikingvélemény Kodály 2013.02.18 23:00:35
Kodály Zoltán a XX. századi magyar kutúra és kultúrtörténet egyik legfényesebb csillaga. Ének-zene tanítási módszerét mind a mai napig a világ sok pontján oktatják (Kodály-módszer), többek között Japánban). Olyan figurája volt század első felének, akit mindenki igyekezett…..
R 'n' R Szakosztály Őrállásba! 2013.01.23 21:13:37
A macedón történelem-hamisításról sajnos nincsenek naprakész információm, de remélem azért érdekes lesz. A minap egy elég ritka "történelmi dokumentumot" sodortak hozzám az internet hullámai: A képen egy szlovák propaganda-plakát látható 1940-ből. A főkép mondanivalója…..
Borongós, hűvös volt a szeptemberi hajnal a Börzsönyben. Az apró erdészlak szinte észrevehetetlenné vált a vaksötét éjszakában. Semmi sem mutatta, hogy a faházban emberek alszanak. Néhány perccel 4 óra után aztán sivító hang robbant bele a csöndbe. – Ébresztő,…..
vmalcsik 2013.01.04 17:09:33
Kiflee, hogy mennyire eltalálta a háborús énem, ide idézem Baradlai Pál tizedesről, anyai nagyapámról szóló rövid részletet! Úgy látszik a Baradlai ág jobban hatott rám! Annyit Pali papáról, hogy 155 cm volt, történelem-könyvtár szakon végzett 1962-ben az Eltén, de ugye a múltja miatt nem taníthatott. A következő sorokat Hegedűs János besorozott levente adja közre, aki szintén 9 évet szenvedett a Gulag fogolytáboraiban! Vessétek össze nagyapámat az én jellememmel! szerintem van hasonlóság:)

"Vezetőnk "Szabó szaki" a század élire állt, majd jelszót adott az indulásra és a menet elindult ismét egy ismeretlen szálláshely felé. Baradlai Pál tizedes a század mellett ballagott és szavaiból érezni lehetett, hogy erős "nyilaspárti" mert állandóan a Horthy kormányzót szidalmazta. Mi nem valami nagy elragadtatással hallgattuk ezeket a nem éppen "dicsérő" szavakat, de nem tettünk semmilyen megjegyzést Baradlai szavaira. Ezt nem azért tettük, mert mi annyira szerettük a kormányzót, de azért a nevét tiszteltük, mert bennünket arra tanítottak. Az már nem a mi dolgunk volt, hogy a háborút Horthy kormányzó hogy irányítja, de abban az egyben becsültük, hogy 1944. október 15-én ki akart lépni a háborúból és ha ez sikerül néki, akkor a mi "kálváriánk" sem jut el idáig. Ezért mi nemigen csatlakoztunk Baradlai tizedeshez, de azért megadtuk néki a rangjához méltó tiszteletet."
A kézilabda remek sportág, pörgős, izgalmas, eseménydús, ráadásul igazi fehér sport, amit magas szinten csak Európában űznek. Ehhez még hozzátartozik, hogy kis hazánk válogatottjai kiváló eredményeket szoktak elérni a különböző világversenyeken, legyen az, férfi vagy női…..
Ennek az új(fent beteg) posztnak a gyökere G. Lajos legénybúcsújában keresendő. Ott mondta el az azóta büszke férjjé vált férfiú, hogy nagymamája ugyan sokszor már őt sem ismeri fel, de egy vers/dal/mondóka -részlet kitörölhetetlen az emlékezetéből, amit így gyakran…..
Még Félszigeten történt, hogy egy civil sátorban újságcikkért, vagy versért sört osztottak, amit a magunkféle ingyenélő társaság természetesen nem hagyhatott ki. Így született a lent olvasható rövid szösszenet, melynek témája nem lehetett más, mint a fesztivál főhőse,…..
vmalcsik 2012.10.03 19:23:30
@Noked-Lee: már kívűlről tudom a verset :) Kishugom megy Váradra meg Aradra a héten, valami verset is kell mondania a váradi színházba. Beleverem ezt is a fejébe, mondja inkább ezt el. Végülis eredeti erdélyi versike. :)
Látogatottsági rekordot döntött idén a Félsziget Fesztivál Marosvásárhelyen, így lapunk kicsit körbenézett a sörsátrak között, hogy a csaknem 80 ezer látogató közül elcsípjünk néhány véleményt. Lássuk tehát, kinek hogy ízlett a fesztiválélet:P. Botond (29)Én…..
Fiatalabb koromban kedvenc zenekarom a Republic együttes volt és még ma is nagyon szívesen hallgatom dalaikat. Eszenyi Enikőt pedig a jó ég tudja, hogy pontosan miért, de utálom. Ma délután találtam egy érdekes riportot az egyik ingyenes komáromi magazinban. Az interjúalany Boros…..
Itt van nekünk Menczer Erzsébet, fideszes képviselő, Óbuda reménysugara. Menczer a Kulturális és sajtóbizottság tagja, az ő neve alatt került megszavazásra a médiatörvény módosítása, ami érinti a folyamatban lévő Médiatanács-Klubrádió meccset, bár Karácsony Gergő szerint…..
vmalcsik 2012.05.22 17:14:07
@abrakadabra40: Látom. Egyébként Gyurma Pappa akkora faszságokat állít, hogy az valami hihetetlen! Kurva gyorsan iratkozzon be egy történelem gyorstalpalóra. A Genfi-egyezmények eleve tiltották a civil lakosság vegzálását! Nézd meg pappa, hogy nyugaton hány franciát v belgát v olaszt vittek az amcsik munkatáborba dolgozni? A másik faszságod, az oszmán. Eleve nem vittek magyarországról janicsárokat -maximum a romantikus kalandregényekben- mivel a magyarokat a törökök megbízhatatlannak tartották. a legtöbb janicsár az albánok ill. az ortodox vallású balkáni területekről került ki. Meg azért ne hasonlítsad már össze a 20. századot a koraújkorral!
  „A tanulatlan emberek csak alakjukban különböznek a vadállatoktól.” (Kleanthész)       Az utolsó jelentkezés óta a front viszonylag csendes, hiszen a közoktatási törvényt csak ezután terjesztik be és vitatják meg. A legvadabb csaták majd akkor…..
vmalcsik 2012.05.22 16:09:38
@tommybravo: Valószínű azok akikről a czikk szól az életükben nem halottak arról, hogy egyetem. Nem akarnak ők tanulni. Nem is lehetne velük megszerettetni a tanulást mivel olyan családból jönnek,ahol ez sosem volt divat. Ezért kell nekik
versenyképes szakmát adni. Ezért kurva jó ötlet, hogy nem veszik el a szakközepes, szakmunkás tanulók életkedvét a közismereti tantárgyakkal, hanem rögtön tanulhatják a szakmát.
R 'n' R Szakosztály Felhívás 2012.05.19 10:58:48
A mai nap olvastam, hogy a pécsi Csillag étterem a bezárás közelébe jutott. Magas bérleti díj, gazdasági helyzet, orbánviktor, satöbbi. Nem tudom, ki hogy van ezzel, de engem elszomorított. A Csillag mellett többnyire csak elsétáltunk, hogy zabálhassunk valamit Flekkenben, de…..
Kb. egy hónapja új lakótársat kaptunk, a fehérorosz Ihar Szlucsakot. Tekintve, hogy a szobatársam is oda valósi, elkezdett jobban érdekelni a dolog, mi is folyik ott stb. A cikk egy rövid összefoglalás lesz az országról, az ottani helyzetről. Nagyjából összegzem mi az, amit olvastam…..
„Mert a rikító ponyvák alatt,patinás kupolák alatt iskan-kofa támadt annyi,hogy röhög a földs mert a kofákra hallgat a sors is:eljön a fekete katona."Nagy László: A város címere  Újfent kardot rántott az euroanarchizmus nevében régi kipróbált ismerősünk,…..
Nem is oly régen fejeztem be Sienkiewicz monumentális trilógiáját (Tűzzel-vassal, Özönvíz, A kislovag), amelynek témája a 17. századi ezer sebből vérző Lengyelország. Az író részben történelmi, részben kitalált karakterek életét bemutatva kíséri végig ezt a vérzivataros…..
Először is szeretném megkérdezni az ország népétől (egész Magyarországétól, ami ugye mennyország) és a világ közvéleményétől, hogy az senkit nem zavar, hogy annak a geciláda Gyurcsánynak nincs meg a szakdolgozata?! GYURCSÁNY TAKARODJ!! (na, most hogy jobban érzem magam…..
  Bámulatos arány- és témaérzékről tett tanúbizonyságot a Fidesz szóvivőnője, amikor a kétharmados kormánypárt arcaként késztetést érzett a reagálásra a Milla bohóckodása ügyében.   A régebben nagyobb lendülettel nyomuló, magát máig milliósnak nevező, de a…..
A közeljövőben szándékomban áll veletek megosztani egyáltalán nem szakszerű és még kevésbé elfogulatlan véleményemet  a most folyó szlovákiai kampányról. Addig viszont tessék ezzel a szösszenettel beérni. Sokszor kérdeztétek, hogy miért olyan népszerű a felvidéki…..
R 'n' R Szakosztály nevek 2012.02.21 19:44:00
Kedves Olvasók és Milán! Vasi prófétai látomásait és a Nokedlee-Jamal szép emberek párosának tudományos ismereteit összetéve végre megalkottuk a menhetteni nevek listájának béta adatbázisát. Ezek után nem bújhatnak el előlünk a beavászkodó jevrejek. Lássuk!A…..
vmalcsik 2012.02.22 22:54:49
Elöljáróban leszögezem, hogy ma reggel ébredés után komolyan elkezdtem kételkedni épelméjűségemben. Emlékeztem ugyanis nagyon furcsa álmomra, melyben a szakosztályos összejövetelek gyakori témája jelentkezett igen életszerűen.Óz, Brux és jómagam egy városban voltunk, az is…..