Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Selax

1 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a jó szokását lovagolta meg a Kétfarkú Kutya Párt azokkal a plakátokkal, melyekkel telepakolta az összes, számára elérhető felületet. A dolog ki is merül ebben, s pont ennyire vehető komolyan. Nulla mondanivaló, nulla megoldás és nulla értelem. A szomorú az, hogy mégis jobban teljesítenek, mint…..
Kedves Olvasó! Több, mint egy évtized után újra blogokat fogok írni.  ..
A múltkori nagy bejelentés óta nem foglalkoztunk a hazai rendezésű világbajnoksággal, most viszont pótoljuk a hiányosságok egyikét, ebben a posztban a helyszínekkel fogunk foglalkozni. Már az első Orbán-kormány is kiemelten foglalkozott a stadionok helyzetével, akkor készült el…..
  Általános axióma lett jobb ellenzéki körökben, hogy az új választási rendszer bebetonozza a Fidesz-kormányt a hatalomba. E nézet szerint – a győztesnek is járó szuperkompenzáció mellett – a választókörzetek határának célzatos tologatásával a jobboldal…..
Selax 2012.02.04 14:08:25
@ebfül:
Rendben, tudsz még számos más példát ilyenre? Például Budapestnél vagy más egyéb nagyvárosoknál és a vidéki EVK-k esetében?
Ennél az esetnél egyébként valószínűleg igazad van.
A lényeg azonban az, hogy a régi rendszer (EVK- száma és határai) kb. 1-2 %-al húzott balra, az új pedig kb. 6-8%-al jobbra.
Az egyik árnyalatnyit torzított, a másik nagyon durván.
Ez a lényeg.
Ez most az az éles történelmi helyzet, amikor nem lehet nem összefogni, nem lehet középen állni, nem lehet semlegesnek maradni. Itt állni kell valahova, és sokat mond, hogy ki hova áll. Tegnap az a helyzet volt, hogy a demokrata pártok politikusainak a börtönben volt a helye.…..
Selax 2011.12.24 14:23:59
@MacPhisto:
Baromi okosnak hiszed magad az egy agysejteddel?
Gyurcsány és a többiek három dolgot tehettek:

1. Ők is odaláncolják magukat - akkor valóban rácuppantak volna erre az akcióra, bár ennek rögzítésén kívűl ez miért lett volna baj? Miután nem ez történt - ugorgyunk.

2. Szó nélkül elmennek a leláncoltak mellett vagy amúgy keresztényi módon fejbeverik Vágó Gábort (mint Varga képviselő "úr" tette) - akkor meg legyáváznátok Őket.

3. Tiltakoznak az elhurcolás ellen, mint minden normális magyar állampolgár.
Hát ők ezt tették. Ja és GYF elmondta kiengedése után, este az ATV-ben, majd megírta blogjában az alábbiakat:

"2011. december 23-a az LMP napja. Látványos akciójukkal az egész nyugati világnak tudták megüzenni, hogy Orbán a posztszovjet térség puha diktatúrái felé sodorja Magyarországot. Nincs ok fanyalgásra, kiváltképp féltékenykedésre, el kell ismerni, hogy az LMP legnagyobb politikai sikerét érte el 2010 tavasza óta. És nincs helye semmilyen de kezdetű mondatnak."

Az egy más kérdés, hogy a világsajtó egy ex-ME elvitelére cuppant rá, ez meg természetes. (Szerencsére Vágó elvonszolásáról is közreadták a fotókat.)

A rácuppanásról meg annyit, hogy szeretett (p)ártod tagjai 2006 őszén táltosokkal, mélymagyarokkal, közhugyozókkal és randalírozókkal cuppantak össze - az persze nagyon guszta volt!
Selax 2011.12.24 14:28:50
@MacPhisto:
A DK-nál mi csak tagdíjat fizetünk és ingyen dolgozunk.
Az a fidesz, amelyik huligánokat pénzel (2006 ősze) és tagjait zsíros állásokkal jutalmazza, ha elég prosztók és fröcsögők!
Selax 2011.12.24 14:42:57
@MacPhisto:

1. Mesterházy és társasága engem nem érdekel.

2. A DK-ban tagdíj van és sok önkéntes ingyenes munka.
Az a fidesznél divat, ha valaki leköp vagy csak ócsárol egy nem fideszest - legalább osztályvezetői állást kap vagy felügyelőbizottsági tagságot. Ha még orális-anális műveletekre is hajlandó - képviselő is lehet.

Te melyik vagy?
 Egy modell azért modell, mert modellezi a valóságot, nem pedig leképezi. Kezdőmondatomért rögtön minden tisztelt olvasóm elnézését kell kérnem, mert nem szeretek ilyen dodonai mondatokat megfogalmazni, viszont most rákényszerültem. Alig több mint egy hete múlt, hogy…..
Selax 2011.12.05 20:28:10
@Mogwaii:
Sajnos, mindkét dologban ismét egyetértek Veled.
Azért hogy az idekukkoló trollok is értsék: rohadt nagy szükség lenne egy "jobbközép polgári demokrata" pártra.
Az azonban két alapvető ügyben egyetérthet egy "normális" balközéppel:
- demokratikus jogállam visszaállítása a hatalmi egyensúlyokkal,
- "szakértő válságkormány" és növekedési gazdaságmenedzselés - esetleg meghatározott (pl. kétéves) időtartamra.
Ezzel együtt, szerintem lassan Off-ok leszünk, erre majd valahol, valamikor visszatérünk, jó? :)
Selax 2011.12.08 06:45:11
@SZPG:
A töredékszavazatok kiszámítása rohadt nagy munka.
A választási rendszer ugyanis úgy működik, hogy a területi listás mandátumok kiszámítása után pártszavazatok is kerülnek az egyéni töredékszavazatok (vesztesek 1. fordulóban szerzett) szavazatai mellé. A 152 területi listás mandátumukból általában 130-150 az, ami kiosztásra kerül, ráadásul negatív (!) listás szavazatok is a töredék szavazatokhoz kerülnek.
Valójában így aztán nem az elvi 58, hanem 60-80 mandátum keletkezik a töredékszavazatokból.

A területi listás mandátumokat úgy számolják ki, hogy az országosan 5% felett szerepelt pártok adott megyei (ill. budapesti) szavazatainak összegét elosztják n+1-el, ahol n az adott területi listán szerezhető mandátumok száma.
Pl. Budapesten 2006-ban 28 kiosztható mandátum volt, egy mandátumhoz 35 057 szavazat kellett, de a szavazatkiosztásnál ennek az értéknek a 2/3-ig elmehettek. (Hagenbach-Bischoff módszer.) Végül 27 mandátumot osztottak ki és 1 mandátum átcsúszott a kompenzációsokhoz, 3 párt vitt át összesen kb. 45 ezer szavazatot a kompenzációs listára, de a 2/3-os szabály miatt az MSZP - 11 ezer szavazatot vitt oda át.
Az egyéni és listás töredékszavazatokat összegzik és a d’Hondt- módszerrel osztják ki - ez viszonylag arányos, de egy kicsit a nagyobb pártoknak kedvez.
Ez a rendszer bonyolult, de meglehetősen széles körben elfogadott és elég korrekt.
Néha benézek az ATV műsoraiba. Az adót régen úgy hívták, hogy „Magyar ATV", de mára már nincs szükségük ilyen megtévesztő jelzőkre. :-)Tehát: este 8 óra után, „Egyenes beszéd” a huncut nézésű Kálmán Olgával, meghívott vendég... Gyurcsány Ferenc…..
Selax 2011.12.10 11:01:00
@Kara kán:
Forduljon (főnökével együtt) pszichológushoz vagy pszichiáterhez.
Neten ekkora nagy orális-anális-verbális akciót már régen olvastam, mint ez a blog.
Csak így tovább, még egy valamilyen pénzmosoda szerű gittegylet szóvivője is lehet - legyen a példaképe Szíjjártó.