Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ordogfioka

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Keretet szűkített a válogatott stábja..
A MOL Liga-rájátszás és a magyar hoki érdekei..
Ordogfioka 2017.02.13 15:33:45
Jégkorong komment blog Újvolán 2016.08.10 13:38:09
Újvolán..
Ordogfioka 2016.08.22 15:59:28
@uteapu: A múltból hadd ne mondjam ki él.. A miskolci "kommentcunamit" én is figyeltem. Még egyet sem láttam pattogni, hogy így a Volán, úgy Volán, pedig az egyetlen csapat, aki elmúlt időszakban megközelített minket.
Ordogfioka 2016.08.22 16:00:09
@Imam Khomeini: Te már csak ismered :)
Nem értjük miről szólt a cikk, mivel érdemben nincs semmi mondanivalója. Kérlek világosíts fel ha van. Megkockáztatom, hogy ha a MOL liga nem erősödött volna, akkor is bekövetkeznek a Volánban ezek a játékosmozgások.
Ordogfioka 2016.08.22 16:01:18
@Vincenzo6: Egyetértek, volt egy kicsúszott szezon és ennyi, nem kell túldimenzionálni.
Benk András is elhagyja a Volánt..
Ordogfioka 2016.08.03 09:07:07
Kovács Csaba 14 szezon után elhagyja a Volánt A Nemzeti Sport értesülései szerint Kovács az UTE, illetve a MAC Budapest ajánlata között választhat. Az Alba Volán előző idénybeli keretéből rajta kívül még Benk András és Sikorcin Ladislav jövője kérdéses. Egyelőre annyi biztos, hogy egyikük…..
Ordogfioka 2016.08.03 09:02:03
@1885*: Akarod mondani, hogy az önkormányzat, a város csengeti ki. Tudom ebben a feszült politikai helyzetben nem nagy, de különbség!
Verseny van végre..
Ordogfioka 2016.07.14 12:11:10
@uteapu: Ilyenből is van egy pár.. :)
Ordogfioka 2016.07.14 12:15:37
@Imam Khomeini: Megkérdőjelezhető az igazságtartalma a cikknek, amit lehet a szerző és sokan másnak igaznak gondolnak, de hol támasztja alá őket megfelelő tényekkel? Sok helyen erős túlzásokat érzek, és kérdőre vonható a cikkíró hozzáértése is (vagy épp pártatlansága).

"A Fehérvár AV19 elvesztette az egyeduralkodó pozíciót a játékospiacon"

Mit értünk egyeduralkodó pozíció alatt? A Volán most is a profiljába illő legjobb játékosokat kínálja meg ajánlattal. Én nem tudok a közelmúltban olyan, a Volánba illő játékosról, aki más magyar csapatot választott volna különféle okokból.

"Verseny van", "Az egyeduralom káros.", "A versenyhelyzet egészséges."

Igen az, ha CSPA szavaival élve: "nem egymás hátán felkapaszkodva akarjuk ezt elérni".

"minőségi bajnokságról beszélhetünk. Olyanról, ahonnan az A csoportos válogatottunkba versenyképes játékosok érkeznek, és tartósan helyt tudnak állni."

Versenyképes játékosok, akik tartósan helyt tudtak állni? Az 5 magyar Molos játékos közül csak Vay Ádám mutatott versenyképes, sőt kiugró játékot a vb-n. Nagy Krisztiánon kívül meg mindegyik újoncként szerepelt a vb-n, neki is ez volt a 2. vb szereplése. Akut védőhiány miatt előfordulhatott, hogy valaki a Mol-ból is tartósan válogatott lehetett, de ez ritkán fordult elő.

"Ebbe a ligába szerződni már nem visszalépés egy külföldön játszó válogatott játékosnak, egy EBEL-szerződéssel csábított volános fiatalnak vagy egy másik MOL Liga-csapatban kimagaslót nyújtó hokisnak"

Ez eddig is így volt, a játékos képességein és döntésein múlik, hogy mi számít neki visszalépésnek.

"Pénztárcákban sosem turkálunk, de nem lehet véletlen, hogy Sofron István és Erdély Csanád – fiatal USHL-csatárunk utalt is erre a nyomós okra egyik interjújában – a számos külföldi lehetőségét figyelmen kívül hagyva visszaigazolt."

Nem hinném, hogy a Volán fő ereje a pénztárcájában lapulna, főleg, hogy a büdzsét is csökkentik következő szezonra. Ez nettó hülyeségnek hangzik. Nem tudom milyen interjújában utalt a nyomós anyagiakra Erdély (a hivatkozásokkal teletűzdelt cikkben ehhez sajnos nem volt link), a Volán honlapján közzétett interjúban nem szerepelt ilyesmi.

"ma már nem elsősorban az EBEL-szereplés és a kiugrás lehetősége csábítja Székesfehérvárra a játékosokat."

Akkor mi (a fehérvári közegen kívül)?

"Elnézve az idei igazolásokat, egyik játékos sem emiatt folytatja Tyler Dietrich csapatában."

Akkor miért?

"Ma már nem – egyedül – a Volán az ugródeszka, nem a Volán a kizárólagosan jó lépés a válogatottság felé. Már ott vannak a MOL ligás csapatok, ahonnan akár az NHL-be vagy a KHL-be is lehet szerződni, ahonnan széles a kapu"

Mol ligás csapatok helyett, külföldett írnék.

A fiatalok fejlődésére vonatkozólag: "az elmúlt kilenc év azt mutatja, a válogatottá váláshoz kevés, oda nem feltétlenül az EBEL-en át vezet az út."

Nem feltétlen, de a számok nem hazudnak: Sofron, Kóger, Nagy G, Sárpátki, Benk, Vincze, Erdély, Hetényi, Rajna, Bálizs, Varga, Orbán, soroljam még?

"Az utóbbi két évben különösen nem. A Volán mellett felnőtt két olyan MOL ligás csapat, amelyek vele már-már azonos minőségű célpontot jelentenek a magyar játékosok számára."

Erről megkérdezték a magyar játékosokat is? Mi alapozza ezt az állítást?

"A DVTK Jegesmedvéknél és a MAC Budapestnél játszani nem kényszer, hanem választás kérdése."

Ez a többi csapatra is igaz.
Ordogfioka 2016.07.15 09:16:27
@Imam Khomeini: Nem gondoltam, hogy kapok rendes választ, de ha már így alakult, akkor köszönöm.

Nyilván sokan vannak közülük olyanok mint Rajna és Benk, hogy felnőttként nem a Fehérvár színeiben léptek először jégre, de a fejlődésükhöz, válogatottságukhoz, illetve annak szinten tartásához meghatározó volt az az idő, amit a Volánban töltöttek (ezért se értem még mindig, hogy miért fontos, hogy egy fiatal hol kezdi a pályafutását, közel sem biztos, hogy onnan lesz valaki igazán jó, válogatott szintű játékos). Én ide venném Orbánt és Vargát is, mert az EBYSL-t is végigkövetve nagyon látványos fejlődésen estek át, és ezzel nem degradálni akarom a nevelőklubbokat, mert nagyon fontos munkát végeztek ők is, hogy ezek a játékosok eljussanak idáig.

A serpenyő másik oldalát nem hoztam fel, mert a cikk se tette. Nyilván vannak más klubbokból is tehetségek, illetve olyanok, akik huzamosabb ideig egyik klubnál sem játszottak, de mégis ott vannak az elitbe, pl.: Szirányi, Vay. Személyeskedve kicsit, azért Vargát nem említeném egy lapon Azari, Galanisz, Erdelyi P., Jobb, Hegyi nevével. Én úgy gondolom Arnoldnak ott lett volna a helye idén (de talán tavaly is) a végső keretbe, de említett újvárosiak közül mostanában semelyik sem volt közel a válogatottsághoz és sajnos az az érzésem, hogy később se lesznek. Persze Arnold szerencsés amiért védő poszton játszik és nincs olyan nagy konkurenciája.
A Voláné volt az utóbbi évek legjobb döntése..
A magyar jégkorongnak nem az EBEL az irány..
Ordogfioka 2016.07.14 12:17:39
@Lazlee: Mind a 20 év.