Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anubisz0121

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Amit januárban megpróbáltunk, mostanra beérett. December 1-től sokkal könnyebben szerezhet százhuszonöt köbcentis motorokra érvényes jogosítványt, aki már rendelkezik B-kategóriás vezetői engedéllyel. Megnyílt az út az olcsóbb, gyorsabb és praktikusabb közlekedés felé.…..
Anubisz0121 2011.12.03 13:33:57
@Etniez: Azt a 90%-ot csupán "felindulásból" írtam...Nem voltam tisztában a pontos számokkal (bár én a rendőrségnek azt sem hiszem el, amit kérdez).

Egyébként egy balesetnél mindegy, hogy ki a hibás. Az biztos, hogy nagyobb odafigyeléssel elkerülhető...mindkét fél odafigyelésével!!! Azt hiszem ebben mindannyian egyetértünk! :)
Anubisz0121 2011.12.03 12:16:04
Szerintem egyszerűen a kellő körültekintés hiányzik az emberekből. Mocival kapcsolatban nincs nagy tapasztalatom, csupán pár ezer, talán 10-15ezer km hegyen-völgyön (endúró pálya, erdei utak...). "A"-s jogsi híján nem mentem soha közútra. Autóvezetőként viszont már több 100ezer km van a lábamban és sajnos az a tapasztalatom, hogy nagyon sokra tartják magukat egyes motorosok. Sokszor mennek bele olyan helyzetbe, ahol nem adottak a biztonságos közlekedés feltételei. Szerintem mindannyian elismerhetjük, hogy a motoros balesetekért 90%-ban maguk a motorosok a hibásak (gyorshajtás, meggondolatlan előzés, figyelmetlenség).

Imádok motorozni, és ki is fogom használni ezt a lehetőséget, h legalább "A-1" legyen. Ebből kifolyólag a motorosok mellett voksolok, de egyetértek a korábban olvasottakkal, hogy bizonyos időközönként ismételt vizsgát kelljen tenni csak KRESZ-ből. Forgalminak nem látom értelmét, mert vizsgán végigcsetteg az ember 50-nel a városon, leteszi a mocit, aláírják a papírjait, majd mint aki jól végezte dolgát, felpattan a mocijára és 80-nal hazatép. Szerintem nem kell tovább ragoznom...

Kellő körültekintéssel, előzékenységgel (nem mutogatok másnak azért, mert én 5km/h-val gyorsabban akarok menni, vagy neki van elsőbbsége, de azért még betolakszok, stb) lehet biztonságosan közlekedni, bármilyen járműről legyen is szó!!!

Az egymás iránti tolerancia hiányzik az emberekből...ez a legnagyobb baj!