Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Copal

49 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A magyar kormány néhány hete 12 kérdésben érdeklődött az állampolgárok véleményéről az új alkotmánnyal kapcsolatban. A kellően eklektikus kérdéssor kapcsán az jutott eszembe, ha már ilyen szépen a folyamat végére értünk, hogy csokorba szedem azokat a kérdéseket,…..
Copal 2011.04.19 10:23:42
@politicus: Természetesen örülök annak, hogy ezt megírtad, kívánnám, hogy minél több ilyen írás legyen a Mandineren, és a tartalmával egyet is értek, ezért nem reflektálok rá érdemben.
Annyit szerettem volna csak kifejezni, hogy a mandinernek, mint jobboldali véleményformáló blognak az ilyen kritikai véleményeket érdemesebb lett volna az alkotmányozási folyamat lezárulása előtt publikálnia, hogy érdemi vita kialakulhasson, ne csak a magyar netes blogközösségben megszokott "mocskosfidesznyik-kurvaliberális" sárdobálás legyen.
 Működik?..
A Smith Westerns ledobta magáról a lo-fi köntöst, és kiadta az idei év első igazán jó lemezét. A Motörhead pontosan olyan, mint a Motörhead, és reméljük, ez még nagyon sokáig így is marad. Az aktuális tinikedvenc Fluor nem túl igényes, de ez nem is elvárása a…..
Copal 2011.01.19 15:37:09
@guMe_e: Meg fogsz lepődni, de baráti körömben a Justice - Crystal Castles tengelyen mozgunk, az elmúlt nyár ronggyá hallgatott slágere mégis a Fluor-SP koprodukciós "Partyarc" lett. Közfelkiáltással az eljövendő napos időszakra már megszavaztuk a "Mizu"-t.
És hogy miért? Mert ez a gyerek ugyanolyan zenében, mint Ed Wood volt a filmiparban: Annyira eszméletlenül sz*rt csinál, hogy az már ironikusan viccesen jó.
 Kicsit negligálva volt a blogfelületem az elmúlt időben, de mivel már kommentben is lökdöstek, hogy írjak, úgy gondoltam, ideje valami szépet és okosat posztolni. Az utolsó bejegyzés óta annyi érdemi fejlődés történt az életemben, hogy új élettársam van Leonard, az…..
Nos, azt hiszem most egy kis időre kényszerszáműzetésre kerülök a világháló csodás világáról. Tegnap este 19:00 magasságában két kedves fiatalember betört otthonunkba, és csekély 5 perc leforgása alatt sikerrel feldúlták az egész házat, ellopták két laptopomat (az egyiket…..
Ritkán emlékszem az álmaimra.Pontosabban ritkán fordul elő, hogy huzamosabb ideig benne marad az emlékezetemben. Általában az ébredés utáni ötödik percben, a fogmosás és a reggeli cigaretta között félúton elszáll a fejemből minden emlékkép "másvilági"…..
 Nos, jöjjön akkor a tegnap megígért 2009-et lezáró, és a 2010-es évet hivatalosan elindító poszt.Az elmúlt évre úgy érzem, mindig is ambivalens módon fogok visszagondolni.Egyrészt edigi életem egyik legjobb nyarát hozta el. A barátaimmal töltöttem nagy részét, kezdve a…..
 Ugyan a 2010-es évet egy nagy "És mi is volt akkor 2009-ben?" poszttal szerettem volna indítani, de ez eddig napolódott (de nem marad el!), mivel 2010. eddig eltelt hat napjában egy nap se voltam eléggé:1. Józan2. Kipihent3. Szellemileg aktívahhoz hogy egy ilyen posztot…..
 A zene csodálatos dolog.A zene évezredek óta központi része az ember életének. És a zene hatással van ránk. Lélekből szól, lélekbe hatol. Ha az ember megnyitja magát előtte, olyan, mint a köd. Észrevétlenül hatol belénk, lelkünk résein át, és anyagtalanul ki is tölti…..
 A felnövés vészes és biztos jele, hogy az ember nem elégszik meg öltözködésnél az "Ez fekete, az fekete, jó lesz ez így" zoknikeresési metodikával, hanem feltúr három fiókot hogy megtalálja a fekete zokni egzakt fekete párját.*  Mindemellett megosztanám az…..
No, a karácsony is átrepült fölöttünk (pontosabban még tart néhány óráig). 22-én barátokkal töltöttünk el egy meglepően komolynak induló, de végül részegedésbe torkolló ünnepi estét (csak hogy véletlenül se érezzük 20 évesnél többnek magunkat),majd 24-én…..
 Mióta hazaértem Telemarketer cimborától, azóta a konyhában sürgök-forgok, a nappaliban takarítok vagy a ház valamelyik pontját suvickolom, esetleg barkácsolom össze a barátok karácsonyi ajándékait. Ez egyrészt nagyon, nagyon szomorú, mert szívesebben döglődnék a…..
 Istenem, de szeretek hóesés közben az ablakomban ülni, élvezni a talpam alatt fűtő radiátort, és nézni, ahogy az apró kristályos fagyott vízcseppek hullanak alá az égből. Nem egészen véletlen, hogy tél-fétises fanatista vagyok. ^^A csapadéknak számomra két…..
Az elmúlt 24 órában két olyan klippet is a szemeim elé sodort a sors (és a különböző videómegosztó portálok), amik erőteljesen kikacsintanak az adult entertainment felé. Az egyik a Rammstein féle Pussy (beszédes cím), a másik pedig a Massive Attack új számának/lemezének…..
A városok fényei részegítőek.Nem az agglomerációbeli nagyra nőtt faluk egyszerű utcai lámpáira gondolok. Azok mindössze a technológia páraszerű narancs lecsapódásai az utcák pókhálóján, amibe a honpolgár biztonság utáni vágyában oly könnyen beleragad.Egy város fényei…..
Moby - Walk with me, LordWalk with me, LordAll alone. This tedious journeyWon't you walk with me?Walk with me, LordWalk with me, LordWalk with meAll alone.This tedious journeyWon't you walk with me?Take my hand, LordTake my hand, LordAll alone.This tedious journeyWon't you take my hand?Let me…..
Tegnapelőtt még arról akartam írni, milyen baromi szép a belváros este, most, hogy karácsonyi díszbe öltözött.Tegnap arról akartam írni, hogy az élet rossz, kegyetlen, náthás vagyok, és a meló leszívta minden erőmet.Most hogy felkeltem, és nemsokára munkába megyek, inkább…..
Tehátszóval.Szerdán összefutottam Rékával egy beszélgetésre, ami talán hülyeség volt, talán nem. Énnekem biztos, hogy használt. Átfutottuk, hogy mi is volt, hogy volt, miért is nem volt kapcsolatunk hosszabb távon működőképes, és megnéztem a Listát (véleménye szerinti rossz…..
 Család sikerrel újraegyesült, anyám hazaért az üzleti útról, és mégsem zuhant le. Mínusz egy kő a szívről. Határozottan jó hatással van rám az, hogy egész délután az Anima Sound System előbb megénekelt darabját hallgattam/om. Majd ha összeszedettebbek a…..
  Hölgyek, urak, zigóták, örömmel mutatom be 2010 azon albumának egyik slágergyanús elemét, amit fixre meg fogok venni, magyar pénzért. Ha jól működik az elmém, ez lesz az első olyan CD, amit legálisan fogok "fogyasztani" körülbelül 6 éves korom óta. Én a…..
 Ugyan kedd van már, de azt hiszem, ez a hét egy hoooosszú hétfő lesz.És ha még vmi történik mostanában, akkor valakit keresek, akinek átrághatom a gigáját.(Igen, a blogíró bosszús.)..
  Több mint egy éve nem írtam ide.Több mint egy éve úgy éreztem, hogy nem tudom, mit írjak ide, mert egyrészt, nem éreztem úgy, hogy amit ide írnék, az nagyközönség számára fogyasztható lenne, másrészt az, amit közölni akartam, azt elmondtam a megfelelő…..
Már tűkön ülve várom a GemCraft: Chapter Zerót, gondolom, többen így vagytok vele. A fejlesztő, Hargitai Peti napokon belül ígérte a végleges verziót, de addig is lehet bemelegíteni egy másik lövegtornyos (aka. tower defense) játékkal, a Frontline Defense First Assaulttal. A…..
Copal 2009.04.17 08:38:00
Hölgyek és urak, munkások és egyetemisták, bréking!

armorgames.com/play/3527/gemcraft-chapter-0

Gemcraft chapter 0 kijött, megállhat az élet a munkahelyeken :D