Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÁB

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen is lenne az, ha minden elektromosságunkat dízelmotorok biztosítanák? Talán ilyen büdös és egészségre káros, mint a kisfilmen, talán nem. De inkább igen. Jót nevettünk ezen a régi kis Nissan Leaf-reklámon, de titokban annak is örülünk, hogy nem így lesz. Bár ha hirtelen…..
ÁB 2011.12.04 23:07:08
@Szabi01: nem jött át még mindig ez a vízelárasztás. Ha mint írtad, csak annyi keletkezett hidrogént égetek el, amennyi által termelt elektromos energia visszavezetve a a szerkezet működtetéséhez kell, akkor annyi történik, hogy szépen lassan elfogy a bontani való vizem és leáll a folyamat. Az elégetlen hidrogén (meg az O2 ugye) körülöttem kering majd a levegőben, nekem meg nem nagyon lenne ajánlott rágyújtani. :)

Igen, nincs olyan, hogy külön anyag vagy külön energia, ez igaz, én is ismerem a fenti képletet. De ahhoz, hogy plusz anyag (akár csak pár mol hidrogén atom) keletkezzen egy ilyen kísérlet során, óriási, atomrobbanás szerű folyamatoknak kellene lejátszódni, mert a cé négyzet gigantikus szorzó ám!!!

Sőt, lényegében csak energia van, különböző rezgésszámon. És épp itt a lényeg! Az alacsony frekvenciát anyagnak érezzük, a magasabbat hőnek, fénynek, rádióhullámnak, és nyugodtan folytathatjuk a sort, hiszen így jutunk el a fenti látszólagos paradoxon feloldásához: a frekvencia felülről nem határos!! Vagyis egy ponton túl már nem érzékeled, egy másikon túl már nem is látod, egy még magasabb rezgésszám fölött már nem is tudod kimérni, de attól a rezgésszám még meg tovább! (Mérni azért nem tudod, mert amivel méred, az is az alacsonyabb rezgésszámú rendszerhez tartozik, így nem rezonál az ott lévő dolgokkal.)A plusz energia tehát nem a semmiből lesz!

Vannak olyan folyamatok (é.: szerkezetek, gépek, stb.), melyek adottságuknál fogva "kilógnak" az általánosan elismert rendszerből (ha úgy tetszik, világból). A folyamatok többsége nem ilyen, de ez alapján nem szabad levonni azt a következtetést, hogy az ismert határok bebetonozottak, és a fenti dolog marhaság. Mert ilyenkor jön vmi, amit nem értünk, és csúnyán rácáfol a klasszikus törvényeinkre.. Rendszerelméletünk határain kellene elgondolkodni.

A fenti energiatranszformátorok éppen ezt teszik. Egy magasabb rezgésszámú rendszerből hozzák le általunk érzékelhető és kiaknázható szintre az energiát. Nem a semmiből. S a letranszformált energia + az általam befektetett a végén egyenlő lesz a hidrogén (vagy durranógáz) elégetésekor keletkezővel, így a törvény nem sérül. Persze engem csak az általam befektetett érdekel, mert azért fizetek... :)

Mondom, őszinte szívvel ajánlom Balogh Béla fenti könyvét, igen sok kérdésedre választ fog adni.
ÁB 2011.12.05 19:12:03
@Szabi01: Még egyszer nekifutok ennek a vízelfogyás vs. vízelárasztásos félreértés tisztázásának.

Némiképp egyenletbe szedve a folyamatot: (ezt sajnos nem ússzuk meg, mert képletek nélkül a levegőbe beszélünk):

Bontás:
2 H2O + x (+ y) -> 2 H2 + O2
Égetés:
2 H2 + O2 -> 2H2O + x + y

ahol:

x: általam befektetett energia
y: a kívülről származó, a készülék által letranszformált energia. Az elején azért tettem zárójelbe, mert nem kézzelfogható, hogy bejön a reakcióba. A végén viszont már kimérhető, hasznosítható formában van jelen.

A kettő összege (x+y) egy fix érték, az az energia, ami a klasszikus vízbontásos folyamatnál kell a bontáshoz.

Na most. Tegyük fel, ahogy írtad, hogy kevesebb H-t égetünk el, hisz annyi is elég a folyamat fenntartásához , mondjuk 2 helyett 1-et, 200%-os hatáfokot alapul véve az egyszerűség kedvéért:

Bontás:
2 H2O + x (+ y) -> 2 H2 + O2
Fele hidrogén elégetése:
H2 + 1/2 O2 -> H2O + x/2 +y/2

ahol x a 200% miatt számszakilag ugyanannyi, mint y, így x/2 + y/2 = x, pont az az energia, ami a folyamat fenntartásához kell.

Láthatjuk, hogy így a VÉGÉN 1 VÍZMOLEKULÁM LESZ CSAK A KIINDULÁSI 2 helyett, az 1 maradék pedig komponensei alakjában a levegőben lebeg! És ha ezt nem égetem el, mert nem kell az energiája, bizony fogy az a víz!!

A gondolatmenetedben (és nem benned :) ott a hiba, hogy te az x visszacsatolásánál nem veszed figyelembe, hogy x-nyi befektetéssel 2 H2O bontható, nem egy! Itt borul az egyenleg!

Te mondjuk eleve kifordítva közelíted meg a folyamatot, hiszen logikus nem az lenne, hogy felosztom a keletkezett H-t és csak egy részét használom, hanem mindet elégetem, a keletkezett energiát (x+y) pedig megcsapolom, lefölözöm az y-t, az x-et visszavezetem, a fogyó vizet pedig magam utánatöltöm és nem a reakció eredményeképp adódó vízgőzt ill. kondenzátumát hasznosítom újra. (Ezt is lehet, hiszen ugyanannyi mennyiségileg, csak épp nem praktikus cseppenként összegyűjteni, hisz a víz nagyon olcsó.)

Na mind1, én személyeskedésbe inkább nem mennék bele, hogy kinek az agya hogy dobja le az ékszíjat. Ha meg tudod cáfolni a fenti levezetés logikáját, állok elébe! (Na nem ám úgy, hogy eleve baromság, meg ingyenenergia-hívő, stb.)

Én nem rúgtam fel az energiamegmaradást, csak a rendszer határait terjesztettem ki, ahogy korábban is írtam. (Részletesen fent olvashatod.) De kérdésedre válaszolva, igen, a plusz keletkezett energia egy igen csekély mennyiségű plusz anyagnak is megfelel, hisz e kettő egymásba konvertálható, vagy jobban mondva az anyag is energia.

A fenti könyvet továbbra is ajánlom, köcsönözhető is a nagyobb könyvtárakban, nem muszáj megvenni, így nincs benne kockázat. :)
ÁB 2011.12.02 22:12:22
Hű, micsoda remek kis parázs fórum kelt itt életre e videó által ihletve! Végigolvastam az összes kommentet és nem tudtam megállni, hogy ne "szóljak bele" én is egy kicsit, persze a teljesség igénye nélkül.

Na, szóval a fizikaóra... (A téma összeesküvés-elmélet oldala messzire vezetne.) Az energiamegmaradás törvénye igaz! DE! Mit is mond a törvény? Zárt rendszer energiája állandó. Kizárja olyan örökmozgó létesét, amely kisebb energia befektetésével több energiát termel. Ez így rendben is lenne, de az a helyzet, hogy amit itt mi zárt rendszernek tekintünk (az általunk fizikailag megfogható, kimérhető világ), az messze nem az! Amit mi zártnak hiszünk, az baromira nyitott, és messze nem az egyetlen és kizárólagos rendszer!

Persze, ebbe mindenki rögtön bele fog kötni, mert jön majd a sci-fi-vel, de tényleg ez a helyzet. A neten már bárki utánanézhet az ezt igazoló kisérleteknek.

Így a sokat emlegetett törvény végső soron ezeknél a gépeknél is igaz, csak rendszert kellene akkorának látni, amekkora, nem egy kis (!) részét egyedül létezőnek deklarálni. Mert ha így teszünk, persze hogy kilógnak a fent említett örökmozgók, amik lényegében nem mások, mint energiatranszformátorok, energiát hoznak le vmilyen kísérő folyamat segítségével (amely végül is mellékes, hogy mi) a rendszer általunk vélt határain túlról - ha vkinek így tetszik a fogalmazás...

Én nem linkelgetnék be videókat, egyedül Balogh Béla Végső valóság c. könyvét említeném meg, amit ha az ember elolvas, megérti, honnan jön ez a plusz energia.

Valaki azt hozta fel, hogy exponenciális mértékben fog víz keletkezni és elárasztani a bolygót. Neki üzenném, hogy nem anyagról arról van szó, hanem energiáról, azaz egy olyan eljárással bontom a vizet, hogy a betáplált energiám által keletkezett H2 elégetése után több energiát nyerek ki a rendszerből, mint amennyit ÉN INNEN belevittem. A hidrogén előtte és utána is ugyanannyi! És lényegében csak egy eszköz, a gyártásához felhasznált vízdaráló pedig csak egyike - ráadásul egyik legprimitívebb fajtája - a lehetséges (és megépített) energiatranszformátoroknak.

Azon már én is gondolkodtam, a kérdés számtalan egyéb vonatkozásától most eltekintve, hogy ha ilyen gépekkel fedeznénk az energiáinkat, mi lenne a világunkkal, hisz folyamatosan kívülről származó energiával pumpálnánk, de arra jutottam, hogy olyan sokan azért nem vagyunk, hogy ez kozmikus szinten bejátszana...