Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f.marci

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig néhány éve még úgy tekintettünk Guy J-re, mint a brit Bedrock Records egyik üdvöskéjére. Két szerzői album, megannyi single és még több zseniális remix került ki a kezei közül az utóbbi időben, a studiozás mellett pedig élő fellépései során hazánkban is többszor…..
Maradandót alkotni, ami évtizetek távlatából is zseniális és emellett klubhimnuszként is megállja a helyét? Minél rövidebb idő alatt minél több lemezt eladni és a lehető legtöbb bevételre szert tenni, miközben befutott popsztárokkal kollaborálok? Megmaradni underground DJ-nek,…..
Sok dance zenei irányzattal ellentétben a housenak több évtizedre visszamenő története van. Chicago-ból indult hódító útjára a 80-as években majd Detroit, New York, Nagy-Britannia, Párizs és Dél-Afrika hathatós közreműködésével 30 év távlatából visszatekintve…..
Ismét itt a hónap utolsó péntek estéje, így mi ismét, immár negyedik alkalommal jelenkezünk a Primate Session-vel! Mai vendégünk: If-ican /Szeged/ Az eredeliteg békéscsabai illetőségű fiatalember 2006 óta az elektronikus zene rabja. Zeneileg nagy hatással voltak egymásra egyik…..
DEKMANTEL FESTIVAL - Amsterdam 2013. Aug. 23 - 24 Sorra dőlnek meg az országos hidegrekordok, nehány napja még mindig 0 fok alatt volt a hőmérséklet, de mivel nemsokára április van itt az ideje egy kicsit körülnézni a "piacon" milyen fesztiválok is várnak ránk az idei nyáron.…..
A 2006-ban kiadott The Idiots Are Winning című lemez óta lassan hét esztendő telt el, de idén júniusban, egészen pontosan 17-én megjelenik James Holden második szerzői albuma The Inheritors címmel, természetesen a Border Community prezentálásában. A brit művész által…..
Interjú: Daniel Mehes Alig több mint három éve találkoztam először Daniel Mehes azaz Méhes Dani nevével. Egy közös ismerősünk mutatott tőle néhány tracket majd mutatott be neki személyesen. Ekkoriban kezdtem egyre inkább a lassabb, house alapú dolgok felé fordulni, így…..
Néhány héttel korábbam az egyik poszthoz így kezdtem a rövid bevezetőt: “Blogunk másfél éves fennállása során volt egy témakör, amibe ezidáig nem mentünk bele mélyebben” Itt a lehetőség arra, hogy korrigáljam magam, mert nem egy hanem nyilván sokkal több ilyen…..
Hova tűnt rovatunk következő részében rendhagyó módon nem egy producer, DJ esetleg előadó páros dicsőségeivel, majd későbbi hanyatlásával foglalkozunk. A soron következő lesz az első de nem az utolsó cikk egy komplett kiadóval kapcsolatban. A ’90-es években virágzó trance…..
Pioneer DJ Techniques 2012 - James Zabiela Blogunk másfél éves fennállása során volt egy témakör, amibe ezidáig nem mentünk bele mélyebben. Egyrészt ember legyen a talpán, aki a mai technikai vívmányok fejlődésével tartani tudja a lépést, másrészt kishazánkban kevés…..
Primate Primate Sessions 002 - Zoel 2013.01.25 20:24:23
"Hogy ne csak beszéljünk a zenéről, a mai napon útjára indul rendszeresen jelentkező mixsorozatunk." Írtuk több mint egy évvel ezelőtt a Primate Sessions-ről. Sajnos ezt az ígéretünket nem sikerült betartani. Az új évben azonban teljes gőzzel indítjuk ismét…..
Primate Interjú - Nick Warren 2013.01.23 09:30:00
Nick Warren – Renaissance: The Masters Series 19 Nick Warren azon kevés DJ-k egyike akinek a neve egy “Ki-kicsoda az elektronikus zenében” játékban biztosan előkerülne. Felfelé ívelő pályafutása a 90-es évek elején kezdődött azóta az egyik legnépszerűbb…..
                                                                                  …..
" "Tudták-e Önök, hogy Tiga nagymamája magyar? Nem? Most már tudják." Ehhez hasonló érdekességeket, interjúkat, filmeket, könyvajánlókat, party és fesztiválbeszámolókat láthat, olvashat az erre járó. Nem csak zenei hírek, újdonságok, hanem átfogó, (szub)kulturális…..
Primate Interjú - Kölsch 2013.01.12 13:23:42
Kölsch-t sokkal jobban ismerhetjük más művésznevek által, de elsősorban a kommerszebb körökből. Népszerűsége folyamatosan nőtt, írt tracket Nicki Minajnak, majd megjelent a Rune alteregó által kiadott Calabria, mely tulajdonképpen az USA Dance Number 1 csúcsára is feltört…..
SW4 Weekender   It’s all gone Pete Tong @ Electric Brixton Erős túlzás azt állítani, hogy egy augusztus végi rendezvényről történő publikálás jelenleg aktuális lenne. Ennek ellenre úgy érezem okkal vártam eddig és nem okozok csalódást azzal, hogy a sorozat…..
Primate Interú - Kevin Saunderson 2012.08.31 08:00:00
Kevin Saunderson a világ egyik legbefolyásosabb elektronikus zenei producere, akit leírhatunk úgy is mint egy hangzás, a detroit-i techno Derrcik May és Juan Atkins társaságában. Saundersonhoz köthetők olyan felvételek, mint a Cybotron – Clear (ko-produkco Juan Atkins-szel) vagy az…..
1973-ban született Madridban, Luis Vaquero Garcia néven. Zenei karrierje igen fiatalon elkezdett felfelé ívelni. Alig múlt 22, mikor megjelent első EP-je szülővárosa legtermékenyebb kiadójánál, a Quality Madridnál. Az 1990-es évek végéig megszámlálhatatlan lemez került a…..
Ian O’Donovan ír származású (bár ezt neve alapján könnyen kikövetkeztethetjük) DJ és producer, aki lassan 15 éve áll a lemezjátszók mögött. Ez alapján azt gondolhatnánk, hogy számos fellépést tudhat maga mögött és nincs olyan hely a világon ahol ne lépett volna fel…..
Hova tűnt DJ Misjah? Az 1990-es és a 2000-es évek egyik legtermékenyebb producereként és remixereként alkotott temérdek maradandó tracket, de lendületes és végig vidám DJ szettjei többünknek okoztak egy-egy kellemes estét. Elsősorban techno lemezei miatt emlékezhetünk…..
Primate Interjú - Deetron 2012.08.09 23:24:31
Az előző hétvégén megrendezett Stop Making Sense egyik headlinere, Deetron, aki produceri munkáival bebetonozta magát a szcéna élvonalában, mivel úgy képes alkotni a táncparkettre, hogy közben megmarad a techno tiszta és vidám hangulata. Rengeteg bakelit lemezt magába foglaló DJ…..
Primate London Calling Vol.2 2012.06.22 19:59:00
 Sasha, M.A.N.D.Y., Shinedoe at Minisrty Of Sound A brit főváros klubéletbe betekintést nyújtó sorozatunk második epizódjában egy minden szempontból a világ élvonalába tartozó szórakozóhelyet lesz alkalmam bemutatni az olvasóknak. A Minisrty of Sound1991 szeptember 21-én…..
Új rovatot indítunk a mai nappal, ami arra hivatott, hogy nosztalgiázzunk kicsit, elevenítsünk fel néhány klasszikust. Olyan DJ-k, producerek nyomába eredünk, akinek kiadványaira egy emberként őrültünk meg fiatalként a klubok falai közt, okostelefon és internet hiányában néha…..
Primate London Calling Vol 1. 2012.05.10 22:43:00
             „Back to the roots!” Először is tisztázzunk valamit: nem „Schmitteztem” az alapgondolatot, sőt. Már a Berlin Calling rovatok megjelenésekor szó volt róla, hogy ezzel párhuzamosan elindítom a saját sorozatom,…..
Primate Max Cooper interjú 2012.03.04 23:44:00
A kezdetektől fogva tetszettek a német Traum Schallplatten kiadványai. Philippe Cam, Dinky, Fairmont avagy Dominik Eulberg zenéi mind-mind inspirálóan hatottak rám. Nagyjából három éve lehetett, mikor a label megjelenései közt először találkoztam a nevével. Eklektikus,…..