Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TeDckssG

41 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Extrém sportok listája, 10 legextrémebb sport a világon olyan mozgásformák, amik egészen szokatlanok és a legtöbb ember nem is ismeri. Alább bemutatom melyik a 10 legextrémebb sport a világon, valamint a történetük, helyszínek, résztvevők, figyelmeztetések, előnyök és hátrányok. Utána pedig egy…..
  Természeti jelenségek listája, a 10 leglenyűgözőbb és legelképesztőbb természeti jelenség és hely a világon. Ez a 10 helyszín hasonlóan egyedi, mint például az egyik előző cikkemben bemutatott legkülönlegesebb fák. További 25 helyet is bemutatok egy-egy mondatban. Először következzen a 10…..
  A 10 legfurább, legszokatlanabb tudomány a világon olyan specifikus tudományok, melyekkel a hétköznapi életben közvetlenül ritkán találkozunk. Sokukról a legtöbben még csak nem is hallottak. Ezek egyrészt határterületekkel foglalkoznak, ami még nem (teljesen) bizonyított, vagy a jövőben…..
  Régi számítógépes játékok, a 10 legjobb, legnépszerűbb a 80-as, 90-es évekből. Az 1970-es évek kezdeti programjai után az 1980-as években éltük a számítógépes játékok hőskorát. Majd a 90-es évtizedben egyre többet tudó játékok jelentek meg, s ezek megalapozták az internet és az okostelefonok…..
TeDckssG 2024.04.11 14:58:07
@Adamira Szabó: Köszönöm az észrevételt! Teljesen jogos. Még egyszer át kellett volna néznem. A The Legend of Zelda -t nem ismertem (vagy nem emlékszem rá), így máshonnét néztem ki a lényegét, vagy ott írták hibásan, vagy a fordító, de igen fáradt voltam már tegnap, hogy ezeket az apróságokat észrevegyem...
TeDckssG 2024.04.11 18:52:16
@Adamira Szabó: A főhős Link, a megmentendő hercegnő Zelda, de ő is tud harcolni.
TeDckssG 2024.04.11 19:35:32
@Androsz: Köszi a helyesbítést, javítottam!
    A 10 legjobb meditációs zene a léleknek a könnyűzenéből egy olyan összeállítás, melyet ismert alkotók mély hatású műveiből válogattam össze. Bár a legtöbben meditációs zene alatt a relaxációs-meditációs zeneműveket értik, valójában számos – a könnyűzenében ismert – alkotás szintén ide…..
  Elhagyatott helyek a világban, a 10 legelhagyatottabb hely olyan területek, ahol nem, vagy csak alig él ember. Általában zordak, vagy nehezen elviselhetőek a körülmények, nehezen megközelíthetők, vagy szélsőséges az éghajlat. A Föld bolygó minden részéről bemutatok egyet, két sziget, két sivatag,…..
    Legegészségesebb ételek, a 10 legegészségesebb táplálék mind olyan anyagokból állnak, amelyek kiváló hatással vannak az emberi szervezetre. Ebben a cikkben 10 olyan táplálékot mutatok be, amelyek a legtöbb kívánalomnak megfelelnek káros anyagoktól való mentesség tekintetében, de a lehető…..
  Egzotikus gyümölcsök – A 10 legfurább, legkülönlegesebb egzotikus gyümölcs kiválasztása nem is lehet más, mint szubjektív. A választék elképesztő, és több szempont is figyelembe vehető. Itt főként a szokatlan külsőt vettem figyelembe. De ugyanúgy, mint a furcsa állatok esetén, akár több ilyen…..
  10 legnagyobb állat a Földön, a legnagyobb állatok a világon, de nem egy abszolút toplista. Arra törekedtem, hogy több helyről és több típusból legyen, mivel egyébként az első tízet tengeri lények, főleg bálnák foglalnák el. Tehát a méretükben csúcsot elérő óceáni, szárazföldi, valamint emlős,…..
  A tudományos játékok olyan interaktív digitális vagy analóg játékok, amelyeket a tudományos témák, koncepciók vagy elvek tanítására vagy megerősítésére terveztek. Ezek a játékok különböző tudományágakban működhetnek, például fizikában, biológiában, kémiai, matematikában vagy más…..
  A 10 legjobb technológiai fejlesztés a 21. században. Ez a század a technológiai fejlődés aranykora, és olyan újítások születtek, amelyek alapjaiban változtatták meg a mindennapi életünket. Ebben a cikkben alaposabban megvizsgáljuk a 21. század leginnovatívabb technológiai megoldásait, és…..
    Furcsa állatok, a 10 legfurcsább állat a világon nem egy sztenderd lista. Számos szempontból összeállítható, úgymint működés, funkció, szokatlan külső, extrém tulajdonságok, stb. A kismillió természetfilm alapján melyet megnéztem az évtizedek alatt, legalább százas listát…..
    Legszebb helyek Magyarországon, a 100 legjobb hely az országban összeállítása lefedi az ország teljes területét. Tájegységenként a 10 legjobb hely, legszebb város, vár, természeti környezet került bele. 7 fő tájegység szerint haladok, valamint a fővárost, a Balatont és az egyéb helyeket…..
  Különleges fák olyan fákat jelentenek, melyek méretükben, alakjukban, színükben és korukban vagy másban eltérnek a megszokottól. A 10 legérdekesebb, legfurcsább fa a világon olyan fajták, melyek egy, vagy több tulajdonságukban kiívóan egyediek. A választék hatalmas, és legalább olyan nehéz dolgom…..
  Legnépesebb város – A világ 10 legnépesebb városa meghatározása nem is olyan egyértelmű. Egyrészt mert az időben ez változhat, másrészt, mert ez több módon mérhető. Ebben a cikkben kétféle mérés alapján határozom meg a a világ legnépesebb városa sorrendet.   Az egyik tisztán az adott város…..
  Csillagok olyan égitestek, melyek nukleáris energiát termelve saját fénnyel rendelkeznek. A 10 legkülönlegesebb csillag jelenség az univerzumban található – szinte elképzelhetetlennek tűnő – mégis létező dolog. Olyan fantasztikus jelenségeket gyűjtöttem össze, melyek valamiképpen kapcsolódnak a…..
  10 legjobb izomnövelő módszer és lépés. Ezek segítik elő a leginkább, hogy növekedjenek a méreteid, miközben egészséges, erős, céltudatos egyénné válsz. Ehhez mentalitásban (fejben), táplálkozásban (testileg) és cselekvésben (gyakorlatok) is összeszedettnek szükséges lenned.   Az egyik…..
  Találmányok, közülük is a 10 legjobb találmány a világon, olyan eszköz, mely nagy löketet adott az emberiség fejlődésének, és könnyebbé tette az életét. Ebben a cikkben igyekeztem a korszakalkotó találmányokat összefoglalni, időrendi sorrendben. Próbáltam a lehető legtömörebben megfogalmazni a…..
TeDckssG 2023.11.15 19:26:54
@Balogh Zsolt: Igen, az is jó lista lenne. Több variáció lehetséges.
  10 leggyorsabb állat a világon, égen, földön, levegőben. Melyik állat a leggyorsabb a világon? Ennek egyértelmű meghatározása nem is olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Mert több nézőpont van, több mérés, és számos szempont. Ez miatt az interneten rengeteg ilyen listát találhatsz. Itt is…..
  Napirend készítése, tervezése az időnk hatékony kihasználásában segít, abban, hogy produktívan és szervezetten éljük az életünket. Mivel az idő fel és kihasználás kulcsfontosságú az életben, olyan téma, mely kapcsolódik a világ leghasznosabb tudásaihoz. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miért…..
  Készségek képességek, tulajdonságok az egyének olyan jellemzői, melyek meghatározhatják eredményességüket, boldogulásukat az életben. Ebben a cikkben megbeszéljük, mi a képességek és a tulajdonságok közötti különbség. Majd összegyűjtöttem a 10 leghasznosabb tulajdonságot és képességet, melyeknek…..
  Mesterséges intelligencia filmek egyre nagyobb számban készülnek a 21. századba lépésünk óta. De lehet ezt igen tág fogalomként is értelmezni, vagy szigorúan csak azokat venni, melyek mint mesterséges intelligencia film, erre összpontosítanak. Ha megnézed az ezzel kapcsolatos cikkeket, listákat,…..
  A 10 legsikeresebb akciósztár a 80-as évekből egy olyan összeállítás, melyben a 80-as évtized legjobb akciófilmjeinek főszereplőiből áll. Igyekeztem olyanokat beválogatni, akik akciósztárok voltak, vagy a sikeresebb filmjeik zöme akciófilm volt. Így lehetséges, hogy nem szerepelnek benne olyan…..
  Hogyan mondjam el? Ebben a cikkben A 10 módszert mutatok mások számára rossz információk közlésére, úgy, hogy megfelelően, vagy pozitívan fogadják. Sok minden függ a helyzettől, és a közlendőtől, de ami közös, a közlő személye, és annak kommunikációja. Ez nagyban meghatározza a reakciót.   Az a…..
  Ragadozó állatok fajukat tekintve is szép számmal élnek a Földön. Ebben a cikkben a 10 legveszélyesebb nagyragadozó bemutatása következik. Fontos megjegyezni, hogy itt most nem azon kivételekre gondolok, amit a gyilkos állatokról szóló akció, horror és kalandfilmekben láthatunk. A nagyobb testű…..