Regisztráció Blogot indítok
Adatok
saturn

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időnként túlterheltnek érzed magad? Olyan munkát végzel, amely hajlamos felemészteni a (magán-) életedet? Vagy egyszerűen csak időnként nehézséget okoz, hogy megvédd magad rámenős és erőszakos emberektől? Szükségét érzed, hogy olykor az eddiginél is határozottabban…..
saturn 2012.11.05 22:48:49
@Karakó:

Érdekes dolgokat írsz. Sokáig csak read-only felhasználó voltam, de annyira részletesen és kérlelhetetlenül kiállsz egy sajátos álláspont mellett, hogy (mint pályaelhagyó szociális munkás) érzem, valamit kell reagálnom rá.

Abban teljesen egyetértek Veled, hogy a "segítő foglalkozás", mint kategória, nem túl szerencsés, hiszen (mint írtad) bizony a rendőr, mentőtiszt, vagy a tűzoltó is hasonló pszichikai (és fizikai) megpróbáltatásokkal néz szembe, és őket nem (mindig) soroljuk ide. Sőt, a főállású édesanyákat sem, pedig ők 24 órában teszik, amit KELL.

Van egy olyan érzésem, hogy (ahogy előttem is írták Rólad) talán túl sok NEM-mel találkoztál közvetve, vagy közvetlenül, így számodra teljesen természetes, hogy ez "nem természetes" :)

Szerintem amit Te "méricskélésnek" hívsz, valóban hibás hozzáállás, de úgy érzem, ez csak egy állomás az ember életében. Ahogy a dackorszak, vagy a kamaszkori lázadás is.
Ha ugyanis az ember egészséges önismerettel és önbecsüléssel rendelkezik, akkor nem méricskéli, hogy "ennyit kaptam, ennyit adok, ennyit bírok, a holnaputáni feladat több erőt kíván, stb...", hanem ösztönösen igent, vagy nemet mond. Ez egy hosszú folyamat eredménye, sok élettapasztalat kell hozzá, sok társas interakció, sok hiba (a túlvállalás, és a "csakazértsem"-féle elutasítás közötti területen)...és végül, azt hiszem, eljut az ember oda, hogy tisztán tud adni magából annyit, amennyit bír. Persze eddig az Istentől hivatott életbölcsességig kevesen jutnak el. Kétlem, hogy én valaha eljutok ide, de tanulni folyamatosan kell.

A másik:
Szerinted hol a határ az IGEN esetében? Honnan származhat az erő az IGEN-hez? Emberek vagyunk, minden gyarlóságunkkal és jó szándékunkkal.

A Második Főparancs fényében kérdezem ezt Tőled: "Szeresd felebarátodat, mint saját magadat!"

Erre nagyon kíváncsi vagyok, mert első olvasatra nehezen elfogadható számomra a véleményed, másodikra viszont a tiltakozásom kérdésekbe és a fent leírt kiegészítésekbe fordult át.
Hogyan vesztettük el majdnem, majd szereztük vissza az Alstom metrókat? Mikor jöhetnek végre a 2-es metróvonalra új szerelvények? 2011 kronológiája Alstom Metropolis ügyben. (A 2010-es év története itt olvasható.) Tudtad, hogy az eredeti szerződést 2006 május 30-án, azaz jó 6…..
Írta: Báránybőrbe bújtatta a farkast az Auchan címmel 2011 november 29-én a  GreenProfit környezetvédelmi oknyomozó portál.A greenfo-n megjelent Zöldek a természet ellen Dunakeszin? cikknek mindenki tudta, hogy lesz folytatása, de hogy előzménye is van, azt csak kevesen…..