Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arimaspi

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megan Treacy írása, 2011.12.19. Németország történetében először, 2011-ben a megújuló energiaforrások szinte minden más energiatermelési módot megelőztek, beleértve az atomenergiát, valamint a szén- és gáztüzelésű erőműveket is. Az egyetlen kivétel, amely még mindig maga…..
arimaspi 2012.01.12 18:51:26
@Világoszöld: csak, hogy valaki megfejtette! Ahogy mondod: a közeljövő a koncentrált napenergiában (CSP) van, melyet pl a Desertec konzorcium próbál megvalósítani Marokkó és Algéria területén. A CSP elektromosság ára úgy fog zuhanni mint ahogy a számítógépek ára a 80as években. Egyes becslések szerint akár már 2015ben versenyképes lehet a szénnel!!
en.wikipedia.org/wiki/Concentrated_solar_power#Future_of_CSP

persze a tórium is nagy jövő előtt áll az kétségtelen. az atom-ellenes zöld propaganda meg kb annyira nevetséges, mintha 1-1 ritkaságszámba menő utasszállító repülőgép katasztrófája után kijelentenék, hogy a repülést tiltsuk be és mindenki utazzon kocsival meg motorcsónakkal melyek statisztikailag kb 100x veszélyesebbek.
arimaspi 2012.01.12 20:36:28
@pandava: a tóriumhoz túlzottan nem értek de egyre több cikk jelenik meg arról, hogy ez forradalmasíthatja a nukleáris energiát. en.wikipedia.org/wiki/Liquid_fluoride_thorium_reactor

országhatárok nélkül szinte a gazdaság bármely területe hatékonyabban működhetne. reméljük tovább folytatódik az integráció és rájönnek az emberek, hogy nem kellenek ahoz különálló politikai entitások, hogy megőrizhessék kultúrális hagyományaikat. talán belátják, hogy csak összefogva van esélyük megbírkózni a klímaváltozással.

a pozitív jóslatokkal valóban érdemes óvatosan bánni de azért mindenképp megfigyelhető egy, a mikroprocesszorokhoz hasonló teljesítmény növekedéssel párhuzamos árcsökkenés a napenergia területén is: blogs.scientificamerican.com/guest-blog/2011/03/16/smaller-cheaper-faster-does-moores-law-apply-to-solar-cells/
arimaspi 2012.01.14 17:58:08
@pandava: @exo: @permian:
érdekes doksifilm a tóriumról:
LFTR in 5 Minutes - THORIUM REMIX 2011
youtu.be/P9M__yYbsZ4