Regisztráció Blogot indítok
Adatok
garnixens

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr A nap képe: Aláírták 2011.11.30 10:01:00
Jól tippeltünk, azért kapja a MÁV az 5 milliárdot. A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke…..
garnixens 2011.11.30 22:23:54
@Kell kaja,Ibrahim?: Tudod, 3 távoli ismerősöm melózik a máv-nál. Egyik full alkesz, egy benti cuccokkal seftelt még pár éve, egy meg valami mérnök, súlyos munkaundorral. Persze mindegyiknek proliöntudata van és hiszi, hogy miatta működik a világ.Azt hiszem elég reprezentativ felmérés a vasutasokról:)
Vasúton már kb 15 éve nem utaztam, de vasutállomásokon jártam, elég ennyi a koszfészek mávból.
Szerintem az egész vasúti személyszállítást be kellene szüntetni, vagy ingyen odaadni akárkinek, aki állami lóvé nélkül működteti, a köcsög vasutasok nagy részét meg utcára tenni, eleget élősködtek már. Lehet hamar éhen pusztulnának, mert ilyen munkamorállal még a közmunkáról is kivágnák őket.
garnixens 2011.11.30 22:53:34
@Viktus: A máv személyszállítás már hosszú évek óta nem arról szól, hogy az utazóközönségnek jó legyen vagy az országnak a legminimálisabb hasznot is hajtsa.
Egyrészt a politika egyik pénzcsapja, 40-50 milliárd veszteség mellett kutya se veszi észre, ha mindenfelé elfolyik a pénz.Másrészt nem lehetne mit kezdeni a sok idióta vasutassal sem.
Igazad van egyértelmű lenne, ahogy írtad, hogy közúton kiváltsák jelentős részben, de nem, inkább a politikai demagógia egyik eszköze marad a fenntartása. Mi adózók meg évi tizezrekkel szponzoráljuk a szutyok vasutat és az ott dolgozó iqlájtos népséget.
Szerintem elég lenne a már amúgy is privatizált teherszállítás és ne adja isten, hogy az eelsibolt nyugdijpénzből még azt is visszavegyék. A mellékvonalakat, ahol nincs teherforgalom, fel kellene szedni, a töltéseket és állomásokat eldózerolni, a sineket beolvasztani, nehogy valami eszement ujranyissa őket 1-2 kormányváltás múlva.
Érdekes lenne a szembeállitás, hogy 50 ezer marad évente minden adózónál, vagy tovább finanszirozzuk az ingyenélő vasutasokat és a döglődő mávot.
garnixens 2011.12.01 00:11:02
@Kell kaja,Ibrahim?: Üldözési mániád van, vagy valami komplexusod, hogy sikerült összehoznod a zsidókat a lepukkant vasutasokkal?:) Gondolom azért nem lépsz le a mávtól mert máshova nem kellenél. Hőzöngés helyett inkább köszönd meg szépen az adózóknak, hogy finanszirozzák a sinbohóckodást és eltartanak.
  A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke szerdán, Budapesten a MÁV-Gépészet…..
garnixens 2011.11.30 14:12:03
@Uva: az is jogos lenne, ugyse sok hasznuk van, ilyen munkáért nehogy fizu nem járna, de még büntetni is kellene a vasutas bandát. Még azzal is jobban járnánk, ha az állam ingyen odadná valakinek a mávot, akkor talán nem kerülne súlyos tizezrekbe évente minden adófizetőnek, hogy minidg kipótolják a veszteségüket
garnixens 2011.11.30 14:43:23
@málnabarack: még 80 rugót kap is azért, hogy több tízmilliárdos veszteségeket csináljon az adózóknak? ezzel az erővel a köztéri rongálók százezres fizut is kaphatnának, mert ők évente csak párszáz forintot lopnak el az adózónként, mig a máv és a vasutas bagázs fenntartása kb 50 ezer/adózó. Ráadásul a vasutasok még tüntetnek és sztrájkolgatnak is.
Niért nem el a férjed máshova melózni a máv nevű szemétgyüjtőből?
garnixens 2011.11.30 17:30:12
@metaxa: Azért akkor kerekedne az arcod, ha a decemberi bérpapiron a +26-27 ezer Forint mellett szerepelne pl 1,5 millió minusz. A
Az államkasszába azonnal befizetendő, amely az adózóknak okozott kár/vasúti dolgozó összeg és csak 2011-re vonatkoztatva:))
Úgy lenne korrekt, ha abból is részesednétek, nemcsak a privatizációs bevételből.