Regisztráció Blogot indítok
Adatok
z.zrt.

26 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten egy busznyi magyart hagytak Krakkóban, néhány napja több mint öt órát késett a járat, Bécsből hazafele jövet az utasok fizették a benzinpénzt. Közben az egyik sofőr a benzint lopja, a másik sztrájkol, mert fél éve nem fizették ki. Mi történik az…..
z.zrt Pohoda in da house 2011 2011.11.05 18:55:00
Ősszel még a legextrémebb jegesmedve sem szívesen csápol a szabad ég alatt. Ilyenkor inkább a jó meleg koncerttermeket preferálja mindenki. Ez az év koncertremenős időszaka. És hát valljuk be, nem rossz dolog úgy megnézni egy-egy nagy kedvencünk, hogy nem locsol le egy részegen…..
z.zrt A 25 millió dolláros bébi 2011.11.02 18:54:00
 A 80-as évek zenei világára a metal és pop bandák dominanciája volt jellemző. Az évtized végére azonban beindult egy folyamat, ami azt hozta magával, hogy a 90-es évek elején a nagyhajú, csilli-villi ruhás, füligvigyor lányok helyét szakadt farmeres, kockásinges, ápoltnak…..
z.zrt Pozsonyi Jazznapok 2011 2011.10.20 18:51:00
 A jazz az amerikába szállított ragszolgák népi dallamainak és az európaiak öreg kontinensről hozott zenéinek a keverékéből alakult ki. A rabszolgatartó Amerika a zenészeket amolyan alantas munkát végző rétegnek tartotta, ezért volt többségük fekete, és ezért lett ez az…..
 Tájainkon az elektronikus zenét az emberek hajlamosak a diszkók tüc-tüc borzalmaival azonosítani. Pedig az elektronikus zene sokkal több, mint legális/illegális tudatmódosítószerek nélkül elviselhetetlen, órákig 4 dallamot ismétlő DJ-k műsora. Amikor a 40-es…..
z.zrt A fotó Fellinije Pozsonyban 2011.10.05 18:47:00
 Pozsonyba, pontosabban a Pozsonyi Városi Galériába (Galeria Mesta Bratislavy) az őszre beköltözött a nagyvolumenű művészet. A Mirbach palotában Picasso grafikáit, a Pálffy palotában pedig David LaChapelle 30 fotóját csodálhatják meg az érdeklődők. Mi a…..
 Világnapokból szinte az év minden napjára esik. Van ilyenje a Földnek, a ∏-nek, a nőknek, a költészetnek és mint a címből kiderül, a zenének is megvan a maga nagybetűs napja. Ennek kialakulásáról tavaly már írtunk, így ebben a bejegyzésben nem fogjuk ismételni…..
 Az idei DH tábor zenei felhozatala az eddigi évek legjobbja lett – Quimby, Longital, Szabó Balázs Bandája, Magashegyi,…és a Kiscsillag szolgáltatta esténként a talpalávalót az előadásokon megfáradt táborlakóknak, a zenekarokat pedig rendszerint a Körkép…..
z.zrt London calling... 2011.08.21 18:41:00
 …to the faraway towns Now war is declared, and battle come down …a londoni zavargások margójára… Múlt héten zárult a Sziget. Ha Sziget, akkor zene. Semmi BBC. Semmi Economist. Csak a zene. Körülbelül csütörtökön dőlt kudarcba ez az…..
Hétfő délelőtt nyitotta kapuit Közép Európa legnagyobb és leghosszabb fesztiválja, a Sziget. Prince, Pulp, Interpol, Kaiser Chiefs, Kasabian, Bregovic, Xiu Xiu, La Roux, …Összegezve az elmúlt éveim Szigeteit, az ott töltött 30 napból, körülbelük 7 nap nem esett, és 4…..
 Hétfőn startol 19. alkalommal a Sziget. A legek fesztiválja ez - Európában a leghosszabb, Közép-Európában a legnagyobb, Budapesten a legmenőbb. Az alábbiakban pedig következzék a legtutibb programajánló a Szigetes hétvégére (a többi napét olvashattátok már itt) és…..
 ,,Sziget… Hm… Hogy is lehetne bemutatni? Be kell mutatni? Van valaki, aki nem ismeri? Egyáltalán: van valaki, aki még nem volt? ” Körülbelül ez a gondolatsor futott végig a fejemben, miután nekiültem megírni ezt az ajánlót. Na, de essünk…..
 Ha nyár, akkor fesztivál…na de végigfesztiválozott két hónap után még annak is tele van az a bizonyos testrésze a sátorbanalvással, az esővel, a tömeggel és a gumicsizmákkal, akinek olyanja nincs is. Aztán látva egy-egy rendezvény programját, mégis előjönnek az…..
Hogy milyen a Pohoda? Mintha egybe vonták volna a szülinapomat a karácsonnyal, és felhívott volna a dékán, hogy elmarad az őszi vizsgaidőszak. Süt a nap, minden szép színes, az emberek vidámak, és még a zene is jó (amikor ezeket a sorokat írom épp Moby szól a háttérben -…..
 SOLD OUT - lóg a felirat már több mint egy hete a Pohoda hivatalos oldalán. Akinek sikerült jegyet venni, örül magának, akinek még nem, az serényen írkodja az üzeneteket a fesztivál Facebook oldalára…hátha szerencsével jár. Mit tud a Pohoda,…..
 Június elején megkezdődnek a nagy visszaszámlálások…számoljuk a még nem teljesített vizsgákat, a napokat a szünetig, DH táborig, nyaralásig, fesztiválokig. Idén az én első nagy visszaszámlálásom július 7-én ér véget, amikor is a nagy…..
z.zrt KörFESZTkép 2011.05.10 18:01:00
 Számomra az augusztus vége évek óta arról szól, hogy fogom a sátrat, hálózsákot, bakancsot és elteszem a szekrény legaljára, azzal a határozott szándékkal, hogy még egy fesztiválozós - tüdőgyulladásos nyarat nem fogok végigcsinálni… Aztán jön a tavasz……..
 Itt a tavasz, hétágra süt a nap, megtelnek a kávézók teraszai, lehet futkározni, sétálgatni - egyszóval kidugja mindenki a fejét a négy fal közül és élvezi a jó időt. A továbbra kattintva a kedves olvasó megtudhatja, hova érdemes menni, ha már elég D-vitamint gyűjtött…..
z.zrt Tűz van, babám! 2011.03.22 17:56:00
Európa nagyvárosaiban az elmúlt 30 évben komoly szubkultúra kezdett kialakulni - létrejöttek az első foglalt házak (angolul squat).  A foglalt ház receptje egyszerű: végy egy nagyvárost, keress ott egy elhagyatott épületet, költözz be és kezdj el zenélni, festeni -…..
 Március 8. és 17. között kerül megrendezésre Prágában, immáron 13. alkalommal, a Jeden Svět (Egy Világ) névre hallgató filmfesztivál. Más ünnepe ez a filmnek, mint a világhírű Oscar vagy Arany Medve. Nincs vörös szőnyeg, a happy end is hiányzik, és sztárok sem…..
z.zrt Zene füleinknek - de honnan? 2011.01.22 17:47:00
A zeneipar, ha a hanghordozók eladási mutatóit nézzük, haldoklik. Az elmúlt 6-7 évben egyre kevesebb lemezt sikerült értékesíteni. Nagy-Britanniában a digitális zeneeladások száma 7%-kal csökkent, a CD-knél ez a szám 12,4%. Ez utóbbi érték még a karácsonyi időszakban is…..
Egy augusztusi postban feltettünk egy kérdést: „Mi lesz veled PKO?”Kerestük a miérteket és a lehetséges alternatívákat a jövőre nézve. Aztán októberben elmentünk „jazznapozni” ugyanide, írtuk is, hogy valószínűleg utoljára, de szerintem…..
 A következő hét Pozsonyban a színházrajongóké lesz. November 14-e és 20-a közt zajlik ugyanis az Astorka névre hallgató nemzetközi színházi produkciókat felvonultató fesztivál. Idén a nemzetközi vonalat a norvég, cseh, lengyel, szerb és magyar…..