Regisztráció Blogot indítok
Adatok
j.jetson

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A modern vállalatok egyik alapja a vállalati felhő szolgáltatás, amely számos előnnyel bír. Az OECD statisztikája szerint viszont Magyarországon lesújtó a helyzet ebből a szempontból, az összes céget tekintve a vállalatok kevesebb mint tizede használja ezt a technológiát. Az OECD…..
j.jetson 2016.07.19 18:22:30
Akár valamely cég marad a hagyományos on-premise megoldásnál, akár a felhőbe költözik – főleg, ha nem egy néhányfős cégről beszélünk, hanem több száz felhasználóról és annak több száz GB-nyi adatáról – minden apsketusból körül kell járni a témát. Legyen ez egy pénzügyi szempont, vagy éppen a vállalt kockázat vagy éppen az olyan 'soft' tényezők, mint a produktivitás, eszközfüggetlenség és a kollaborációs funkciókból eredő üzleti előny. Ezeket mérlegelve érdemes dönteni.

Érdemes azt is látni, hogy valamiért egyre többen döntenek úgy, hogy a felhőre váltanak és nem elsősorban pénzügyi szempontból, hanem az üzleti előny miatt, a munkatársak jóléte és komfortérzete miatt. Ennek pl. egyik oka a munkaerő piacon a generációk cserélődése és az arányok megváltozása. Nem hiszem, hogy egy Y generációs személy olyan nagyon boldog lenne egy Nokia 3310-essel és azzal, hogy nem tud a kedvenc kávézójában dolgozni hétfő reggel, délben, vagy éppen délután.

A biztonság nagyon fontos, úgymond szükséges feltétel a legkisebb cég számára is, viszont érdemes abba is belegondolni, hogy a saját rendszerbe sokkal hamarabb törnek be, mint egy olyan datacenterbe, ahol a munkatársakat is az íriszük alapján azonosítják és ha még be is tör valaki egy adott szerverbe akkor is csak töredék információkat tud megszerezni, amivel az égvilágon semmit nem tud kezdeni. Ha pedig valamilyen szerv lekéri az adatokat az transzparens a cég felé. Ha nem így lenne, csődbe mennének a hitelvesztés miatt. Nagy cégnek kell lenni ahhoz, hogy biztonságos saját felhő infrastruktúrát építsen ki magának, a kicsiknek marad a szolgáltatás alapú modell. És ugyanilyen fontos a személyes felhasználói biztonság is, ma már egy kétlépcsős azonosítás és az, hogy a jelszavunk a születési dátumunknál bonyolultabb legyen az alap.

Emellett persze nem mindenkinek való a felhő, azonban fontos objektíven nézni a dolgokat, edukálni magunkat és utat engedni a fejlődésnek, mert ha nem haladunk a korral, akár az üzleti stratégiában, akár az IT eszközeink terén, azzal a saját üzleti versenyképességünket csökkentjük. Akárcsak hasonló felhő alapú megoldásból is van 100 a piacon, ugyanúgy a te cégedből is valószínűleg.

Mi Magyarországon felhő alapú szoftverfejlesztéssel és a Google Apps for Work alkalmazások viszonteladásával és bevezetésével foglalkozunk, sőt magunk is ezt a megoldást használjuk a saját cégünkben levelezésre, a dokumentumok szerkesztésre és még sok másra. Nem is tudnánk mást elképzelni. Ha gondolkodtál már a felhőre váltáson az irodai alkalmazások terén és vannak kérdéseid, mi szívesen válaszolunk rá, ha felveszed velünk a kapcsolatot. :)
gapps.doctusoft.com/, gapps@doctusoft.com
Nos, debütáló posztomhoz nem is választhattam volna ennél a játékpárosnál aranyosabb, ám haszontalanabb alkalmazásokat, úgyhogy lássuk mi fán terem... a puding. Igen igen, puding... vagy később már cupcake, esetleg parfé, kinek-kinek szájíze szerint, hiszen nagyjából…..
j.jetson 2013.03.21 14:48:56
Azzal vádolják a Plastikhead és Gáspár Laci A szeretet él című számának szerzőit - ami bejutott A dal középdöntőjébe -, hogy a dal pontos másolata David Guetta When Love Takes Over című szerzeményének - írja a Bors. Mi meghallgattuk mind a kettőt és bár a kezdés tényleg…..
Nagy nehezen véget ért a 47. Super Bowl, amit a Baltimore Ravens nyert meg a San Franciso 49ers ellen teljesen megérdemelten, de úgy hogy még az utolsó percekre is bőven marad annyi izgalom, mint egy megye kettes labdarúgómeccs katarzisában megszoktunk. A tegnapi meccs mégsem erről…..
j.jetson 2013.02.05 10:16:16
Mivel a kedves kommentelők a poszt egy mondatával bírnak rendkívül lelkesen foglalkozni, kénytelenek vagyunk szájba rágni a magyarázatot: Szántó Dávid valóban a Digisport munkatársa, és mint ilyen, tényleg nem kézenfekvő, hogy kivigyék Londonba. Igen ám, de ha megnézzük a…..
j.jetson 2012.08.02 13:22:08
@retroflexus: kb. mert a köztévé cseszte megbecsülni...
amúgy én imádtam őt kezdetektől fogva, mert szívvel lélekkel csinálta, amit csinált...
Két dolog van, amiben a Trónok harca mindenképpen többet nyújt, mint a többi kardozós sorozat, az erőszak és a szex - már ha a Spartacust nem számítjuk, mert az szoftcore horrorpornónak is simán beillene. Az első két évad szexjeleneteit egy 16 perces videóban szedte össze a…..
A Trónok harcának csöcsfaktora a Spartacus és a Magic City mellett messze a legmagasabb a tévében látható sorozatokat illetően, vetkőzik benne boldog-boldogtalan, ha kell, ha nem. Namármost a készítők nem minden jelenetet bíztak a vetkőzést tekintve amatőrökre, azaz színészekre…..
j.jetson 2012.06.01 13:20:40
Amikor tavaly Kolumbiában, a dzsungel közepén belecsapott a villám a tengerparti villa generátorába, nem úgy tűnt, mintha az Éden Hotel meg tudná változtatni a magyar kereskedelmi tévézést. Aztán az RTL Klub konténerlakásába beköltözött Alekosz, hogy minden este ott csillogjon a…..
Azért lehet nehéz egy ilyen verseny produkcióinak elbírálása számos zsűritag számára, mert az almát kell összevetni a friss tavaszi szellő leheletével. Így aztán én soha semmit nem a többi produkcióhoz hasonlítok, hanem a mindenható ízlésméteren, az értékelés tízes…..
Nagyon vicces posztot láttunk a Pajiba.com-on: Jerome Flynn, a Trónok harca egyik legfaszább karakterét, Bronnt, a zsoldost alakító színész a kilencvenes években még lemezeket is kiadott, és mostani marcona külsejét meghazudtoló selyemfiús ruhákban és gondosan manikűrözött…..
A nálunk Csillag születik néven ismert Britain's Got Talent idén megint belenyúlt a tutiba, úgy látszik, a brit vidék kiapadhatatlan forrása a felfedezetlen, de operaénekesi adottságokkal bíró tehetségeknek. Kezdődött mindez Paul Potts walesi telefonárussal, aki 2007-ben megnyerte a…..
j.jetson 2012.03.27 10:29:06
@kérődzőgiliszta: hát amíg nálunk SP meg Fluor Tomi a nyerő sztár, akiknek nemhogy énektudása, de még orgánuma sincs, csak zsigerből értenek a marketinghez, addig nálam ez a csávó tud énekelni, meg a csaj is...
Egy héttel az HBO-premier előtt megnézhettük a második évad első két részét, és természetesen az állunkat keresgéltük a padlón. Ha az eddigi, vérben, izzadságban és egyéb testnedvekben tobzódó tíz rész annyira volt durva, mint egy baráti hátbaverés Khal Drogótól, akkor az új részek mindegyike egy…..
Az HBO április 2-án, egy nappal az amerikai permier után mutatja be nálunk a Trónok harca című fantasy sorozat második évadát, és jó szokásuknak megfelelően kódolatlanul teszik, hátha rákap a jónép a cuccra. Aki tehát nem rendelkezik HBO-előfizetéssel, az is megnézheti az…..
j.jetson 2012.03.13 10:35:50
Húbazdmeg. ..
j.jetson 2012.03.05 12:35:18
Elérte a gazdasági válság a Barátok köztet is. A Blikk szerint 13 százalékos fizetéscsökkentéssel, a cafeteria megszűntetésével, illetve leépítésekkel próbálják meg a gyártók a költségvetést javítani. A keddi stábülésen jelentették be, hogy leépítések és…..
j.jetson 2012.02.02 10:09:07
@Rainee: osztom :)
Nem sok mindent kell hozzáfűzni, április 1-jén jön a folytatás, addig simán be lehet pótolni az első évadot. A videó alcíme Nyersz vagy meghalsz, tessék belőle nyugodtan messzemenő következtetéseket levonni. ..
j.jetson 2012.01.30 10:34:04
Botrányos posztkarácsonyi pszeudokiárusítást rendezett az Aldi, amikor 18000 ezer forintért belengetett mostanában 40 ezer forint körül járó 2 TB-s külső merevlemezeket, amikből aztán vagy alig volt néhány darab, vagy egyáltalán nem volt. December 29-re az Aldi akciós…..
Azért szeretem az infógrafikákat, mert tömören és kreatívan szemléltetik a számomra releváns infókat, fogyaszthatóvá téve a legunalmasabb témákat is.  Az alábbi infógrafika témája: hogyan lehetnek sikeresek a kis- és középvállalkozások a felhőben, illetve a felhő…..