Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Syngular

9 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Munkahelyi Terror!   Azért írok az oldalukra, mert eljutottam arra a pontra, hogy teljesen kilátástalannak látom a jövőmet. 30 éves múltam nemrég, érettségivel és középfokú angol nyelvtudással rendelkezek…..
Mi, társasházban lakók, nem büszkélkedhetünk a kertünkkel. Nincs nagy teraszunk, sőt, még annak is örülünk, ha egy kis erkélyünk akad, ahová egy szép nagy ajtón keresztül kiállhatunk, nézelődhetünk. Jobb esetben ez az erkély panorámás, ahonnan láthatjuk a Dunát, vagy a Budai várat, vagy a Margit…..
A Brecker Brothers alapja a két testvér (micsoda meglepetés) a szakszofonos Michael Brecker (ő sajnos elhunyt 2007.január 13-án) és öccse a trombitás Randy Brecker.  A hatvanas évek elején apjuk - aki maga is zongorázott - rendszeresen „cipelte” őket a kor…..
A cím most se nem előadó, se nem szám cím, hanem egy hangszernek a neve.Emmett Chapman nevéhez fűződik, aki a hetvenes évek elején alkotta meg. Lényegében az egész hangszer egy nagy gitárnyak. 8-10-12 húros változatai vannak. A két kéz szabadon „tapicskolja” a bundokat…..
  Ez az amerikai tud mandolinozni, ráadásul nem is akárhogyan. Sokan az ő hatására nyúltak ehhez a hangszerhez és rakták le pl. a gitárjukat. Tízenévesen ő maga is váltott hangszert. Gyerekként zongorázni tanult, de később a népzene felé fordult és úgy…..
  Egy kicsit időzzünk a partik azon világában, ahol határozottan nem a dallamon van a hangsúly, hanem a megszólaló tipikus hangszínen, annak karakterén és a téma ritmikusságán. Ha ACID, akkor Hardfloor. Az 1991-ben alakult német duo az ACID stílus legendájának számít. A…..
  Erről a német együttesről végtelenül nehéz csupán pár mondatot írni. Egyike a legrégebben létező (1967) és máig aktív zenekaroknak. Az elmúlt 40 évet kb200 album, filmzene és folyamatos világkörüli koncertek jellemzik. A zene 99%-ban instrumentális és fura módon az…..
A svájci születésű, de 1991 óta New York-ban élő dobos úriember a modern dobkultúra meghatározó egyénisége. Szóló projectje a Nerve a jazzrockban is sok újat hozott. A trió (bár igazából quartett, mivel a keverő mögött ülő emberke is tesz a zenéhez különféle effekteket,…..
Látókör-bővítés Hal -Extremis 2007.10.11 20:57:00
Alábbi akusztikus kalandunk után, mélyedjünk el egy teljesen elektronikus zenében, amely művészi értékre nem kap magas pontszámot, de tartogat számunkra érdekességet. Kicsit melankólikus/erotikus, szóval nem kell félni, semmi tuc-tuc nincs benne. (lesz majd olyan is elvétve, de…..
A japán úriember után vendégünk egy kanadai énekes, zenész, dalszerző hölgy, Loreena McKennitt, aki ősei kelta eredetét is beleszövi komplex dallamvilágába. Hangja fenomenális és magával ragadó. Lágy hullámokban, észrevétlenül halad keresztül az emberen, miközben megérinti.…..
Kezdjük egy lájtossal, ne keménykedjünk. A japán zeneszerző úriember (eredeti neve: Takahasi Maszanori) az elmúlt 30 évben (1977-től) legalább annyit lerakott az asztalra, mint Vangelis, csak előbbi kevésbé ismert itt Európában. Zenéjével leginkább a természetet és a…..