Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baryll

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember természeténél fogva elégedetlen, kíváncsi. Ha nem így lenne, még mindig az ősemberek életét élnénk. Nagyon sok költséges hobbi van, amely az életet színesebbé, jobbá teheti, így a hifi is ezek közé tartozik. Van a hifizésnek ugyanakkor egy olyan oldala, amely viszont már távol visz a zene…..
baryll 2022.09.20 14:55:24
És ez a szép hosszú okfejtés egyből borul, amikor pl. atomháborúval fenyegeti az egyént a világ, vagy olyan szinten vágtatva megy tönkre a fizetőeszközünk, hogy totál mindegy mit kezdünk vele, csak szabaduljunk meg tőle minél előbb.
(Azt a hobbi - meg a zenélésből élők - "megölésének" érzem, amikor visszateszek egy jó lemezt a polcra azzal a felkiálltással, hogy majd letöltöm a netről. Ott van fönt kismillió zene, de nem érzem úgy, hogy az csak nekem szólna, amikor hallgatom és nálam ilyenkor egyből csorbul az érzelmi faktor is. YouTube-ot szoktam csak hallgatni, úgymond belehallgatási szándékkal és ha ott megtetszik valami, azt meg is veszem - ha tudom - CD-n. Halálom után a gyerekeim meg majd jól elkótyavetyélik bagóért pl. a Zorán, a Gloria Estefan, a Talking heads, stb. összest. Vagy nem. Ki tudja? OFF: Amivel tényleg kezdenem kellene valamit, az a videójáték-gyűjteményem, mert már rég nem játszom velük, de mégis megvannak. Eredeti The Neverhood, Skullmonkeys és társaik. Furcsa dolog ez a gyüjtői szenvedély. Egyre inkább érlelődik bennem, hogy "selejteznem" kellene már. DVD filmekkel megpróbáltam, de csak a különlegességeket mazsolázták ki, a többi maradt a nyakamon. Nálam az írásaid is hozzájárultak a hifibogár további életbentartásához. A minél jobb CD-lejátszó hang vadászása ugye. Viszont nálam az valamiért nem tud működni, hogy ideadják a berendezést és majd eldől, hogy érdemes-e megtartanom. Azt tapasztalom, hogy egy sok százezres eszközt nem szívesen vesznek vissza, ha már sikerült túladniuk rajta.)
A cikked elolvasása után az a közhelyes állítás jutott még az eszembe, hogy "a tett halála, a túl sok agyalás". :-)
LP után visszakanyarodva a CD lejátszás talajára itt is van egy sokéves projekt, amelyben rengeteg tapasztalat van. Több, mint 30 cd lejátszóm volt, köztük Sony, Kenwood, hanyatt mechanikás Pioneer, Audio Block, Onkyo, Yamaha, Toshiba, Arcam, Denon, NAD stb., és kb. 6 év intenzív cd lemez hallgatás…..
baryll 2022.08.01 18:09:12
@Retrofuturista hifista: Szia! Köszönöm szépen a válaszokat és a jókívánságot! Eddig szerencsém volt a használt cuccokkal, de tartok tőle, hogy eljön az az idő, amikor már bukta lesz egy-egy beszerzésem. Nézegetem a Revoxokat, de 160 és 200 között mozognak és ez már eléggé kockázatos játék, ezért is kérdeztem, hogy a mostanában gyártottak közül merre lenne érdemes elindulni. Kezdőként belefutottam jónéhány zsákutcába. Pl. Oppok. Döbbenet, hogy a most nyüstölt Grundig Fine Arts CD-903 (90-es évek legeleje ugye) sima CD-kkel lezenéli pl. az Oppo BDP-105 lejátszómat. (A Hegel h300-as beépített AKM DAC-jánál is jobbnak hallom a Grundig analóg szekcióját, de itt már jóval kisebb a különbség mint az Oppo esetében. Az Oppo SACD-vel viszont brutálisan tud szólni, csak hát kevés hozzá a lemezem. A kábelezéssel nem lehet gond, mert az egységesen Siltech G7.) Nagyon furcsa ez, hogy egy 30 évvel ezelőtt készített CD lejátszó az, ami a legjobban tud szólni egy viszonylag modern rendszerben, pedig az Oppo ráadásul XLR kábelekkel van bekötve és mégis totál sterilen tud megszólalni rajta a CD-k hangja. Nagyon mozgatja a fantáziámat a CDM0 és TDA1540D-vel szerelt lejátszók hangja, ha már ennyien dícséritek. Remélem egyszer lesz szerencsém meghallgatni, mondjuk egy Philips CD100-as hangját. Neked is kívánok sok jó zenék hallgatásával eltöltött órát! Üdv: Laci
A múlt hétvégén küldte át nekem Szerelmetesfeleségtársam Kata nevű barátnője ennek a könyvnek a linkjét. Kapásból visszakérdeztem, hogy ő olvasta-e már? Nemet mondott, s hogy majd én megítélem. Katában is van hajlam a konteókra, s bármennyire mások vagyunk, azért vannak közös nevezőink. Vélem,…..
baryll 2021.12.27 10:16:29
Amit az élelmiszerekről ír Andan, abban sok igazságot vélek felfedezni. Az élet ezen területén már eléggé otthonosan mozgok, úgyhogy van némi rálátásom az élelmiszerelőállítás egyes területeire. A gyártott cukor szerintem is mérgező. Meg az élelmiszeradalékok is. (Állítólag a mesterségesen előállított cukor íze erősebb függőséget tud előidézni mint a kábítószerek.) Amióta nem, vagy csak elvétve fogyasztok gyártott cukrot , egészségesebb vagyok. Ez már az én személyes megtapasztalásom, tehát nevezhetem a tudásomnak. Egyébként eléggé nehéz így élni, mert a boltokban beszerezhető élelmiszerek "tele" vannak gyártott cukrokkal (és adalékanyagokkal), de úgy érzem, hogy én már sikeresen letértem a cukorzabáló utamról. Az édes íz persze továbbra is az életem része maradt, de ehhez ma már a természetben előforduló, vagy a megtermelt élelmek elfogyasztása útján jutok hozzá. Méz, gyümölcsök, zöldségek, magvak, stb. Nuku csoki, cukorkák, kekszek, üdítőitalok, stb. Érdekes módon nem lett ezen utóbbiak elhagyásával kevesebb öröm az életemben, sőt, jobban tudom magam érezni a bőrömben, mint korábban.

Annyi törvény és rendelet szabályozza azt, hogy hogyan kell helyesen élni az embernek az életét, miközben az élelmiszerelőállítók továbbra is nyugodt lelkiismerettel mérgezhetik az emberiséget. A profitérdekeik felülírnak mindenféle szabályt. Törvényeken felül állnak és állhatnak.
Most is a covid kapcsán rengeteg új szabályt, törvényt kényszerítettek ránk, miközben a médiából ugyan azok az egészségkárosító mocsok élelmiszerek reklámjai zúdulnak ránk, mint ami már a világjárványt megelőző időkben is zúdultak. Rájuk nem hoztak újabb szabályokat, csak az ártatlanul szenvedő lakosságra.

Szóval a könyvben vannak ténylegesen jó és elgondolkoztató fejezetek, meg olyanok is, amikkel - személy szerint- nehezen tudok azonosulni. Összességében szórakoztató olvasmánynak tartom.
Annyiszor olvastam már, hogy meghalt a cd mint formátum, hogy amikor hazaérek és rátekintek a polcra, ahol rendetlenül összedobálva a mikrohullámú sütő papírdobozából eszkábált tartóban a cédéim vannak, mindig eszembe jut mennyire konzervatív hobbi a high-end. Nyilván nem osztja ezt a nézetet Junji…..
Most hogy az legutóbbi részt elolvasva a virtuális tekinteteken megcsillant a katódfűtés fénye, időszerű ugrani egyet a tér-időben, és meglátni a jót abban is, ami talán nem ennyire szép. Viszont… Gondolkodtam azon, vajon egy véletlen egybeesés műve, vagy tényleg az asztrológusok által is tárgyalt…..
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
Az állatok emberek általi megítélése sokszor ezen elv alapján történik. Én a  hetvenes években születtem és  a nyolcvanas években végezetem az általános iskolai tanulmányaimat. Abban az időben a biológia illetve előtte a környezet órákon az élőlények minősítése a szerint történt , hogy  a…..
baryll 2020.04.15 11:29:08
@Lobo Marunga: Na persze, hisz valamivel el kell menni annak a büdös kölöknek is a barlanghoz, hogy elleshesse az apjától a fogásokat és trükköket, hogy hogyan is kell lepícézni a barlang mennyezetéről az ínyencfalat denevéreket, hogy azok piacképes formában kerülhessenek a piacok standjaira, a rizs- és kutyaevésben megcsömörlött kedves fogyasztók legnagyobb megelégedésére.
baryll 2020.04.15 12:07:44
@Lobo Marunga: Akkor az a felvétel a tévében, ahol egy tányér leves szélén egy galamb méretű döglött - főzött, sütött, pácolt.., mit tudom én.. - denevér áztatta a lábait, szárnyait a lébe, az csak kamu ételvideó lehetett, vagy esetleg csak ételdíszítésként kerül a tányér szélére a jószág?
Tulajdonképpen az - abban a formában - még egészségesebbnek is tekinthető, mint a mi vadhúsokból készült ételeink egy része, mert itt pl. a szárnyas vadak húsát sörétdarabokkal szokás megfűszerezni, ami köztudottan nem egy kimondottan természetközeli, egészségbarát alapanyag.
Jó, hogy említetted a kolbászt, én egyszer egy olyan hasnyálmirígy-gyulladást kaptam a sok bezabált füstöltkolbásztól, hogy még kórházba is kerültem miatta. Soha életemben nem voltam még annyira beteg, mint akkor.
Meddig marad életben? Meddig fertőz? Csomagolt vagy csomagolatlan élelmiszert vegyek? Jogos kérdések, nehéz válaszok…..
baryll 2020.04.05 10:49:32
@scsaba1: Köszi a választ! Azt esetleg tudod, hogy más betegségeknél is jellemző tünet ez az íz- és szaglásérzékelés időleges megszűnése, vagy ez kimondottan csak erre a mostani betegségre jellemző tünet?
Minden filmkedvelő ember életében vannak meghatározó filmek, melyeket bármikor szívesen elővesz, és melyek nagy mértékben formálták a filmes ízlését. Jó magam sem vagyok ezzel másképp, és ennek apropóján úgy gondoltam, arra vállalkoznék, hogy listába szedem azon filmeket (vagy legalábbis egy…..
Ha valaki szingli, akkor feltételezik róla, hogy sokat van egyedül. És ezért magányos. És szenved. Pedig nem biztos, hogy egy szingli sokat van egyedül. És ha még így is történik, akkor se feltétlenül magányos. Az meg végképp nem tudható, hogy szenved-e, ha sokat van egyedül...
baryll 2020.01.12 06:20:33
Én ezidáig úgy tapasztaltam, hogy a nőim sokkal rosszabbul tudták azt kezelni, ha "félrevonultam" tőlük. Szinte egyből jött a szöveg, hogy "..mi van, már eszedbe se jutok?.." , vagy, hogy "..már nem is szeretsz (?)." ,és hasonló bulsith dolgok. Szegények fel sem tudták fogni azt, hogy mondjuk milyen az, amikor például vajúdik egy tehenem, és bizony akkor ott kellett lennem 100%-osan a feladatnál, akár sok-sok órán keresztül is. De ilyen lehet egy komolyabb gépszerelési feladat is, amikor az ember "nyakig gázol" az olajos cuccokban, és persze mindig ilyenkor csörgetik a telefont, és jön a már előbb is említett szöveg. Szóval a nők szerintem rosszabbul viselik, ha "mellőzve" vannak.
Szerintem az aki állandóan valakinek a figyelmére szorul, az nem teljesen 100-as. És szerintem ez akkor sem indokolt, ha valakinek az egyik fontos, - vagy esetleg a legfontosabb - szeretetnyelve a minőségi idő, vagy ha extravertált típus.
Én per pillanat - durván 2 éve - egyedül vagyok (már mint párkapcsolatilag), de ha az egész életemre kivetíteném az egyedüllét problematikáját, akkor több évtizedet töltöttem már ebben az állapotban, és azért még mindig élek, és bizony így is nagyon sok szép dolgot megtapasztalok, átélek, amit az élet csak úgy egyszerűen nekem ajándékoz. Nem mondom, hogy nem vágyom arra, hogy közel legyek valakihez, de azt is tudomásul tudom venni, hogy most épp nincs olyan személy, akihez kapcsolódni tudnék. Ettől az élethelyzettől még a hagymás rántotta, az hagymás rántotta, a mezei pacsirták nekem dalolnak a tavaszi réten és még sorolhatnám a szebbnél szebb dolgokat, amiket csak úgy "önzetlenül" odaad az élet, és boldogsággal tud eltölteni. Annak rossz a "szingliség", aki túlgondolja ezt az élethelyzetet, aki belelovalja magát ennek az élethelyzetnek a sötét oldalába, és azt gondolja, hogy ez számára már örökre így is fog maradni. (Ilyenkor jöhet szóba pl. a szakember segítsége..)
Zárszónak csak annyit, hogy az aki nem tudja azt elfogadbi, hogy vannak dolgok az életben a társam kizárólagos szeretetén túl is amiért érdemes élni, és ami fontos az életemben, mert szeretek azzal a más dologgal is foglalkozni, az valójában nem jól szeret, vagy nem is szeret úgy ahogy vagyok, és érdemes elgondolkodni azon, hogy jó helyen vagyunk-e így akkor egymás mellett.
Alig 29 nappal a IX. epizód, a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) premier-bemutatója előtt, érdemes áttekintenünk az eddig elkészült epizódokat - és valamiféle rangsort felállítanunk közöttük - mert amellett, hogy az új részt így könnyebben tudjuk majd beilleszteni ebbe a bizonyos kialakult…..
Állítólag a pesti Gerbeaud cukrászdában a 80-as években a kielégítetlen, tehetős, idős hölgyek pénzért fiatal fiúk szerelmét vásárolhatták meg.    ..
A héten megtörtént a nagy bejelentés, amelyet nem túlzás az év legjelentősebb csillagászati eredményeként kezelni. Az Event Horizont Telescope (EHT) projekt bemutatta tizenöt év fejlesztésének és kutatómunkájának a eredményét: az első felvételt egy fekete lyukról. Pontosabban annak közvetlen…..
baryll 2019.04.12 23:56:43
@szepipiktor: Számomra az arányok nem stimmelnek. A több mint 5000 fényév hosszú jet mellett szinte eltörpül az M87. Ezt nem értem. Vagy az a fényes paca a kép bal felső sarkában az nem az M87 galaxis egészét ábrázolná, hanem csak magát a központi fekete lyukat?
baryll 2019.04.13 00:21:07
@PFreddy: Köszönöm a felvilágosítást.
Valamikor 2017 első felében készítettem egy autós üldözések best-of listát, amelyben igyekeztem a kedvenc jelenteimet, amelyek nem szerepelnek a legtöbb listán, és a mai nethuszárok túl fiatalok ahhoz hogy teljes pompájukban átéljék a nagyképernyőn. Az első listánál lefektettem egy fontos szabályt,…..
Mielőtt külföldre utazunk, érdemes lehet megismerni Magyarországot. Gondolok itt a természeti látnivalókra vagy az épített környezetre egyaránt, hiszen rengeteg csodálatos hellyel büszkélkedhetünk magyarként. Most egy 24 helyszínből álló válogatást készítettem azokról a természeti szépségekről,…..
Simicska Lajos után szabadon egy másik szó jutott eszembe a címadás során, de maradtam inkább ennél a szalonképesebb kifejezésnél. Összeszedtem 5 közszereplőt, akik talán a legtöbbet ártanak a mai magyarországi politikának, közéletnek. Már most elárulom, Orbán Viktor nem lesz rajta. Ennek nem az az…..
Az emberek 80%-a élete során legalább egyszer megcsalja a párját – derül ki dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus hűtlenségről szóló előadásából. Sokatmondó, hogy már Magyarországon is létezik olyan társkereső oldal, amely kifejezetten a félrelépésekre szakosodott: házasságban, párkapcsolatban…..
A fáradtság az egyik legnagyobb gyilkos az utakon. A fáradtság gyakran mikroalváshoz vezet, melynek során a sofőr teste egyszer csak kikapcsol, és néhány másodpercre spontán módon elalszik. Sokszor nincs is tudatában annak, hogy mi történt vele, hiszen ez egy felületes alvás és nagyon hamar fel is…..
baryll 2017.03.09 08:14:16
Mindig azt mondjuk a pároknak, hogy a szerető megjelenése tünet. Tehát bár nagyon fájdalmas, ha kiderül, sokszor reparálhatatlan bizalmi válságot okoz, de mégis azt a legfontosabb tudatosítani, hogy mindig az eredeti kapcsolatról szól, nem arról, hogy a harmadik szereplőnek túl bájos a mosolya. A…..