Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zare54

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép, akár az ősz utolsó gyümölcsének és a tél első termésének találkozása a konyhaasztalon.  Lírai felhang után a prózai valóság: A szilva már az utolsókat rúgja – löttyedt vagy töpörödött, legrosszabb esetben aszott –, a gesztenyemasszát pedig muszáj…..
Konyhamesék Tunkolni jó! 2010.03.19 09:33:00
Emilia Romagna tartományban tudják, milyen a jó koszt! Ott találták fel a bolognai spagettit, és legnagyobb meglepetésemre – személyes tapasztalatból tudom – előszeretettel fogyasztanak a mienkhez hasonló töpörtyűt, disznósajtot, töltött disznólábat és efféle…..
Hatalmas, súlyos, lángsárga sütőtökök. Már a látvány is elűzi a melankóliát. A szép, kövér magyar fajta kevésbé divatos, mint kecses, körteformájú kanadai rokona, de az íze semmiben sem marad el tőle. Ha pedig Halloween-bulin töröd a fejed, különösen kifizetődő, hiszen…..
zare54 2011.11.25 16:36:22
(ejtsd: melándzáne állá pármidzsáná) Aki nem a rabja az olasz konyának, talán most elkattint innen, mert azt gondolja, megint egy divatos, de „semmi különös” kajával fogom traktálni. De nem! A „parmigiana” – így becézik röviden az olaszok – szerintem a hazai olasz…..
Konyhamesék Pizza Puritana 2010.08.23 16:04:00
A legtöbb dolgot túlbonyolítjuk az életben. Hatalmas problémákat gyártunk apró-cseprő ügyekből, sírunk, panaszkodunk és nagyon sajnáljuk magunkat, ha valamit nem tudunk az elképzeléseink szerint véghez vinni. Ha pizza, akkor sonka, kukorica, ananász, kolbász, és még ki tudja, mi…..