Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kupica

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetközi vasúti közlekedés vasárnaptól, menetrendváltástól esedékes változásait néhány napja már összefoglaltuk. Ugyancsak írtunk arról, hogy belföldön a remélt megtakarításért cserébe belenyírtak ütemes menetrendekbe és csatlakozási rendszerekbe. Most azért…..
  Ebbe a videóba is a szokásos módon botlottam: tök véletlenül. És milyen jó, hogy elindítottam. Pedig csak annyi a címe, hogy  Motorozás London központjában: megállítottak a rendőrök! A franc tudja mire számítottam. De az biztos, hogy amit itt látunk, oktatni kellene.…..
Kupica 2015.02.28 20:39:15
@Pepejoe:

Szia, nem vagyok motoros, nem élek Angliában, de több hozzászóló szerint is korrektebb az ottani eljárás. Amihez hozzászólnék az a magyar közszféra és fizetésük. Sajnos a gengszterváltás óta (oldaltól és kormánytól függetlenül) mindenki ígért fűt-fát az ápolónőnek, rendőrnek, tanárnak, közfeladatot ellátónak. Ők ezt elhitték, majd pofára estek, mert semmi sem valósult meg az ígéretekből. Tehát nem ennyi bruttóra számítottak, mert ígéret évente volt, de választáskor még a duplája is. A 25 éve hatalmon lévő tolvajok amortizálták le ezen emberek "megbecsülését", egzisztenciáját, múltját és jelenét. A Móricz, Mikszáth könyveiben a megszólítás "Tanár Úr" volt. Most az A8-as verdából a nebuló apja nyakában 2 kiló színarany bikalánccal az úr és nem a tanár. No erről sem a tanárok tehetnek. Az angol zsaruknak feltehetőleg nincs megélhetési gondjuk minden hó végén, így a hozzáállásuk, mentalitásuk is kicsit más, mint a magyar kollégáiknak. Itthon ezek az közszolgák már csak hobbiból dolgoznak és nem a fizetésért, aki meg nyelvet is beszél és nem az Ecserin vette a diplomáját, tudását, az már külföldön dolgozik - talán már zsaruként is. Nem lehet mindenki EU diplomata, KISZ örökös vagy gázszerelő Felcsútról. Bizony a rothadó nyugaton is vannak közszolgák, az itthoninál kicsit nagyobb megbecsüléssel.
Miután 900 milliárdot einstandolt a rendszerből egyszer csak úgy döntött ez a mi Viktorunk, hogy elég volt a közép európai Bucs Kesszidi szerepből, és kibékül a bankokkal.  Kicsit bevásárol az ERSTE Bankból, kicsit csökkenti a bankadót, tesz egy rakás jól hangzó vállalást…..
Kupica 2015.02.10 19:41:18
@jöttem:

Az a szomorú, hogy Viktort megcáfolni nem kell ellenzéki, vagy külföldi emberkét idézni. Elő kell venni a pár éve (hónapja vagy hete) nyilvánosság előtt mondott szavait, és teljesen ellentétesek a mai mondataival. Nyugdíj, oktatás, egészségügy, adózás, keresztények, liberálisok, oroszok, Paks, gázvezeték, EU - és a nyáj kanyarodik vele, már szinte 360 fokban. Profi módon kamuzik Erdélyben, itthon, Bécsben és Brüsszelben, hol, ki, és mit akar hallani, egy szuper köpönyegforgató. Hogy nézhet ki otthon a fürdőszobatükör? Nálam a családban mindig akad valaki, aki felfedi a hülyeségeimet. Aztán megvitatjuk, és belátom, ha igazuk volt! De a tükörbe mindig bele tudok nézni, mert ez az alapelv, nem változtatom hetente a véleményem.
Áder Janónak,elnökSándor palotaelső emelet 2. Helló Janó! Először is boldog újévet, Janó! Képzeld, milyen jót tettél velem. Együtt volt a család szilveszterkor Felcsúton, a Flóra először maradhatott fenn éjfélig. Mi a Lőrinccel meg a Tiborcz vejjel egy kicsit "elhajoltunk",…..
Kupica 2015.01.08 16:15:37
@Janos432:

Kedves János!

Néha fáj az igazság. Meggyőződés, szimpátia, vallás alapján ennél brutálisabb reakciók is vannak a világban. (Lásd a tegnapi párizsi történések.)
Mondjuk amit nem lehet tagadni az a Tiborcz vej és neki az egy év alatt milliókról milliárdokra ugró árbevétel. ( Ez nem 100% növekedés, hanem évi ezerszeres bővülés!) Ha az Audi, Toyota, Shell elér évi 10÷20% növekedést, akkor örömükben a seggüket verik a földhöz. Máshol a világban nem történik ilyen (kivéve pár diktatúra, pl. Türkmenistán, Venezuela - mondanám Észak-Korea, de ott is munkatábor lett belőle egyelőre csak a rokonnak, még pár év és az egész família így végzi.) Kit vennél még védelmedbe, talán a gázszerelőt, Hende égését, melyik "kitalált baromságot" cáfolod?
Rengeteg mindenért gyűlölhető a Fidesz, de úgy látszik, a magánnyugdíjpénztárak lemészárolásába minden elképzelhető mocskukat belesűrítették. Ha egy embernek lenne ennyi rossz tulajdonsága, környezete jó esetben ignorálná, de lehet, hogy likvidálná. Úgy tűnik viszont,…..
Kupica 2014.11.27 21:52:47
Szeretem, amikor olyanok osztják az észt, akik nem tagjai a MANYUP-nak, de naponta hallgatják a Kossuth rádiót és nézik az M1, M2, D1, D2, HIR TV-t, agyilag letisztultak.

Kedves Elvtársak, Elvtársnők, Barátaim!

Az ordas hazugságokkal szemben a realitások:

1., A veszteségekről
Az elmúlt egy évben befizetések nélkül 10% feletti hozamot produkált a pénztáram! Tisztelt ellenforradalmárok - nevezzenek meg egy olyan bankot, befektetést, amely banki, államkincstári számlájukon az elmúlt egy év alatt ennyi eredményt produkált?

2., A pénztári elvárásokról

A maradt 4 pénztárból 3 eddig 0 Ft tagdíj befizetését kérte. Ez még a pénztári SZMSZ-ben is szerepel. (A hülyék nézzenek utána mi az SZMSZ - ez már libsi szakértelem, túl nyúlik a Debrecen - Dubai - Auckland tengelyen.) Tehát eddig ez is teljesítve.
(Csöndben megkérdem - holnaptól a Rogán/Lázár/Századvég/Egyéb tolvajok/stb-ből ki írja a MC'Donalds és a Lufthansa magyarországi érdekeltségeinek a NER kompatibilis irányelveit és árlistáját?)

3., Megvédeni a 200 milliárdot
Kitől? Tőlem - én nem rontottam a pénztáramra? Az államtól - hát milyen jól megvédte a 3.000. milliárdot is? Hová is ment, mennyi maradt belőle?

4., 2012 után is vállalt MANYUP tagság
Azért maradt itt ez a kb 60. 000 ember, hogy végre nem pofázik senki bele a MAGÁN részébe. Matolcsy is megmondta, aki marad az magára vessen. Miért foglalkozik most ez a tolvaj társaság azzal a pénzzel, amelyről a fenyegetésük után is nyilatkoztam, hogy vállalom a csökkenő állami nyugdíj rám eső következményeit? Engem sem érdekel a szomszéd néni megtakarítása. Miattam lehet a vánkosban (így járhat jobban), mert gondolkodhat másként mint a kormány, mint a seggnyaló birkahad.
És a legfontosabb, hogy nem hittünk és most sem hiszünk a demagóg, kommunista, korrupt, hazudós kormánynak.

A többiek meg gyönyörködjenek az egyéni állami számlájuk összegében. Az most hogyan is áll? Gabika, több kommentelő nem látja a rajta lévő összeget - ez most akkor (il)liberális összeesküvés, provokáció, vagy része a mutyinak? Ja nem, a köcsög EU és Amerika ármánykodása az egész! A mocsok ellendrukkerek, de rövidesen ők is behódolnak Putyinnak és rubelben kapják a járadékot.
Kupica 2014.11.28 09:52:42
@droid_: Te sem betetted az államiba, hanem elzsarolták Tőled, tőlem meg nem. Cserébe a MANYUP-os évekért kevesebb lesz az állami nyugdíjam, mint a többieknek - vállaltam. A narancs-vörösingesek einstandot csináltak, de volt már ilyen a füvészkertben.
A gond újra azzal a maszatolással van, hogy a rablás előtt hazudnak, manipulálnak, és a nyáj ezeket az állításokat még el is hiszi. Tán még békamenet is lesz a 60.000 eltévedt lelki üdvéért?
Szerdán, ahogy a cc is beszámolt róla, Bródy János azt írta a Facebookon, hogy bár a köztévé teljes terjedelmében levetítette Koncz Zsuzsa emlékkoncertjét, egy dalt valahogy mégis kifelejtettek belőle. Valahogy kimaradt a műsorból az Ezek ugyanazok című dal, holott Bródy…..
Kupica 2014.09.13 00:09:33
@Athos64:

"És azok kedvéért, akik úgy gondolják, Orbán-fan vagyok, megírnám a rideg valóságot: a jobboldalnál már csak a baloldalt utálom jobban."

Öregem, pártot kéne alapítanunk. Csak az a baj, hogy túl sok birka legel mindkét oldalon. Hát mégsem mondhatjuk nekik, hogy itt nincsen fű, csak a földet festettük zöldre!

"Hogy még most, öregemberként sem képes arra, hogy kertelés nélkül és egyértelműen fogalmazzon, hanem megint rébuszokban, „jelképek”-ben beszél. „Hivatalosan nem lehet belekötni”, közben pedig remekül lehet alakítani az éleslátó megmondóembert"

Ja volt már ilyen az 1850-es években is, úgy hívták Arany János. Rébuszokban, jelképekben beszélt - no, nem a velszieknek, hanem az itthoniaknak!

Tanulmány arról, hogy ha kell, akkor így kell rébuszokban, jelképekben beszélni. Isteni, zseni, utánozhatatlan.
nemzetismeret.hu/?id=4.44

"Nem az ilyeneket szokták gerinctelennek hívni? Aki remekül meg tud ülni egy seggel két lovat is?"

De az ilyeneket!
Pl. aki előbb a Liberális Internacionáléban lesz alelnöki pozícióban, majd a a jobboldali Néppártban. (De nem hagy ki 1÷2÷5 év gondolkodási időt, meditálást, megtisztulást, vezeklést. Nem bakker, hétfőről keddre, és a táborral együtt - hát ne szarozzunk már. Aki előbb beszól a hazai parlamentben, hogy "Csuhások, térdre, imához", majd átvedlik kereszténnyé! Hétfőről keddre!)
Szerintem a honfoglaláskor Istvánnak minimum hónapokba, évekbe telt, mire meggyőzte a tábort az EU (bocsi - vatikáni) csatlakozáshoz. Meg egy-két kardcsapásba, de ezt felejtsük el. Lenin elvtárshoz is önként csatlakozott a "nép".
Na jó, Pataky Attilának is lejöttek az UFÓ-k, és azok sem Intercityvel vagy Volánbusszal, hanem pikk-pakk, tehát lehetnek még para jelenségek.

"Kár szépíteni a dolgot, Bródy is pontosan ugyanolyan kirakatfigurája volt a régi rendszernek, mint Hofi Géza:"
Így volt.
A jelenlegi kirakatfigura Kovács Ákos, Fábry Sándor, és folytathatnám, de a milliárdos oligarchák régen nem voltak (csak az összeg miatt), most meg valahogy lettek, így most én sem hozom szóba őket.

És nincs energiám a többi éleslátásra megválaszolni a frankót! De tény, itthon én is a két jelenlegi politikai oldalt küldeném a szegedi csillagba. Hetente válthatnák egymást az elítélt és fogdaőri poszton és nem érdekelne a hiányzók létszáma! Egy hét alatt látványosan tisztulna a közélet! Azért csinálnék róla egy rejtett kamerás home videót is, szerintem látogatottságban és lájkban levernénk a pornó oldalakat. Add meg Istenem, Ámen.
Kupica 2014.09.12 00:56:12
@Tanyasi-1:

Megyek aludni de két megjegyzés:

1., A videoban éneklő kislány vak, ez még egy picit emel a produkción.

2., Honvágy elleni történet 1956-ból:
Az 56-ban lelépett ürgénél külföldön meglepődve látja a haverja, hogy egy Rákosi Mátyás kép van a szoba falán.
- Ezt meg miért raktad ki?
- Ha honvágyam támadna ránézek és egyből elmúlik.

Nos fiatalabb generáció ott külföldön: begyűjteni a Gyurcsány-Orbán-egyéb fotókat, kiszögezni a falra és minden könnyebb lesz.

Nyugodalmas jó éjszakát.
Kupica 2014.09.12 21:14:25
@Mr. Közbiztonság Szilárd: de nem csak neked, a többi "forradalmárnak" is - és senkit nem szeretnék megbántani

Kezd vicces lenni az érvelés:

Először nem zúzták be.
Majd bezúzták, de csak a maradékot.
Majd 10 évre rá kiadták, tehát mi a gond?
Hát öregem semmi csak, mint mondtam, szar lehetett a borító!

Szerintem még egy nap és leírod, hogy Bródy maga vezette az úthengert, ami direkt átment a raktárból kidobott lemezeken az épület előtti Vörösmarty téren, - így akarva elkerülni az adózást. Vagy performance volt, de ezt még akkor nem értette a nemzeti ellenálló oldal.
Mert ki volt akkor az ellenálló?!

Pár szösszenet a liberálisokról is - úgy általánosságban:
1990 után a nemzeti ellenálló oldal az MDF-FKGP-SZDSZ kormány volt. Orbán még csemete volt, akkor még a Liberális Internacionálé alelnöki posztjára gyúrt ellenzékként, így nem fért be az akkori hatalomba. Be is tölthette vagy 8 évig a LI alelnöki posztot. De rájött, hogy fordulni kell Antall halála után, csak piszok sok év kellet neki ehhez, hogy beálljon az 540 fokos irányba, de ez ugyanannyi mint a 180 fok, csak nem kell annyit forgolódni. Na jó, ez hatodik osztályos matek, de Ő a jogon végzett - ennyit nem vár el az ember egy Soros támogatott jogásztól.
Összefoglalva: amikor Viktor liberális volt, akkor imádtuk a liberálisokat, mivel Ő irányt váltott (540 fok), ezért utáljuk őket. Szóljatok már, hogy holnap melyik zászlót kell kitennem a házra: Oroszt, ukránt, örményt, azerit? De ne kelljen hetente új zászlót vennem!

Valóban, voltak akkor büntetett bandák, akik nem adhattak ki lemezt, mert az akkori elvtársak így akarták! Ettől még jól zenéltek, (szövegeltek!!!) és a "B közép" megtalálta a módját a találkozáshoz. Ezzel együtt anyagilag is amortizálták őket. Ez volt az a rendszer amit utáltunk és szerettük volna megváltoztatni. Sajnos velük az akkori hatalom anyagilag is kiszúrt, a jelenlegi nem szimpatizáns előadókkal a jelenlegi hatalom szúr ki!
Kivéve:
index.hu/kultur/2014/05/20/tizmilliot_dob_az_allam_akosnak_a_karcolatokra/
Mert erről szól a diktatúra!
A kérdésem - történt változás?

Én láttam a közszolgálatin Ákos moszkvai koncertjét. Igyekezett a "független" kameramann jól forgolódni, de érdekelne a hivatalos létszám. Ha a csecsemőkkel együtt volt 60 fő, akkor a kamerást kell kidobni, mert sikerült légüres, ember mentes tereket fotóznia kb. 20 résztvevővel. No jó, tudom így volt ez a független M1/M2/D1/D2/Hír/Echo/Hódmezővásárhely városi TV adásánál anno az Andrássy úton is az Operánál az Alaptörvény megdicsőülésén. (Sunnyogva bevonulunk az épületbe az alagsori menekülési útvonalon keresztül. Bakker, ebből tűzijátékos ünnepet csinálnak a világon mindenhol, csak nálunk nem? A cseheknél Havel ingyen sört mért a népnek Prága tetején - hol vagyunk mi ettől?! Szégyelljük, fosunk a 3/3-ad birtokában? Mitől, kitől, Fletótól, Bródytól? Újra kigyullad a vízágyú és ezt mi nem akarjuk? Akkor ez demokrácia vagy diktatúra?)

A mostani elvtársak meg különadóval akarják elhallgattatni a mai "nem jól zenélő" bandákat: pl. telekom cégek, bankok, TV csatornák, egyebek!
Mert erről szól a diktatúra! És ettől tényleg könnyebb lett a többség élete?

De újra, engem sem a Kádári, sem az Orbáni diktatúra nem zavar. Ez volt, ez lett - mi választottuk, alkalmazkodom.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

A cikknek továbbra is Bródy megnyilvánulásairól kellene szólni.
Bródyt lehet szeretni/cikizni, utálni/isteníteni, korábbi/jelenlegi karrierjét minősíteni - a szövegei a szinrelépése óta ütősek, találóak, elgondolkodtatóak, vagy csak jók - néhány gyengébb mellett. És ezt vagy szereti az aktuális rendszer, vagy nem, ettől még léteznek.

Micsoda szellemes volt Arany János " A walesi bárdok" balladájával.
Hát itt is a sorok között kellet olvasni, és aki nem volt hülye, az megértette hogy ez miről és kinek szól. Így kell tiltakozni a zsarnok ellen. Na így kell szöveget írni, aki meg nem érti, azon jókat mosolygok.

nemzetismeret.hu/?id=4.44
Vastagbőr Full access 2011.11.24 10:41:00
A gyorsnaszád navigálását megingathatatlanul végzi Matolcsy Gyuri (figyelem: szimpátiatüntetés Matolcsy mellett péntek este!), így a többi szorgos matróz végzi a szokásos dolgát. A KDNP legfontosabb dolga most Hoffmann Rózsa seggének megvédése mellett Mária Terézia…..
Kupica 2011.11.24 19:45:16
@Kurt S. Earp:
A FIDESZ-nek igaza van.
Kár, hogy másfél év kellett a központi adatbázis kitalálásáig. Ha meg beszámoljuk az előtte lévő nyolcat is, akkor közel egy évtized. De a NYENYI, médiatörvény, AB, egyéb baromságok az sürgősebb volt. Ők másfél év alatt kúrták el, amihez Fletónak 6 év kellett. MANYUP, bankok, telekom, multik, csipsz, stb. milliárdjaival együtt. A központi adatbázis csak egy frissített Kubatov-lista lesz. Újraszámolják a törzsközönséget, a közszférában mehetnek a névre szóló kirúgások. Nehogy már véletlenül a munkahelyi vezető döntsön a leépítendő személyekről. Beütött a rettegés a leépülő tábort látva. Mi lesz ha nem nyerünk újra? Mi lesz, ha csak kicsit nyerünk, és koalícióra lesz szükség? Hogyan rajzoljuk át a térképet és módszert, hogy újabb 4 évre be legyünk biztosítva. Jószándék a központi adatbázis kitalálásában - persze, Kerényi meg megfesteti Terézanyut!