Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemtudommilegyenanick

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gáborék a diakigazolvany.hu felületén szivárgó információkkal követhették nyomon hogyan alakul szeptember 3-án igényel kártyájuk sorsa. Alig 2,5 hónap alatt el is készült, általában "feldolgozás alatt" volt, bő egy hete pedig talán a már valamelyik posta környékén…..
Nemtudommilegyenanick 2011.11.24 18:01:12
Nem gondoltam, hogy valaha is megosztom így interneten ezt a sztorit, de mivel van most egy kis időm és a "posztba" vág a dolog így hallgassátok meg, hogy 2,5 hónap semmi az én 8,5 hónapos várakozásomhoz.

Szeptember első hetében iratkoztam be egy nevenincs város nevenincs iskolájába, okj-s képzésre. Még aznap kitöltöttek nekem egy diákigazolványos csekket, amit azonnal be is fizettem. Mivel kerek perec megmondták, hogy egy jó ideig nem fog megérkezni így iskola látogatásival vettem igénybe az 50% kedvezményt egy adott volán társaságnál. Teltek múltak a hónapok, decemberben már kezdtem feszült lenni a diákigazolványom miatt, így az iskola aligazgatójához (az oktatási helyszín nem egyezik meg az iskola székhelyével) fordultam aki előttem hívta fel az iskola tanügyi irodáját, hogy mi is van már a diákommal. Minden szót halottam, azt mondták, hogy folyamatban van. Mondom jól van, biztosan sok diák vár még rá, így még mindig kéregettem az iskolalátogatásikat.
Aztán egy derűs februári napon szokásos rutinommal kigyalogolok a pusztára, hogy elcsípjem a város felé induló két járatból az egyiket. Szerencsésen lekéstem a korábbit, gondoltam áá csak 7 perc és jön a másik. Ami persze nem jött, szóval -10 fokba álltam 30 percet ott. Az idő úgy állt, hogy ha visszagyalogolok a faluba akkor elérem a másik buszt, amivel bár kések egy kicsit, de legalább beérek. Így is tettem, begyalogoltam, felszálltam a buszra. A buszon egy ellenőr fogadott akik azonnal megbüntettek mert (!) nem érvényes az iskolalátogatási papírom. Nézek nagyba, hiszen egy hete kértem osztályfőnöktől újat, hogy nehogy megbüntessenek. Mint kiderült, az ellenőrbácsi szerint nem érvényes az iskolalátogatási abban az esetben ha más a kézírás amivel kitöltötték és amivel aláírták (éljen a lusta osztályfőnök aki baszik megírni az iskolalátogatásit, örüljek, hogy egyáltalán aláírja). Így ezzel a mozdulattal, iskolalátogatási elvétel, 8000Ft büntetés mert jogosulatlanul vettem igénybe a kedvezményt.
Amint beértem az iskolába elmeséltem az osztályfőnökömnek, hogy jártam aki azonnal írt egy másik iskolalátogatásit, ahol már mindent ő írt. Ezzel az új igazolással berobogtam haverommal a volán telephelyére ami 25-30 perc gyalogútra van. Elpanaszoltam a dolgot, lefénymásolták az igazolást (ami megint bibis volt de erről majd később) mondták, hogy utána járnak a dolognak. Én ekkor erősködtem, hogy ki akarom fizetni a pótdíjat (1000Ft) csak hagyjanak engem békén, én nem fogok megint 30 percet gyalogolni idáig. Persze az igazgató addig erősködött amíg elhagytam a helyszín fizetés nélkül. Következő nap délbe, jött a hívás, hogy én hazudok meg, hogy miért szidom a legjobb munkaerejét. Itt már kicsit ingerültebben beszéltem de világosan és obszcén szavakat mellőzve megegyeztem az igazgatóval, hogy kiküldik az 1000Ftos csekket a lakásomra és majd befizetem a postán. Gondoltam ez megoldva, nézzük mi a fasz is van már a diákommal.
Ismét az aligazgatóhoz mentem, megint hívás ekkor közlik, hogy nincs diákom mert rossz a fénykép!!! Fasza, 1800Ft megint fényképre, be az iskola székhelyére ahol első kérdésem az volt, hogy ez a fénykép jó lesz-e? Ekkor hosszas beszélgetés után bevallották, hogy nem a fénykép rossz, csak pusztán elhagyták a diákomat már 3 hónapja! A legjobban az idegesített, hogy basztak szólni, hogy hé haver hozzá mán míg egy kípet mert nincs meg a diákod. Na mindegy, új diák igénylés, most már ideiglenes diákot is kértem én nem fogok buzizni iskolalátogatásival. Nem is volt semmi gond egészén május végéig, amikor is a kedves volántársaság kiküldte a csekket. Lazán 11000Ft-al volt több mint az amennyiben az igazgatóval megegyeztem!

Itt a levél amit kicsit morcos hangulatomban írtam még aznap hozzájuk:
"Tisztelt *** Volán!

2011.02.08-án az egyik mélyen tisztelt ellenőrbácsijuk megbüntetett a buszon mert állítólag nem volt érvényes az iskolalátogatási igazolásom (ez annyit takart, hogy én saját kézzel töltöttem ki és osztályfőnököm pedig aláírta). Tehát megbüntetett 8000Ft-ra az iskolalátogatásimat elvitte. Még aznap délelőtt 8:30 körül megjelentem (a volántelepen) egy érvényes (elfogadta az igazgató bár mivel osztályfőnök nagyon körültekintő volt rosszul lett feldátumozva de még aznap 2011.02.08 érvényes volt) iskolalátogatásival amiről fénymásolat is készült! Elpanaszoltam az igazgatónak, hogy mi történt azt mondta, hogy utána néznek az ügynek, meg is kellett adnom a telefonszámomat. Következő nap pontosan délben érkezett a hívás az igazgatótól, hogy ilyen nincs én hazudok és köcsög vagyok mert szidom a legjobb munkaerejét (persze az igazolás eltűnt valahol az éterben biztosan egy páthuzamos világban lehettem ahol csillámpónik szivárványszínűt vizelnek és az önök tökéletes katonája a félisten tüsihajú terminátor szabályszerűen járt el) na de mindegy a lényeg, hogy arra a "megegyezésre" jutottam az igazgatóval, hogy küld 1000Ft-ról egy csekket tehát a bemutatás díját. Ma 2011.05.27-én meg is érkezett a csekk de akárhogy nézem 11000Ft-al több mint amiről szó volt. Tehát ha megkérhetem magukat nézzék meg mégegyszer azt a szerencsétlen fénymásolatot arról a szaros iskolalátogatásiról és a megegyezés szerint küldjenek egy kibaszott 1000Ft-os csekket amire 3 hónapja várok! Bár valahogy nem lepődnék meg ha ez is eltűnt volna...

Tisztelettel: ***"

Válasz persze semmi, így bementem az iskolába rinyálni, hogy basszanak már valamit ennek az egésznek. Végül a tanügyi irodában dolgozó hölgy beszélt a volánnal, hogy engedjék már el a büntetést. Ígéretet tettek, hogy utána néznek... na itt már vérben forgó szemekkel autóba ültem és elrobogtam egészen a volántelepig ahol végre be tudtam fizetni kis erősködés után az amúgy jogtalan pótdíjat.
Rá két hétre érkezett meg a diákom, tehát szeptember első hetétől egészen június elejéig vártam rá, közben szembesültem, hogy tudnak hazudni az iskolában és, hogy mennyire tré az adott volán ellenőri részlege.

Elnézést kérek a hosszú hozzászólás miatt, ami valószínű több helyesírási és fogalmazási hibát is tartalmaz. Azért köszönöm annak aki elolvasta.