Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teletök

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnapra megforgatjuk… A hazai rendszerkritika 1. rész Egyre több közgazdász, elemző, szakértő veti föl, hogy a világgazdaságban tomboló válság-cunami nem a kapitalista rendszer működésével együtt járó és szinte természetes ciklikus krízis, hanem valami gyökeresen új,…..
teletök 2011.11.24 09:57:21
Az „nem ortodox” gazdaságpolitika lépései:

A magas jövedelműek adócsökkentése. A közgazdaságtan alapjai között tanítják, hogy a jövedelem növekedéssel exponenciálisan nő a megtakarítása a családoknak, tehát dilettantizmus volt várni, hogy ez nagy fogyasztás növekedéssel jár. Ellenben az átlagkeresett alatt élő rétegnél jövedelem csökkentés, akik minden fillért kénytelenek fogyasztásra költeni, csökkenést eredményezett.

Egy olyan nyitott gazdaságnál mint a mienk, a belső fogyasztás növelése a külkereskedelmi mérleget is rontja, mert nálunk még nem gyártanak LCD TV-t. A blogger szerint ha lett volna keret akkor lenne magyar LCD TV és minden tudatos állampolgárnak azt kellene fogyasztania?

Multik megadóztatása – beruházási keret csökkentést eredményez (éjen ez volt a nem ortodox cél?), nehogy már azt higgye valaki, hogy a „gonosz” tulajdonos nem haszon maximalizálásra törekszik, így marad számára a bérkeret és beruházás csökkentés, vagy mint a kereskedelmi láncoknál, a magyar beszállítok árainak lenyomása. Volt olyan naiv ember aki elhitte, hogy a külön adókat nem fogják a lakosságra áthárítani a multik és a bankok (na annak a gondolkodása „nem ortodox” )

Extrém magas szintre emelése a Gyurcsány kormány által kivetett bankadónak – hitel kihelyezés visszafogása –beruházás csökkentés.

A váratlan válság teóriája:

A nagy szabadságharcosok 200 feletti és folyamatosan növekvő CHF árfolyamnál, valamint nem túl nagy gazdasági növekedést produkáló Uniónál lépték meg az adó reformot, akkor miért is csodálkoznak a végeredményen.

A „nem ortodox gazdaságpolitika” egyetlen lapra tette föl mindent, hogy a német gazdasági növekedés majd magával húzza az ország növekedését. Vesztettek, erre látszat és valós eredmény nélkül ráment a nyugdíjunk. A nyugdíj lenyúlásának csak abban az esetben lehetett volna értelme, ha valós növekedést indikál, de ezt nem látjuk.

A külföldi negatív megítélést nem a „ nem ortodox” multikat, bankokat sértő intézkedések miatt volt elsősorban, hanem a fenntarthatatlansága miatt, mert lás meglepő csodát elfogyott a nyugdíj, kénytelenek nagy mértékű adó emelésre,, és kiadás csökkentésre, amit mindenki megjósolt előre, na ez az ortodox gazdaság politika, megint a bérből és fizetésből élők fizetnek.

Idén és még évekig a „szabadságharcosok” hiteltelen politikájának árát fizetjük, és nem a grandiózus gazdaságpolitika előnyeit élvezzük. Nézzük meg a régiónk országait, ahol szintén van CHF hitel (bár kisseb kamattal mint nálunk – CDS felár), nagyobb gazdasági növekedés, bár az is igaz, hogy ök nem látták át a Matolcsizmus lényegét, nem értik a nem ortodox gazdaságpolitikát.