Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ipoczi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Hétfő. 2016.10.31 17:57:40
Tegnap felemeltem a Tequilát a sólyakocsiról. Azért ez nem egy könnyű hajócska a dupla fenekével. Amúgy nem baj, nem horpadozik a héj szóval van benne anyag. Előbb az orrát emeltem meg, mielőtt a fartükrön lévő vízleeresztő csavart kihajtottam meglehetősen aggódtam vajh mennyi víz jön ki a kettős…..
Hajónapló Csütörtök. 2012.02.16 20:55:00
 A hajó kormánya környékét jégtelenítettem és betuszkoltam még a korábban odapakolt nádak mellé még egy jó csokor japán keserűfű szárat, hogy befagyva  ne nyomorgassa a jég a kormányomat. Leszedtem a szorítókat a dinghi árbocáról és abrichterrel, sarokcsiszolóval…..
ipoczi 2012.02.17 10:42:40
@abraxas: Én is az oldalon megvásárolható terv alapján építettem a vitorlásomat (OZRacer). Az oldalnak (www.hajoepitok.hu) köszönhetően, már elég szép kis hajóépítő közösség kezd kialakulni. Bár mi egyenlőre csak kis hajókat építünk, de ami késik, az nem múlik! A lugger vitorlával kapcsolatban, én nem láttam hátrányát, hogy az egyik csapáson felfekszik az árbocra, bár én még csak most kezdtem a "szakmát".
Ha jól tudom a lugger felső keresztárbocát yard-nak hívják.
 Kilencven éve született Isaac Asimov, fiatalkorom egyik legmeghatározóbb írója. Imádott robottörténetein kívül (erről később) hihetetlen mennyiségű biológiai-kémiai tanulmányt írt, nem véletlenül: 1948-ban a Columbia Egyetemen doktori fokozatot szerzett biokémiából.…..
Hajónapló Hétfő. 2011.11.21 23:34:00
 Bent van majdnem minden aminek bent kell lennie egy bociban. A ragasztáshoz a sziloplasztos kartusba betöltöttem kb. egy deci megkevert és Treecellel beadalékolt epoxigyantát. Nos nekem nem működött a dolog rendesen. Először is ugye messze nem tölti ki a teret a gyanta. Amikor a…..