Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bánatkő

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TASZ jelenti Az elválás kínja 2013.11.20 17:14:12
„Magyarországon ez egy bevett szokás, hogy ha beteg a gyermek, akkor annak intézetben a helye, és kész..." - mondja Réka, a film készítése óta az intézetben betegség következtében elhunyt Tomi édesanyja. Mert a halmozottan fogyatékos gyerekek szülei sokszor csak látszólag dönthetnek arról, hogy…..
A Bölcs Boldi Bácsi tanácsai 6. Mai vendégposztjában a Bölcs Boldi Bácsi a tőle megszokott provokatív módon a ruhatár-büfé szakokat veszi védelmébe, majd az írás végén meglepő felfedezéssel hálálja meg az olvasó kitartását.*Kedves Autodidakta Felsőoktatási Szakértő…..
Bánatkő 2013.02.07 11:38:27
@nincs_itt: Erről van szó. Engem felvettek simán középfokú végzettséggel egy bizonyos (gazdasági) munkakörbe (+nyelvtudás), akkor még az is elég volt. Aztán egy év múlva hirtelen kitalálták, hogy azt a munkakört diplomásokkal akarják betölteni. Mit csináltam tehát? Elvégeztem egy nem túl elismert főiskola megfelelő szakát levelezőn, munka mellett ("csúnya" multi fizette is a tandíjat, nem állami költségen ment a dolog), lett papírom, miközben a munkakövetelmények egy fikarcnyit sem növekedtek. Csak jól nézett ki pár év múlva a statisztikában, hogy abban a munkakörben csak diplomások dolgoznak. Értelme több nem volt.
Bánatkő 2013.02.07 12:18:07
@Hurrá Torpedó: Ha duplájára nem is, de nőtt elég szépen, ott ugyanis komoly bértábla volt, végzettség és gyakorlat alapján (olyasmi, mint most a közszférában).
A C&A pulóverkínálatán kesergő posztunkhoz érkezett az az érdekes felvetés, hogy az üzletekben a legnagyobb baj nem is a ruhák dizájnjával, sokkal inkább a méretével van. Trazz nevű kommentelőnk szerint általában túl nagyok a boltokban kapható ruhák: "Férfi…..
Bánatkő 2012.10.25 16:04:42
@Welka: Nem, nem. Én vettem a férjemnek idén galléros-gombos pólókat, pontosan ugyanakkorák hosszban és szélességben is, mint a korábbi eresztés, azok M-es méretűek, a mostaniak pedig L-esek. Pedig mondom, tökéletesen egyformák.
Azt mondta, hogy 18 évesen ne foglalkozzak a szexuális élettel.Annyira stresszes lettem, hogy el is sírtam magam. Tisztelt Praxis blog!   Nemrég találtam rá az önök oldalára és nagyon örülök neki, hogy itt elmondhatom a velem történteket. Azt szeretném ha a nevem nem kerülne…..
Bánatkő 2012.10.05 15:51:58
@Psyman: Akkor viszont a dokinak az lett volna kutya kötelessége, hogy elmondja ezeket az érveket _normális_ _érthető_ stílusban a posztolónak, elmondja neki, hogy mi a tabletta hátránya, előnye, majd elküldi egy teljes laborvizsgálatra (mert felelősségteljes nőgyógyász anélkül nem ír fel fogamzásgátlót), és amíg a laboreredmények elkészülhetnek, a posztoló is mérlegre tehette volna az ismertetett előnyöket és hátrányokat. Ehelyett bunkó stílusban elküldték melegebb éghajlatra. Hát itt a baj.
Lázár János eltörölné a súlyosan-halmozottan fogyatékos gyerekek osztályaiban a minimális óraszámokra vonatkozó előírást. A Fidesz frakcióvezetője nem segélyeket vagy kiváltságokat vonna vissza, hanem gyerekek elemi oktatási jogait sodorja veszélybe...
Bánatkő 2011.11.21 08:21:19
@beavereater: A Petőt hagyjuk, fantasztikus intézet, de kevésbé preferálja a halmozottan sérülteket, enyhe értelmi sérüléssel is utasítanak el gyereket, az iskolájuk pl. normál tanmenetű.
Bánatkő 2011.11.21 15:35:00
@látjátok feleim szümtükkel: Úgy értettem, hogy az lesz az ukáz a bizottságoknak, hogy egyre több gyereknek ítéljenek meg a húsznál kevesebb, vagy egyenesen nulla órát.

És nem, nem gondolom, hogy a halmozottan sérült (vagy a súlyos autista) gyerekeket a normál közoktatásban kell oktatni. Nem mindenki integrálható. De akkor is biztosítani kell nekik a fejlődés lehetőségét, akár szegregáltan is. Éppen az az ilyen gyerekeket nevelő családok egyik nagyon nagy problémája, hogy nincs elég megfelelő intézmény (az elfekvő nem az), ami nappali ellátásra elvállalná a gyerekeket. Ha lenne, talán nem rokkanna meg annyi család anyagilag, lelkileg, fizikálisan.
Bánatkő 2011.11.22 11:15:44
@Csomorkány: Ó, nem kapkodnak ám az intézmények annyira a halmozottan sérültek után. Sőt, kifejezetten nagy feladat olyat találni, ahová ilyen gyereket felvesznek, még akkor is, ha a gyerek tanköteles. Normál közoktatási intézmény nem képes akkora beruházásra (akadálymentesítés pl., vagy pelenkázásra alkalmas helyiség, hogy mást ne mondjak), hogy alkalmas legyen ezeknek a gyerekeknek a fogadására. Gyógypedagógusból, ha jól tudom, hiány van még ma is az országban, nem ők tukmálják magukat a szülőkre, épp fordítva, a szülők "vadásszák" őket. Leírni pedig azért kell, amit a TASZ mond, ha nem kötelező, akkor nincs finanszírozva, akkor nem is létezik.