Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aetas aurea

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben a kezembe akadt Jáki Szaniszló egy kis könyve, vagy inkább füzetecskéje, melynek címe: "Miért él a kérdés: van-e lélek?". Nem tudom, pontosan, hogy nekem miért van meg, remélem, nem adtam ki rá pénzt, mert nem éri meg. Úgy rémlik valamikor régen lágymányosi új…..
aetas aurea 2013.09.09 13:15:48
@Brendel Mátyás: Kedves Mátyás. édes elvtárs (Esterházy után, szabadon), kritizálhatsz te akárkit, ha van tudásod és elegendő képességed hozzá. De nincs. Azután a posztod nem vitaképes, ezért nem érdemes a tartalmával(?) vitába szállni. Veled se nagyon, komám, mert te sem vagy vitaképes. Kár. Mondják, az üres kalász magasan hordja a fejét, a súlyos pedig szerényen lehajtja. Te peckesen kihúzod magad, mindenféle szerénység és alázat nélkül. A tudásról ne is beszéljünk. Jáki és Bolberitz nem a kapcsolataik, hanem a tudásuk révén lettek azok, akik. Azután, ad per definitionem: az ateizmus nem a hit hiányát, hanem az Isten, vagy mindenféle istenség létezésének tagadását, a létezésébe vagy létezésükbe vetett hit tagadását jelenti. Nem pedig, úgy általában a hit tagadását. Ha istenhívő vagyok, nem lehetek ateista. Az "a" a latinban fosztóképző, éppen ezért az ateizmus Isten nélküliséget jelent, még szó szerint is. Lásd: Wikipédia, Magyar nyelv értelmező szótára, stb.
aetas aurea 2013.09.09 15:06:16
@Brendel Mátyás: Bejegyzésedet olvasva megerősödött bennem az a képzet, hogy tudatlan ámde tudálékos, ostoba, arrogáns, beképzelt, nagypofájú proli vagy, kb. a vulgármarxisták ezelőtt 35-40 évvel létező szintjén. S miközben ontod magadból a sületlenséget, mindenkit, aki nem ért veled egyet vagy tartalmi (bár ennek a blognak a tartalmáról öléggé nehéz vitázni, ugyanis nincs neki) vagy stílusbeli okok miat, vállveregetve és lekezelő módon lehülyézed, tuskónak meg miegyébnek nevezed. Kisfiam, több szerénységet! Az meg külön kedves dolog, hogy azzal sem vagy tisztában, hogy mire hivatkozol: az általad ajánlott szócikknél ugyanis ez áll: "Ez a szócikk szaklektorálásra, tartalmi javításokra szorul. A felmerült kifogásokat a szócikk vitalapja részletezi." Igazi bravúr, amit az ateizmus szóval teszel, eszerint az Isten nélküliségnek állítása nem egynlő ez istentagadással. Sok évtizeddel ezelőtt, az egyik egyetemi vizsga alkalmával így szólt a vizsgáztató prof a vizsgázóhoz: kolléga, köszönöm, ez elég nekem. Magának azonban elégtelen. Hát ez van. Tudod, van az úgy az életben, hogy kikívánkozik valami az emberből. De a jobbérzésűek ezt elintézik az erre a célra rendelt mellékhelyiségben, nem tárják a nyilvánosság elé. Legalábbis 2 éves kor fölött.
aetas aurea 2013.09.09 16:38:45
@Koós István: Te vagy Brendel Mátyás magyar hangja? Ikrek vagytok, egypetéjűek talán? Hátha elkerülte a figyelmedet: vitázni csak ott lehet, ahol érvek hangzanak el. Ahol a beszélgetésnek tartalma van. Mátyás ugyan ír dolgokat, kicibál egy műből idézeteket, elráncigálja a helyükről, s aztán nem kevés önhittséggel hülyeségnek nyilvánítja. Mint pl. a Bolberitz posztra való hivatkozást. Tudod, attól hogy Matyi barátunk posztot ír, még nem biztos (sőt: itt biztosan nem tudja), hogy miről ír. De Bolberitz professzor még él, lehet időpontot kérni hozzá, hogy magyarázná el a számotokra érthetetlen fogalmakat. összefüggéseket. Az én álláspontom az, hogy ha a kezembe kerül egy könyv, ami meghaladja az ismereteimet, akkor nem kürtölöm világgá, hogy a könyv írója mekkora sarlatán, hülye, bohóc, miegyéb, hanem töredelmesen bevallom magamnak, hogy bizony ezt nem értem. De ha ellenvéleményem van, akkor is megpróbálok másként hozzáállni, mint ti, akik lebunkóztok, lefaszoztok minden tőletek eltérő véleményt, hozzá biggyesztve, hogy aki hisz, az hülye. Csak bíztatlak benneteket egy kis önismeretre, szerénységre és alázatra.
Ez az a kivétel, amikor a blogom saját címével nem értek egyet. Pedig a ma még magyar miniszterelnök újabb erőlködése alapján nehéz másra gondolni: Orbán Viktor szerint az apja bűnöket követett el a hazája ellen. Orbán Győző ugyanis párttag volt, tán még párttitkár is -…..
aetas aurea 2011.11.20 17:07:11
A régi rómaiaknak volt egy mondása: Senatores bone virum, senatus bestia. Azaz: a szenátorok jó emberek, a szenátus bestia. Tehát itt nem az egyes emberről van szó, hanem egy társaságról. Ez az MSZMP, ebben a történetben. Volt ebben az országban így-úgy, önként, kényszerből, haszonlesésből, megtévesztésből, megtévedésből kb. 800 ezer párttag. De facto és de jure az 1989 - es pártalakítással az MSZP utódja - akárcsak a legfrissebb DK -az MSZMP - nek, valamint elődpártjainak. az MDP - nek és MKP - nak. Ezért eleve nem indulhattak tiszta lappal, de nem is akartak. Ha az évtizedek alatt összelopott javakat jogszerű volt továbbvinni, akkor az évtizedek alatt felhalmozódott rengeteg mocsokkal és az okozott tömérdek fájdalommal is kellene kezdeni valamit. Így tehát az MSZP felelőssége megkerülhetetlen. Az más kérdés, hogy az Alkotmányba ezt nem írnám bele. Gréczy blogjait mindig csodálattal olvasom, nincs még egy ilyen profi módon író elvetemült gondolkodású ember se közel se távol. Összemos mindent, de azt jól csinálja. similis simile gaudet: akár nagy haverja, Fletó. Azt már fel sem merem tételezni, hogy mindezt jóhiszeműen, mert akkor meg egészen egyszerűen hülye.
Történelmet hamisít, inszinuál: semmi se drága neki(k), aztán ez megy kifelé is, a határokon túlra, s ettől lesz kíváló az ország megítélése. Mindegy, hogy mit hazudnak, szóljon minél nagyobbat. Igazi hivatásos hazudozó.
aetas aurea 2011.11.21 01:47:26
Hahó, gyűlnek itt a kommentek.
1. Talán nem eléggé érthetően fogalmaztam. Nem az egyes ember felelősségét firtattam, az bizony megvan, "miaz hogy, nagyonis". Csakhát. Ott volt fölöttük a Párt, a szervezet, és ennek melengető égisze alatt, az Eszme nevében akár jóhiszemű emberek is (s ez nem menti őket) hihetetlen sok borzalmat műveltek, szerte a világban. Kádár, Biszku, meg a többi elvtárs: laza életfogytiglant kaphatna a legszelídebb bíróságon is. Nagy Imre: a véréval váltotta meg korábbi önmagát. De a többi? A damaszkuszi út: ahol Saulus Paulussá vált. Biszku mondhatta volna a riportban: akkor így gondoltam, de most már látom, hogy ez bűn volt, sajnálom és bocsánatot kérek mindenkitől. De nem ezt mondta. Gyucsány mondhatta volna, hogy nem tudok egy olyan villában élni, amelyet a nyilasok után a kommunisták, az anyósom apja, raboltak el (zsidó) tulajdonosától, de nem mondta, hanem ott él. És többszörös kommunista rokonságára és sját KISZ- béli kapcsolati tőkéjére támaszkodva milliomos lett. És ez a gárda így osztja az észt, így oktat a tisztességről és demokráciáról. Ez a gyomorforgató. Mint már mondtam, én nem alkotnék erről törvényt, hiszen Napnál világosabb, hogy az MSZP az MSZMP és elődpártjai utódja.
2. Sem apám, sem anyám nem volt párttag. Semmilyen pártnak sem tagjai. Nagyapám kezét lekötözték az ávósok, gumibottal véresre verték, mondván: te rohadék, ezzel a kézzel írtad alá a népnyúzó döntéseket. Bennünket nem telepítettek ki, csak egyszerűen B-listáztak. Ez azt jelentette, hogy anyámat nem vették föl sehová, vagy ha igen, néhány nap múlva kirúgták. Apám az első szívinfarktusáig - ez 1964 - ben volt, csak vidéken kaphatott állást, tisztviselői pálya helyett az építőipar perifériáján. Közben, még 1951 - ben "politikai okok" miatt le is csukták. Engem rossz magaviseletem miatt nem avattak kisdobosnak, nem voltam sem úttörő sem KISZ-tag. Még az egyetemen sem, ahová először származási és világnézeti(egyházi középiskola) okok miatt be sem kerülhettem. De azután mégiscak diplomáztam, mégpedig a rendszerváltás előtt, de hát aki akkor volt abban a korban, csak akkor diplomázhatott. Az élet élni akar, és keresi az élet lehetőségeit. A változásra, megtérésre mindig van idő, lehetőség. a damaszkuszi út ma is járható. De: csak akkor van megtérés, ha végig megyünk rajta.
3. Mindezt csak Gréczy blogja kapcsán, hiszen tanúi vagyunk annak, hogy mennyi kártékony, hamis és hazug állítás talál helyt ezekben a sorokban, ez az oldal valóban örömét leli abban, ha ráronthat a nemzetére.