Regisztráció Blogot indítok
Adatok
supernem

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Villamos autókban, nyilvánvalóan egy elektromos áramforrás része a hajtásrendszernek, a benne tárolt energiát használják a motorok a jármű mozgatásához. Általában ez egy egyenáramot szolgáltató, a megszokott 12V-nál nagyobb feszültségű akkumulátort jelent. Nem csak a hajtásrendszert, hanem sok más…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗› Az okos ember mások kárán tanul, szokták mondani, ami tényleg nem hülyeség, de az a helyzet, hogy ha csak elmondás alapján ismerném a CB-m felkavaró történetét, egy szót se hinnék el belőle.…..
A hagyományos sörök után a limonádés sörök fogynak a legjobban. Nyáron az üzletek polcain állandó az áruhiány a citromosból a nagy kereslet miatt. Mondják, hogy a hígított sör az első lépés a guminő felé, mégis a fél ország, férfiak és nők egyaránt isszák ezt a hibrid italt. Elvileg egy jó, frissen…..
Talán emlékeztek még Balázs történetére, aki 11, Kanadában töltött év után döntött úgy, hogy visszaköltözik Magyarországra. Miután megírta történetét, rengeteg több érdekes vélemény, hozzászólás, saját tapasztalat érkezett reakcióként a Határátkelő oldalára, úgy gondoltam, ezeket érdemes lenne…..
supernem 2017.11.07 20:31:01
@svájci sapka (ch): Ha úgy érzed, hogy diszkriminálnak, nem jó helyen vagy. Én tudom, hogy itt bevándorló vagyok, de még sehol sem éreztették ezt velem. A munkahelyemen pont ugyanannyit keresek, mint a mellettem dolgozó ittszületett. Bármi, bárhol ugyanannyiba kerül nekem, mint bárki másnak. És nem vagyok kisebbségi, hogy bármilyen különbséget kéne éreznem ehhez összevetve a magyar viszonyokkal.

Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy Magyarországon nem vesznek emberszámba. Senkit. Ha nem hiszed, menj el egy akármilyen állami hivatalba, vagy bármelyik szolgáltatóhoz ügyet intézni. Ez azóta sem változott.

Egy példa: második éve voltam kint, elbénázott valamit a könyvelőm (nem adott le egy nullás ÁFA bevallást időben. Kórházban volt, igazolása is volt róla). Nem volt már forgalmam, de meg kellett várni az év végét, hogy szabályosan lezárhassam a cégemet. Rámvertek 150e Ft büntetést. Személyesen mentem be az (akkor még) APEH-hoz (szabadságot kivenni, repülőre ülni... stb.), hogy ugyanmár hadd ne kelljen már ezt. Van méltányosság is a világon (a könyvelőmet nem büntették, tőlem kértek meghatalmazást erre külön, pedig volt neki fullos). Mi volt a válasz? NEM. Be fogja fizetni és kész!

Mondom most figyeljen, mert csak egyszer mondom el: Mivel nem látom be a követelés jogosságát nem vagyok hajlandó fizetni egy huncut buznyákot se. Erre a válasz, hogy majd jól meglátom. Na azóta is látom, és már el is évült. A céget felszámolták, bevételük nem volt belőle, csak költségük.Szóval a lényeg: egy nagy büdös lófaszt fogok én visszamenni Magyarországra! Soha nem fogok oda adót fizetni többet, de a három gyerekem se. Gyere haza fiatal, mi? Oda? Már bocs, de én szeretem a gyerekeimet, megadom nekik a lehetőséget egy normális élethez.

Ha itt hivatalos ügyet kell intéznem még mindig bennem van egy kis tudatalatti stressz, de amúgy teljesen fölöslegesen, mert érdekes módon itt mindig mosolyogva jövök ki bármelyik hivatalból. Kedvesek az ügyintézők és tényleg azon vannak, hogy ha gondod van, az meg legyen oldva.

Amúgy 8 év alatt jutottam el a nulláról oda, hogy saját ingatlanom van, amiről tudom, hogy ki fogom tudni fizetni, és úgy, hogy közben jól és stersszmentesen élünk mindannyian.

Gyökeresen kellene megváltoznia a bürokráciának és a politikának Magyarországon ahhoz, hogy élhető ország legyen. Ez nem valószínű, hogy az én hátralévő életemben be fog következni, pedig remélhetőleg még jó sokáig fogok élni. ;)
supernem 2017.11.09 19:37:06
@LepesMez:
Persze sarkosan fogalmaztam, nekem is megvoltak a bejáratott kapcsolataim ügyet intézni, de azért csak jobb egy olyan országban élni, ahol erre nincs szükség, nem?

Amúgy az utolsó lökést az adta meg, amikor egyik hónapról a másikra a családi kassza elkezdett igencsak deficites lenni. Vagy lépek valamit, vagy pár hónapon belül jön a végrehajtó. Számoltam egyet és az jött ki, hogy hiába gürcöltem húsz évet, hiába van ház, kocsi, család, meló, ha mindent eladok is jó esetben 0 lesz az anyagi mérleg. Ha sokat várok még ezt is elveszítem.

Szóval nulláról kezdtem közel 40 éves fejjel újra. Még nem vagyok 50, de ha ugyanezt a fejbenszámolást elvégzem akkor kb. 25 misivel beljebb vagyunk úgy, hogy közben nem száraz kenyéren és vízen éltünk. Az élhető környezetet hozzátéve nem nagyon alternatíva a mai magyar rögvalóság számomra.
Fiatalon, akár kalandvágyból belevágni a határátkelésbe egészen más, mint ha az ember erre 40 fölött kényszerül rá. Ilyen történet persze volt már a Határátkelőn, most azonban csavarunk rajta egyet, ugyanis egy szintén határátkelésre kényszerül spanyol, Nuria gondolatait osztom meg veletek. Mit…..
supernem 2017.08.16 20:09:05
@Pizsera Kelemen: basszameg elszállt a kommentem. Lehet hogy van, de ha kevés a bevétel sok a kiadás cseszheted. Vagy megvárod, hogy a bank elveszi, vagy teszel ellene... Eladtam, eljöttem, nem bántam meg.
Az emberi természet különös jelensége, hogy a legtöbben jobb kezünket használjuk, míg kb. 10% körüli kisebbség a bal kezét. Ez az arány a történelem során kis mértékben, de változott. A szakértők a sok kutatás ellenére is bizonytalanok abban, hogyan alakul ki a fejlődő gyermekeknél a kezesség…..
supernem 2017.08.14 11:25:42
@Online Távmunkás:

Ez olyan dolog, mint a feminizmus. Könnyű túlzásba esni, de nem szép dolog elbagatelizálni. ;o)

Balkezesként egyáltalán nem okoz gondot a jobbkezes szerszámok használata. A csavarhúzós rész gyakorlatilag értelmezhetetlen: az pont egy olyan szerszám, amit tök mindegy, hogy melyik kezedbe fogsz, hiszen szimmetrikus.
[ 113 kiló ] Az első, amit nagyon fontos tudni a fogyókúrákról, hogy mindenki írtóra "okos" benne. Csak azért, mert azt látja, hogy vastagabb vagyok nála, feljogosítva érzi magát, hogy életmódtanácsokat osszon; akkor is, ha ő maga este tízkor vacsorára megeszik egy fél malacot kacsazsírban sütve,…..
supernem 2017.04.27 21:19:46
@Scheibe: Nem szeretnék most Hofi klasszikussal válaszolni, mert személyeskedésnek vennéd. Maradjunk annyiban, hogy nem mindenki van oda az önkínzásért. Plusz, ha a súlyodnak és az edzettségednek nem megfelelő sportot választasz az inkább frusztrál, mint motivál, arról nem is beszélve, hogy jóval nagyobb a sérülésveszély. Nem tudom hány éves vagy, de 30 felett jó, ha az ember számol ilyesmivel. Arról nem is beszélve, hogy a fogyás kb. 70-80%-ban diéta és csak 20-30%-ban mozgás, én meg egyelőre (ahogy írtam is) nem állok készen erre.

Én speciel süldő legényke koromban (meg utána is) röplabdáztam (csak megyebajnokság szinten, de intenzíven). Télen teremben, nyáron strandon. Mikor éppen nagyon jól ment alámléptek és elszakadt bokaszalagom. Utána értem el a legjobb kondimat, bár az emelkedésem sosem lett a régi. Akkor simán letekertem, lefutottam, vagy úsztam kb. bármilyen távot.

Egyedülállóként simán volt időm magamra (meg kellett is a húspiaci felső polchoz ;) ). Aztán feleség, gyerek(ek), plusz még el is költöztünk egy olyan országba, ahol nem röplabdáznak... :o/

@Háy Béla:
Viszont gyalogolnak. Nem sétálnak, hanem rendesen tolják neki. Először simán hülyének néztem őket, amíg ki nem próbáltam. Előszöris: bármekkora súllyal űzhető. Másodszor: igen könnyen változtatható a terhelés, hogy a pulzus a hasznos 120-140 / perc tartományban maradjon. Harmadszor: nem kínzás. Ha jól csinálod és nem hajtod túl magad, de nem is lazázod el (mondjuk 6-8 km-t lezúzol 140-es pulzussal), simán hozható az a kellemes érzés, amit hiányolsz. Ha használsz mellé alkalmazást (én a Runtastic-ot használom, de ott a Runkeeper, vagy akár más program), akkor követheted a saját fejlődésedet. Nekem speciel bevált.
Vallomással kell kezdenem, ugyanis elgyengültem picit, és bár másik posztot terveztem mára, nem tudtam megállni, hogy ne változtassak. A magyar parlamentben ugyanis vitanap zajlott, aminek a témája egyébként a határátkelők szempontjából nagyon érdekes volt, de aztán menet közben kiderült, hogy nem…..
supernem 2017.04.12 23:46:06
@Shanarey:
..."Probald mar vegiggondolni, hogy müködik a gazdasag. Kezdjük ott, hogy te mondtad e mar a fodraszodnak h nemar csak ezret kerjen ezert a kivallo munkaert, te ketezret adsz neki, mert ez siman er annyit."...

Na én konkrétan ezt mondtam a fodrásznak csak kettő helyett hármat mondtam, amikor Magyarországra látogatva levágta a gyerekek haját egy ezresért. Nem fogadta el. :P
Én nem akartam a fékhez nyúlni. Mint tudjuk, nem is szabad azt piszkálni. De mégis muszáj volt, mert a hátsó tárcsák és betétek cserére szorultak, ezeket kaptam is az autóhoz, gondoltam kicserélem őket, aztán többit az őrszobán. Csak ugye legutóbb, amikor beljebb tekertem a bal dugattyút, hogy…..
supernem 2017.04.09 21:08:54
@Pepejoe: feltéve ha tényleg nincs belőle új. Mert akkor az valószínűleg olcsóbb, mint a krómoztatás.
supernem 2017.04.10 22:22:53
@Matenak: Lehet, hogy azok az öreg szakik kihaltak már, de én a 80-as években odaadtam a kétharmadrészt lefogazott Riga 16 1. fokozat fogaskerekét, két nap múlva kész volt keményre edzzve a cseredarab... (pont hiánycikk volt az a fránya...).
olajszag Ötös Golf okosítás 2017.04.10 17:46:07
Az építőkocka elv és a felhasználók szempontjából szerencsés fejlesztési vonal is segítheti a VW konszern típusait használó tulajokat. Meg persze kell egy ügyes szerelő, aki kitanulta, hogy elsősorban az adatbuszos rendszerű autók extrái jól frissíthetők, illetve integrálhatók olyan testvér…..
supernem 2017.04.10 22:06:38
@Burgermeister:
A tempomatról tudom, hogy filléres cucc. Anno a Fabiámat "tuningoltam" vele ('05-öst). Tényleg annyi, hogy kicserélik a kart és megmondják a rendszernek, hogy mostantól tempomatos vagy. Kb. 10 éve fizettem érte 15-öt, ebben minden bent volt.
WAN-KELL ! Neved mától Pipacs 2017.04.08 14:43:08
Pénteken, egy pörgős, de unalmas hét kárpótlásaként végre rendszámot kapott az RX-8-am. Utóbbi időben figyeltem, hogy mik a legfrissebb táblák, és PCS-ből elég sok jött szembe, ami azt sugallta, hogy itt helyben most ez megy. Hát ebben nem tévedtem, viszont akárhogy drukkoltam neki, hogy kifusson, a…..
supernem 2017.04.09 21:01:24
@kamor2233: Magyarázd meg egy hegymászónak, hogy hülyeség a hegymászás. Naugye!

Egyébként, ha szerinted ez egy kalap szar minek olvasod? De ha el is olvasod, minek szólsz hozzá? Én speciel kifejezetten örülök, hogy van ez a blog. Nekem is tetszik az RX8-as, meg amúgy a Wankel technológia, de egyrészt nyuszipicsa vagyok, másrászt meg krőzus se, úgyhogy beérem azzal, hogy tanulok mások hibáiból, illetve osztozom az örömükben.
Négy hete nem volt beindítva a Rolla, továbbra is csak kotlik a mellső lábai nélkül. De míg ő dologtalanul herézik, én azért foglalkoztam vele az elmúlt hónapban. Legközelebb várhatóan már az összerakásról tudok regélni, de addig is, most megosztanám az ahhoz vezető utat. Legutóbb ugye kiszedtem az…..
Jajj,de csúnya! Bombák földjén 2016.11.23 07:00:00
Érthetjük a poszt címét akár átvitt, akár konkrét értelemben is, mert a délszláv háborúból rengeteg visszamaradt taposóakna található még mindig ott, ahonnan ez a Calibra érkezett. Átvitt értelemben pedig azért, mert a Balkánon ilyen autók bármelyik pillanatban…..
A Tárki kétévente adja ki Társadalmi Riport című szociológiai kiadványát, amely átfogó és naprakész képet ad a magyar társadalom állapotáról. Amennyiben Magyarország egy páciens volna, a kórkép sajnos nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve. Továbbra is rendkívül sokan…..
supernem 2016.11.14 20:02:13
Lauri Svedberg egyedül él a kutyájával. Egy szenvedélyes művész, aki a természeten keresztül fejezi ki magát. A legnagyobb vászon, amelyen valaha is dolgozott, azonban a saját házában van. Lauri a saját házán keresztül reprodukálta a személyiségét.  35 éve fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy egy…..
Tizenhat évvel ezelőtt a cimbim kispókjában töfögtünk a strand felé, mikor is bevágott elénk egy Bálna, a haver pedig vakmerő módon ráfeküdt a gyárilag beszerelt szilveszteri dudára. Valószínűleg a komikus hang mentette meg életünket, mert düh helyett szánalmat sugárzó mosoly került a kopasz…..
JogÁsz Svédek, finnek tanuljatok! 2016.07.23 22:07:32
Kósa Lajos, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke Röszkén azt bírta mondani, hogy a menekültek számára kialakított tranzitzóna olyan jól működik, hogy azt már a svéd és finn hatóságok is tanulmányozzák. Kép: kettosmerce.blog.hu Én meg is értem mohó tanulásvágyukat. Ezek a…..
Először a nürnbergi játékvásárban láthattuk az új Technic autót. Akkor még autóipari álcázó minta volt rajta - legóék sokat tanultak a nagyoktól, így kell mutatni valamit, de közben fenntartani a titokzatosságot. Mert a végleges színt még senkinek nem árulták el. A LEGO Technik Porsche 911-ese…..
A 444.hu találta meg azt a részletet a Sport1 Heti Helyzet című műsorában, amikor Csapó Gábor vízilabdázó úgy próbálja meg demonstrálni, hogy egy poharat huzigál Gyenesei Leila öttusázó előtt, és arra kéri, hogy dugja bele az ujját. Amikor beledugná, mindig elhúzza. Gyenesei azt mondja, hogy ez nem…..
supernem 2016.04.10 11:59:34
@NYJetsTD: ", sőt igazad van abban, hogy haveri társaságban ez simán elmegy..."

Na most itt nem értünk egyet. Mert vannak dolgok, amiket illik, vagy nem illik, szakdolgozat védése közben például rossz ómen bazmegezni, de ha valaki úgy gondolja, hogy haveri körben lehet rasszista, homofób...stb., de ha más is hallja, akkor nem okés, az a politikai korrektség tipikusan álságos és taszító megnyilvánulása.

Lehet hogy valaki azt mondja rám, hogy homofób vagyok, amikor kifejtem a véleményemet a buziparádékról. Pedig amúgy semmi bajom a homoszexualitással, amíg nem tolják a képembe. Ugyanúgy nem veszek részt hetero büszkeség parádén se... ja olyan nics is. :P
supernem 2016.04.10 12:44:48
@NYJetsTD:

De itt most meghurcolnak egy embert, aki az életét tette fel arra, hogy élsportolókat képezzen és kivételesen sikeres is volt. Nem mondom, hogy mellékes, hogy bűnös, vagy ártatlan, de több, mint egy fél évszázad után, pont az olimpia évében így meghurcolni valakit nyilvánosan, a tények teljeskörű ismerete nélkül gusztustalanul undorító.

Ez különbözteti meg az oknyomozást, a bulvártól.
supernem 2016.04.10 12:55:42
@bloggerman77:

Hehe, b+ igazad van. Ismerem őket személyesen (Gyeneseiéket), automatikusan Leilát olvastam, fel sem tűnt, hogy elcseszték. :)))
Az egyik leggyakoribb allergén ma a házipor-atka: ez növeli gyerekeknél az allergia és asztma kialakulásának kockázatát. A házipor-atkák imádnak a matracokban, szövet borítású bútorokban, plüssfigurákban éldegélni. Az atka elleni szerek meglehetősen drágák, de megfelelő…..
1918 októberében a pacifizmust hirdető Károlyi Mihály és meglehetősen tarka összetételű, szociáldemokratákból, polgári radikálisokból, liberálisokból, függetlenségpártiakból álló csapata került hatalomra Magyarországon. Károlyiék a több mint négy éve tartó pusztító, az országot kimerítő háború után…..
supernem 2015.09.20 14:38:55
@deneskata: Amit írsz azzal az a baj, hogy így semmi értelme. Lehet, hogy nincs jó megoldás, de akkor a legkevésbbé rosszat kell választani. Az engedjük be mindet, és az engedjük be, aki beáll a sorba és regisztrál közül én az utóbbit választanám. A kerítés ebben megoldás. Akinek nem tetszik mondjon jobbat, de azt hogy ez nem jó az sajnos kevés.

Irreleváns, hogy ki építi a kerítést, meg hogy ki mit kommunikál kifelé, itt a tettek számítanak. Se a németek, se az osztrákok, sem az angolok és a franciák nem CSELEKSZENEK másként, mint mi. Köztük és köztünk csak annyi a különbség, hogy mi Schengeni határország vagyunk, így nagyobb a felelősségünk.
Ez egy elég kemény írás lesz. De meg kell írni a szemforgató magyar migránsgyűlölők miatt, akik maguk is gazdasági bevándorlók Németországban, vagy "életerős magyar fiatalok", akik kalandvágyból mennek Nyugatra, esetleg magukkal mit kezdeni nem tudó hülyék, akik úgy…..
supernem 2015.09.07 21:58:09
@Blablax: +1