Regisztráció Blogot indítok
Adatok
o_see_as_i

0 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#181 E.T. a Star Wars univerzumból származik: ott Grebleips-nek hívják őket, képviselőik benne vannak a Galaktikus Köztársaság parlamentjében is és a Star Wars rajzfilmben is feltűnnek. Ha furcsán hangzik elsőre a név, érdemes visszafelé is elolvasni. Érdekes gondolatkísérlet,…..
o_see_as_i 2013.07.22 13:21:11
@Nuuk: ez így, ebben a formában nem igaz. Gene Roddenberry eredetileg nem határozta meg James T. Kirk születési helyét. az Iowa állambeli Riverside 1985-ben vette észre a bugot, és kérvényezték az alkotót, illetve a Paramountot, h hadd szülessen majd náluk Kirk kapitány 2233-ban ;)
o_see_as_i 2013.07.22 13:24:16
@suhanyc: Ripley a Holdon született, de amerikai állampolgár.
Na, ezért érdemes az IDDQD Facebook-csoportjára feliratkozni, néha olyan fasza linkek esnek be, mint a Dune 2 Online, vagyis a böngészőben játszható Dune II. Atreidesekkel, Ordosokkal, Harkonnenekkel, még mentett állás is van. A játék alapja egyébként az OpenDune projekt. És nem ez…..
o_see_as_i 2012.12.10 19:16:16
@krissz28: én már kétszer linkeltem a játékodat! de Stöki rá se b... agózott ;) :D
Naiv játékos hiába ment el több meghallgatásra, Gundel Takácsék fejvadászai elfelejtették behívni forgatásra. Talán majd ősszel: Nem könnyű Talpon Maradni! Igen, az M1 népszerű vetélkedőjéről van szó. Mivel otthonról,  a tévét fél szemmel nézve is könnyedén…..
o_see_as_i 2012.05.18 01:49:14
Hűha, van itt azért egy-két "okos" hozzászólás :) Én kihívó voltam (aki középen áll), a 9. párbajig jutottam el, szóval azt hiszem, a színfalak mögé látok :)

Ez egy szórakoztató műsor, tehát a tudás nem elég. Karakterek kellenek, akiket utálhatnak vagy szerethetnek a nézők.

A kor, a magasság és a tömeg a játék egyik show-eleme, a csapóajtó miatt fontos. Egyszerűen nem akarnak balesetet a készítők. A pattanásos arc nem gond, profi sminkesek vannak ;) Viszont nem árt, ha a játékos tud beszélni, tud reagálni. Ha van sztorija.

Valójában szerintem a perspektíva rossz, amiből ezeket a műsorokat nézik a jelentkezők (a poszt írója is). Ha fővárosi vagy, akkor 0 forintodba kerül, hogy:
- nyerhetsz nem kevés pénzt tudással és szerencsével,
- a tévén keresztül lát a fél (negyed, nyolcad stb.) ország,
- bizonyíthatsz magadnak.
(Ha dolgozol, akkor az első telefonáláskor kell azt mondani, hogy köszönöm, nem kérem. Gyorsan akarsz sok pénzt ingyen, ne legyen már ez hiszti tárgya...)

Ha vidéki vagy, akkor az utazások költsége sajnos fel fog merülni, de itt is áll a fenti dolog: gyorsan akarsz sok pénzt...

Mivel ez egy termék, aminek a nézettség az árfolyama a vezetés és a hirdetők felé egyaránt, ráadásul vannak készítői, hát engedtessék már meg nekik, hogy úgy csinálják, ahogy az nekik jó. Mert nekik akkor jó, ugye, ha nagy a nézettség, tehát az a nézőnek is jó.

@Praktékás: Nem hiszem, hogy lenne egy lista náluk, amin a korábbi vetélkedők nyerteseinek neve van felsorolva, hogy a jelentkezésük esetén tanácsolják el. A 110 kg-mal van probléma.

@igazságos: Nagyon sok sületlenséget írsz...
o_see_as_i 2012.05.18 12:25:32
@Akitlosz: Bocs, magamból indultam ki... Ha veszek egy havi bérletet, akkor azzal 30 az n-edikenszer körbeutazhatom Budapestet, szóval ha ki akarnám számolni, akkor az a 4 utazás körülbelül 0 forint volt... Egyébként meg ott a kerékpár, ha baráttól kéred kölcsön, akkor az tényleg ingyen van...

A 9. párbajnál elvéreztem (pedig még egy passzom is volt előtte), ezért nyereség nélkül jöttem el, de nem vesztetettem. Kijött nullszaldóra ;)

@Honeyy: Gratulálok, de biztos, hogy nem mondtak nettót :)

@alfa.orionis: Ugyanígy vagyok én is, de én nem úgy fogom fel, hogy vesztettem. Nem nyertem :) Én például 25 millióval jöttem volna el, ha a 9. ellenfelem csak egy kicsivel kevésbé tájékozott... :)
Régi fociközhely, hogy a szurkolótábor a focicsapat 12. játékosa. Mint a legtöbb közhely, ez is igaz, hiszen egy vérmes szurkolótábor olyan plusz energiákat adhat, ami épp elég ahhoz, hogy kiélezett helyzetekben a csapatuk felé billenjen a mérleg nyelve. De hogy lehet valaki igazi…..
szirszarjaim DTV 2012.05.08 10:00:00
Itt van, megvan, lett saját igazi C-64 DTV-m. Aki netalán nem tudná, mi az isten ez, itt elolvashatja, de összefoglalom: egy kompakt plug&play Commodore 64-es játékkonzol, amit rákötsz a tévére egy-egy RCA-kábellel és játszhatsz a 30 db beépített klasszikus játék bármelyikével. Négy…..
 Ügynökség feltétezett levele a grafikusnak:Helló Zoli!Egy elég faramuci helyzet miatt írok. Mint talán tudod, kaptunk egy "visszautasíthatatlan" felkérést a HírTV-től. Igazából elég ingoványos terep, szóval az a döntés született, hogy csináljunk valamit, amit…..
Ez már csak egy ilyen hétfő, a panaszkodásról lesz szó, de hát az Egy nap a városban is lehet pesszimista néha, hogy érezzük az egyébként jellemzően pozitív írások erejét. A mai második posztot az egyik kedvenc anekdotámmal kezdem, ami egy félreértett közmondásról…..
o_see_as_i 2011.03.07 17:48:15
@Balage85: Tényleg jó lenne meghonosítani, de ez a messze vagyunk Európától dolog engem egyre inkább idegesít. Most érkeztem haza Párizsból, postán ugyan nem voltam, de a metróban sokkal(!) durvább a tolakodás, mint bárhol Magyarországon. Ráadásul a bliccelés is igen elterjedt náluk - olyan "nagykifliket" kaphatsz a forgókeresztes bejáratoknál, h ihaj-csuhaj...
Hányszor és hányszor hallottuk már, hogy vegyünk hazai baromfit, sertést, gyümölcsöt, zöldséget vagy csavarlazítót, de ez nem baj, mert ezt az üzenetet nem lehet elégszer elmondani. Már csak azért sem, mert az erről szóló reklámok nagy többsége olyan bántóan szar vagy éppen…..
o_see_as_i 2011.01.28 01:58:15
jelentem, elkészült a magyar verzió:
www.youtube.com/watch?v=DOyL7wKhRNE

sajnos se szebb, se ötletesebb nem lett. copy-paste, rosszabb kivitelezéssel...
Emlékszel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán okozta légiközlekedési káoszra? Tudod, hogy hány embert érintett? Tudod hány hordónyi olaj folyt a Mexikói-öbölben felrobbant BP olajfúró torony okozta környzeti katasztrófa során az óceánba? A Facebook felhasználóinak tábora…..
(Már majdnem Alyx Vance-ről kezdtem írni, mikor rájöttem, hogy nekem azt vasárnap tiltja a vallásom, szóval... ) Nem, a címben szereplő utolsó szó nem egy konkrét karakter megnevezése, hanem egy stílusé. Ha azt mondom, hogy hentai, akkor talán közelebb leszünk majd a…..
o_see_as_i 2010.12.05 20:24:47
@Komavary: Vasárnap szerinted van létjogosultsága az NSFW-címkének? :)
o_see_as_i 2010.12.06 16:15:57
@moli: figyi, szerintem tök egyértelmű, h vicceltem. aki a +18 dekódolására nem képes, az nyissa meg a munkahelyén jól akár szerdán, akár vasárnap.
Sokan kerestek meg közületek azzal a kérdéssel, hogy fogjatok hozzá, ha be szeretnétek kerülni a reklámszakmába. Sokan közületek már megpróbálták a dolgot, és friss diplomával a kezükben jelentkeztek ügynökségekhez, aztán meglepve tapasztalták, hogy nem kapnak utánuk két…..
 Most, hogy a csoportmérkőzéseken szinte túl vagyunk, el kell gondolkodnunk azon, hogy hova tovább. Kezdjük a jó hírekkel. Jónás testvér sárgát kapott, mint az előző meccsen is. Ez azt jelenti, hogy a görögök ellen nem játszik. Legalább javul a védelem. Ami most is a…..
Ígérem, most utoljára foglalkozunk az argentin meccsel, és holnaptól a görögverés lesz a téma, de ezt azért mégsem lehet szó nélkül hagyni. "Tökéletesen kielemezte a nigériai védők mozgását egy-egy szögletnél, és megfigyelte, az ötösön belülre sodródnak. Ezért…..
o_see_as_i 2010.06.15 22:47:46
@sir oldman13: Akadnak azért gondok a memóriáddal a '90-es döntő kapcsán is. Maradonát nem állították ki: www.fifa.com/worldcup/archive/edition=76/results/matches/match=27/report.html :)
Minden néger férfiaknak nagy a farka, a nőknek meg hatalmas a segge. Erre a kifinomult poénpárosra építenek az ötletes nevű Bronzi szolárium hirdetései, amelyek azt ígérik, hogy olyan feketére süttetheted magad náluk, hogy már csak az említett testrészek különböztethetnek meg…..
Subba Grammar nazi 2010.04.30 12:41:00
Az ilyeneket kéne agyonverni egy Magyar helyesírási szótárral!És akivel meg is kéne etetni mind az 588 oldalt:..
o_see_as_i 2010.05.01 00:53:30
@ZöPö (inda):
A kommented helyesen:
"Egy nem egészen egykilós könyvvel elég sokáig fog tartani az az agyonverés. :-))"

Mindennap tanul valamit az ember, nem igaz? ;)
o_see_as_i 2010.05.01 00:54:51
@ZöPö (inda): egykilós az, nem egy kilós ;)
Kedves kommuna, szerettem volna mást írni ide ma – hiszen ma van a blog harmadik születésnapja –, de bizonyos körülmények miatt egy elég rossz hír az idei születésnapi ajándék. A KMK mostantól határozatlan ideig szünetel. Lehet, hogy napokon belül újraéled, lehet, hogy…..
o_see_as_i 2010.04.22 14:34:29
@Burwor: Ezért a linkért szívem szerint megölnélek... Agyf@szt kapok ettől a játéktól! :D
23 pálya megvan, és most 3-ból is választhatok, de egyik sem sikerül...
o_see_as_i 2010.04.22 14:51:15
@Burwor: Az Explosioneer... dobdob.metacortex.hu/?p=386
Egy évvel ezelőtt a heti kérdés rovatban már feszegettük ezt a témát, de akkor a másik oldalról futottunk neki. Akkor azt kérdeztem, hogy kívülről kinek tűnik vonzónak a reklámszakma, ki érzi úgy, hogy el tudná képzelni magát ezen a pályán. Akkor a körkérdés apropóját az…..
o_see_as_i 2010.04.15 12:46:02
Én semmi szégyellnivalót nem látok abban, h szövegíró vagyok. Kicsit talán nehezebb elmagyaráznom az embereknek, h valójában mit csinálok, mint egy autószerelőnek, mivel az ő szakmájának beszélő neve van (autót szerel), míg nekem minden egyes alkalommal el kell magyaráznom, h "nem, nem (csupán) a reklámok szövegét írom". Ráadásul neki azt is könnyebb bizonyítania, h jól csinálja-e, amit csinál. Ha működik az autó, akkor ő jó szakember.

Nekem ennél több komponenssel kell számolnom. Ha az ügyféltől kapott briefnek megfelel az, amit csináltam, de a fogyasztó lekutyázza az eredményt, akkor rosszul dolgoztam? Ha tudom, hogy a fogyasztók imádnák a reklámot, de az ügyfél által felállított követelményrendszerben nem állja meg a helyét, és kuka az egész, akkor rosszul dolgoztam? Ha az ügyfél szereti, a fogyasztó szeretné, de a költségvetés miatt nem azt valósul meg, amit én kitaláltam, és a végeredmény "vállalhatatlanná" válik, akkor rosszul dolgoztam? Ha az ügyfélnek tetszik, a fogyasztónak tetszik és a megvalósítással sincs probléma, de a reklám nem éri el a kitűzött célt (nem nő a vásárlás), akkor rosszul dolgoztam?

Azoknak pedig, akik lenézik a reklámszakmában dolgozókat, azt javaslom, h próbálják ki. 10 millió ember van meggyőződve arról, h ő ezt jobban csinálná (lásd még a labdarúgó-válogatott irányítása). Ha legközelebb elmegyek egy hét szabadságra, akkor szólok, és bárki megmutathatja, h mit tud :)
addict Csocsótanácsok kezdőknek 2010.04.01 10:45:00
Miben hasonlít egy reklámügynökség egy kocsmához? Alkohol nélkül nehezen lehet kibírni odabent, csocsótudás nélkül pedig nehéz érvényesülni. Ezért örültem nagyon annak, hogy a Heineken végre rendesen felkarolta ezt a sportot, már ha annak lehet nevezni, bár ha a sakk az, akkor…..
Amikor először láttam ezt leírva, azt hittem csak elolvastam valamit. De aztán kiderült, hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy akadt egy őrült, aki ezt valóban célul tűzte ki maga elé. Na de ne rohanjunk ennyire előre. A történet ugyanis 1960-ban kezdődik, amikor az űrverseny…..
o_see_as_i 2010.03.31 13:23:47
@tasavallan presidentti: ha már a helyesírás is szóba került, akkor magyarban nincs ezresvessző (és pont sincs). ráadásul a 20 mérföld több mint 32 000 méter...
a sztratoszféra pereme meg 50 kilométernél van.
A Redder leginkább a nyolcvanas évek ügyességi-kalandjátékaira emlékeztetett engem. A játék láttán ugyanis rögtön kedvem támadt kockás spirálfüzethez nyúlni, és térképet rajzolni bele, ahogy anno például az Exile nevű hasonló játéknál tettem. Hősünk egy űrhajós, aki…..
o_see_as_i 2010.03.16 15:48:04
o_see_as_i 2010.03.17 11:56:40
@Dzsini: visszamentem. pongban kijutni nem egyszerű :D azért egy 'you did it!' vagy 'the end' jó lett volna a végére...
Subba Lovagképző 2010.03.10 12:00:00
Bár nőnapi, de attól még nagyon jó ez a kis lovagképző. ..
Nehéz a mélytengeri rákok élete. Nem elég, hogy irtó sötét van a tengerfenéken, még a fenti lakók is az elpusztításukra törekednek, nem beszélve a ledobott, sugárzó anyagokkal teli hordókról. Kész szerencse, hogy vannak, akik felveszik a harcot. A Craqua kelles disztroj,…..
Újra itt van kedvenc elefántunk, és ezúttal a második szint teljesítésével próbálkozik. A This is the Only Level TOO nem sokat változott az elődhöz képest: továbbra is egy pálya van, ezt pedig harmincféleképpen kell teljesíteni. Szerencsére a feladatok sem lettek egyszerűbbek,…..