Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilina

20 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre elkészültek a bannerek! :) Nem felejtettük el, de egyikünk sem ért rá, így csak fokozatosan tudtuk elkészíteni őket, és amíg nem volt mindegyik kész, nem akartuk feltölteni. A nevetekre kattintva találjátok a sajátotokat. :) Az írók bannerei: muki, finnigan, andeeh,…..
Ezúton szeretnénk megköszönni minden írónak a részvételt (azoknak duplán, akik póttörténetet vállaltak), bírónak az értékelést, olvasónak pedig a lelkes pontozást! :) Sajnos a kihívás nem volt éppen zökkenőmentes. Ezért, amikor már minden kötél szakadt, nekünk is be…..
Cím: SZENVEDÉLYCsapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): Confringo: robbantó átok; felrobbantja a célpontotMásodik kulcs (mellékszereplő): Arnold, a törpegolymókMűfaj: kisregényKorhatár: 18Jellemző(k): dráma, sötét, akció/kaland, horror, angst, cliffhanger,…..
Lilina 2012.10.21 13:14:07
@Remie: Most akkor a kulcsokra összesen öt vagy öt-öt pontot adtál? Csak azért kérdezem, mert számomra ez nem volt egyértelmű, és ez azért nem mindegy. :)
Mivel van rá igény, Tittel úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk a szavazási határidőt vasárnap éjfélig. Ezért, aki arra készült, hogy maratoni hajrát tart, az most fellélegezhet, mert kapott egy kis plusz időt. Azért arra figyeljetek oda, hogy ebből ne csússzatok ki, mert már…..
Méltatlanul Mellőzött Párosok Versenye A verseny lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők olyan párosokat keltsenek életre, melyek egyik tagja talán népszerű, de a másik sokak szemében szálka. Hogy ez így is marad, avagy megismerjük a karakterek rejtett oldalát,…..
Lilina 2012.10.17 19:40:32
Gondoltam felhívom  a figyelmeteket arra, mert van néhány ilyen, hogy ha nem értékelitek az adott párossal írt mindkét történetet, akkor érvénytelen a szavazatotok. Ezt nem most találtuk ki, kezdettől fogva benne volt a szavazási tájékoztatóban. Ez alól a szempont alól csak…..
Cím: BizalomjátékCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): ObscuroMásodik kulcs (mellékszereplő): Scorpius MalfoyMűfaj: NovellaKorhatár: 12Jellemző(k): Általános, Romantikus, Humoros, AUFigyelmeztetés(ek): Durva nyelvezetIsmertető: Tisztelt Szülők! Ezúton szeretnénk…..
Cím: PirocusCsapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): PirocusMásodik kulcs (mellékszereplő): Molly WeasleyMűfaj: két idősíkon futó novellaKorhatár: 18Jellemző(k): általános, angst, hurt/comfortFigyelmeztetés(ek): SLASH, Erotikus tartalom, Utalás erőszakraIsmertető: „Tiszta, mint…..
Cím: Szerelem sokadik látásraCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): LocomotorMásodik kulcs (szereplő): id. Fred WeasleyMűfaj: KisregényKorhatár: korhatár nélküliJellemző(k): Romantikus, humorosFigyelmeztetés(ek): OOC karakterek, AUIsmertető: Eltelt 10 év, mióta Harry legyőzte…..
Nyugodjatok meg, nem lesz vége a kihívásnak, a történetek kavalkádja folytatódik, holnap. De sajnálattal kell közölnöm, hogy a Lucius Malfoy/Lily Evans - In Roxfort történet nem fog felkerülni, mert az írója tegnap volt szíves tájékoztatni minket, hogy nem tudja elküldeni…..
Cím: Átok vagy Áldás?Csapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): VizualicusMásodik kulcs (mellékszereplő): Louis WeasleyMűfaj: angst, drámaKorhatár: 16Jellemző(k): Szereplő halála, GyilkosságFigyelmeztetés(ek): OOC karakterek, AUIsmertető: Victoire Weasley levelet kap, és ennek…..
Cím: Mi lett volna, ha…? Csapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): OppugnoMásodik kulcs (mellékszereplő): id. Fred WeasleyMűfaj: Romantikus, DrámaKorhatár: 14Jellemző(k): Romantikus, Dráma, Általános, HumorFigyelmeztetés(ek): Elvétve durva nyelvezetIsmertető: Hermione…..
Annak, aki esetleg nem vette volna észre baloldalt a kis naptárt, a történetek feltöltése ma és holnap szünetel, hogy egy kicsit beérjétek magatokat. :) Tehát a következő történet holnapután este kerül fel. ..
Cím: Fekete TündérrózsaCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): GeminioMásodik kulcs (mellékszereplő): Sirius BlackMűfaj: kisregényKorhatár: 12Jellemző(k): romantikus, drámaFigyelmeztetés(ek): nincsIsmertető: Sirius az ágyán fekve elmélkedik. Gondolatait egy…..
Lilina 2012.09.29 14:42:40
@Lan_Rain: Rendben, nem is azért írtam, hogy ezért utólag levonjál, csak a félreértések elkerülése végett. :)
Cím: A győzelem áraCsapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): VizualicusMásodik kulcs (mellékszereplő): Colin CreeveyMűfaj: novella (töredékes)Korhatár: 14Jellemző(k): Kicsit sötét, általános, kicsit (!) romantikusFigyelmeztetés(ek): Nem vidám történet! S vigyázat, a…..
Lilina 2012.09.29 13:16:27
Először is, Tittel együtt nagyon köszönjük, hogy a kihívás aktív pontozói vagytok! A szerző úgy döntött, hogy válaszol a véleményeitekre, amit most én tolmácsolok nektek. :)

Kedves Pontozók!

Köszönöm mindkettőtöknek a kritikát! Néhány észrevételre, s az ehhez társuló kevés pontra, számítottam, de köszönöm, hogy nem lehúzó, sokkal inkább építő véleményeket kaptam. :)
Lain_Rain: ez az egyetlen pont, amivel nem értek egyet: " csupán azért nem ötöt, mert nem kapott igazán fontos szerepet - az ő részei Tonks halálát voltak hivatottak bemutatni, nem pedig magát a fiút. " De, én szerettem volna Colint bemutatni, nem véletlenül szerepelt ő és nem Tonks és Lupin sokat. :)

Sofia Mensa: ezek szerint túl ködösre sikerült a történet, sajnálom. Az lett volna a lényeg, hogy Victoire, mivel a győzelem évfordulóján született, valahogy megkapta azt a "képességet", hogy olyan emberrel találkozva, aki jelen volt, harcolt, szenvedett, ő maga is átérzi, átéli a múltbéli cselekedeteket. Igaz ez az ilyen emberek leszármazottaira is. Teddy mindkét szülőjét elvesztette, ez elég intenzív sokk, George a lelke másik felét hagyta a csatatéren... stb. Ezért is szeretett volna Victoire a Mardekárba kerülni, ott van a legkevesebb olyan diák, akivel közvetetten (vagyis a szülei által) kapcsolatban lenne. Kisebb korában még nehezebben tudta ezt feldolgozni, idősebben, a Roxfortban már jobban. Ennek ellenére azért távolságtartó maradt, mert az "emlékek" mindig megrohanták. Remélem, így megoldottam neked néhány kérdőjelet. Még egyszer bocsánat, hogy ilyen ködösre hagytam a dolgokat.

Köszönöm, hogy írtatok! :)
Cím: Visszatérés az új életbeCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): TarantellagraMásodik kulcs (mellékszereplő): CsikócsőrMűfaj: RegényKorhatár: 16Jellemző(k): Romantikus, humoros, dráma, AUFigyelmeztetés(ek): Slash, szereplő halála, erotikus tartalom, OOC…..
Cím: Hulló csillagCsapat: In RoxfortElső kulcs (varázsige): ObscuroMásodik kulcs (mellékszereplő): Lavender BrownMűfaj: hat „felvonásos” novellaKorhatár: 14Jellemző(k): romantikus, AU, angstFigyelmeztetés(ek): Nem feltétlenül erkölcsös gondolkodásmód, Utalás…..
Cím: Virágot HermionénakCsapat: Post RoxfortElső kulcs (varázsige): Orchidessis (7.)Második kulcs (mellékszereplő): Molly Weasley (8.)Műfaj: elbeszélésKorhatár: nem korhatárosJellemző(k): romantikusFigyelmeztetés(ek): nincsIsmertető: Hermione Granger tizennégy éves kora óta tudja,…..
Amint azt láthattátok, a leadási határidő tegnap éjfélkor lejárt. Viszont a történetek publikálását csak szeptember 24-én, azaz a jövőhét hétfőn kezdjük majd. Ennek két oka van. Először is, szeretnénk ha szélesebb körben elterjedne, hogy a publikációs időszakhoz…..
Elnézést, hogy csak ilyen késve szállítjuk, de valami közbejött. Az írók természetesen idejében megkapták a fórumon. :) Kétféle kulcs van, és úgy állapodtunk meg, hogy a varázsigéknek kell hangsúlyosabbnak lenniük, de egyiket sem elég csak megemlíteni. És azt se felejtsétek…..
Örömmel jelenthetjük, hogy végre valahára beteltünk, ezért kitűztük a kulcsosztás dátumát, ami augusztus 1., szerda, 20:30. A bal oldalra pedig kihelyeztünk egy visszaszámlálót az eseményre. :) A kulcsokról egyelőre annyit árulhatunk el, hogy fejenként kettő lesz, de mindkét…..
CÍM: GravitációCSAPAT: GyerekKULCSOK: csokoládébarna, sógornőJOGOK: Rowlingé meg persze az enyém. :)MŰFAJ: angstFIGYELMEZTETÉSEK: Erotikus tartalom, durva beszédKORHATÁR: 16 évTARTALOM: A gravitáció kérlelhetetlenül visszaránt a földre, akkor is, amikor legszívesebben a magasban…..
Lilina 2012.06.25 14:43:32
@Ancsa1537:
Kedves Ancsa!

A gyerekvállalás kérdése is ugyanúgy beletartozik a témába, mint a tényleges gyerek. És nem kellett, hogy a történet arról szóljon, mindössze arra volt szükség, hogy fontos legyen a cselekmény szempontjából. Itt szerintem az volt, többek között azért, amit leírtál. A kulcsok kapcsán az első véleményre adott válaszomban már kifejtettem, hogy mit hogyan szerettem volna átadni, és Katjusha is tökéletesen leírta a véleményében, amit szerettem volna, hogy mindenkinek átjöjjön. Viszont elfogadom, hogy Te nem érezted őket elég hangsúlyosnak. :)

A dicséreteket nagyon köszönöm, örülök, hogy végül is tetszett a történet, pláne, hogy nem is szereted az angstot! :) Köszönöm, hogy írtál, és pontoztál.

Lil
Lilina 2012.06.25 14:46:48
@mese2626:
Kedves mese2626!

Először is köszönöm a pontokat! Tudom, hogy sietni kellett, de most, hogy már vége, örülnék neki, ha bővebben is kifejtenéd a véleményed. Például arról, hogy miért adtál a karakterekre 3 pontot, mert ez nagyon furja az oldalam. :)

Előre is köszönöm,
Lil
Lilina 2012.06.25 15:33:23
A gyerek kapcsán: így már világos, és örülök, hogy kifejtetted. A biciklilánc hasonlatod találó, akár off, akár nem, nekem tetszett! :) Bár ezek szerint a vége tök máshogy jött le, minthogy akartam. Mert én azt gondolom, hogy Lily a gyerek nélkül is összejött volna Ambrose-zal, csak el kellett szakadnia Scorptól, amit a gyerek érkezése felgyorsított. És azt sem szerettem volna, ha úgy csapódik le, hogy a gyerek miatt el van vágva az ember karriere. Ezért is jegyezte meg Lily, hogy nem végleges visszavonulást tervez. Valamennyi időre azonban elengedhetetlen a kviddicsnél, hiszen terhesen nem játszhat. Inkább úgy képzeltem, hogy Ambrose az, aki a későbbiekben végleg befejezi a játékot Lilyékért. De ez megint csak olyan dolog, ami nem került bele. :)

Köszönöm, hogy kitértél a kulcsokra, de erről már végképp nem szeretnék többet beszélni. :D (Meg úgy igazából nincs is mit. :))

Az alkoholizmus kapcsán tényleg félreértettem, amit írtál (lehet, hogy azért, mert a nagyivó nálam már szinonimának minősül... :D), de így rendben van. :) Egyébként minden tiszteletem a tiéd, ha ezzel foglalkozol, nekem nem lenne türelmem hozzá.

Rendben, elfogadom a magyarázatot, igazából nem sértődtem meg rajta, csak elsőre nem esett jól. :)
Hm, hát ennyit a megkapó címről és bevezetőmről. :D Ezek szerint silány lett, de a lényeg, hogy nem riasztott el teljesen. ;)

Köszönöm, hogy ismét írtál! :)
Malfoy Kihívás 30. nap 2011.11.15 19:00:00
A kihívás utolsó története!Scorpius szívét különleges ember nyeri el, különleges körülmények között.CÍM: Lélek SzimfóniaCSAPAT: ScorpiusKULCS: "Tudod, nem az a gond,  Hogy hazudsz nekem De mért van úgy, mindig…..
Lilina 2011.11.22 22:57:24
Kedves Író!

Ahogy az időpont is mutatja, nagyon nehezen álltam neki a történetednek. Bevallom, csupán a kényszer hajtott, mert a kulcshoz tartozó, másik két történetet már elolvastam és lepontoztam, ezért nem szerettem volna, ha azok a pontok elvesznek. Azt is muszáj megemlítenem, hogy utálom a slasht. Amikor csak tehetem elkerülöm, és csak olyan történeteket vagyok hajlandó elolvasni ebben a témában, aminek nagyon megtetszik az alapötlete, vagy szeretem az íróját. Így tehát jelentős hátránnyal indult nálam a történeted, de végül is sikerült felhoznia magát. :)

Kulcs: 3 pont
Nem éreztem igazán hangsúlyosnak a kulcsot a történetben. Nem éreztem úgy, hogy Blaise komolyan hazudott volna a fiúnak, hiszen az eltávolodás igazából nem az ő hibájából történt, inkább a körülmények hozták úgy. Persze a végén hazudott, hiszen végül elhagyta őt, de ez sem illett teljesen a kulcsra. Ne haragudj, de emiatt nem tudok több pontot adni.

Karakterek: 5 pont
Jól sikerültek, tetszettek. Bár bevallom egy kicsit furcsálltam, hogy nem Scorpius, hanem Blaise volt inkább a főszereplő, de Scorpnak is elég hangsúlyos szerepe volt, ezért nem éreztem jogosnak, hogy csak emiatt vonjak le pontot. :) Mivel egyikükről sem tudtunk meg valami sokat a Harry Potter könyvekből, ezért azt nem tudom belevenni szempontnak, hogy karakterhűek voltak-e, de jók voltak. Olyanok voltak, amilyennek én is szeretem elképzelni őket. :)

Cselekmény: 5 pont
Szépen felépített, izgalmas cselekmény volt. Mondjuk egy kicsit belezavarodtam a mitológiai részbe, nagyon eredeti ötletnek tartom. Talán az tetszett kevésbé, hogy nem tudtunk meg többet róluk egyes alkalmakkor, például szívesen olvastam volna még a római korszakról, akkor is, ha annak semmi köze sem volt a Harry Potter világához. :) Tetszett a főrész is, bár kicsit talán sok volt a leírás és kevés a párbeszéd. És bevallom őszintén, én nem hiszek benne, hogy bárki képes beleszeretni egy olyan emberbe, aki gyerekkorától kezdve vele van, és már szinte családtag. De ez az én bajom, ezt leszámítva hiteles volt a történet.

Történet: 4 pont
Összességében tetszett, eredeti történet volt. Végig lekötötte a figyelmemet, ami nagy szó egy slashnél. :) Azért nem tudok rá max. pontot adni, mert számomra nem illeszkedett eléggé a kulcshoz, illetve volt benne jó néhány helyesírási hiba, ami egy kicsit zavaró volt. A párbeszédeket is hiányoltam, számomra túl sok volt a leírás, de ezt már írtam a cselekménynél is. És talán a mitológiai rész is lehetett volna kevesebb. De egyébként nagyon tetszett, színvonalas történet volt.

Gratulálok a történetedhez, és sok sikert kívánok! :)

Üdv,
Lil
Malfoy Kihívás 28. nap 2011.11.13 19:00:00
A szerelem és a hazugság kéz a kézben jár? Luciusnak erről megvan a maga véleménye...Cím: PercivalCsapat: LuciusKulcs: "Tudod, nem az a gond,Hogy hazudsz nekemDe mért van úgy, mindig elhiszem"(Fiesta: Aki elmegy, ugye hazatér)Korhatár: 16Figyelmeztetések: nincsMűfaj:…..
Lilina 2011.11.18 18:35:04
Kedves Író!

Be kell, hogy valljam neked, kellemesen csalódtam. Sosem gondoltam volna, hogy élvezni fogok egy ilyen párosítású történetet, de mégis sikerült. :) Nagyon tetszett, szép volt és szívmelengető, nem bántam meg, hogy belefogtam az olvasásába. Most pedig lássuk a pontokat. :)

Kulcs: 5 pont
Nincs mit mondanom, rendben volt. Átfonta az egész történetet.

Karakterek: 5 pont
Tetszett a mások előtt kimért, de ugyanakkor gyengéd Luciusszod és a fiatal, de mégis megfásult Mollyd. Szerintem mindketten jók voltak, különösen érdekes volt, ahogyan lefestetted a Mollyt ebben az életkorban, és egészen megkedveltem, pedig sosem szerettem őt.

Cselekmény: 4 pont
Nagyon tetszett a cselekmény, de a tördelések zavarossá tették. Nem mindig voltam biztos benne, hogy most ugyanabban az időszakban vagyunk-e vagy már ugrottál az időben. Ezzel kapcsolatban egy konkrét hibát is felfedeztem, az első találkozásukkor, amikor Molly kirohan az esőbe este (még le is írod, hogy a gyerekek és Arthur alszanak), de mégis délután kötnek ki az Abszol úton. Erre azért figyelj oda legközelebb. Az is furcsa volt, amikor azon gondolkozott, hogyha elmondja Arthurnak, hogy terhes, akkor rá fog jönni, hogy megcsalta. De aztán mégis kiderül, hiszen vele marad, és Percy is megszületik, én pedig kétségek között maradtam, mert ezt a vonalat nem vitted végig. Érdekelt volna, hogy Arthur tulajdonképpen csak nem gondolt bele, vagy pedig csendben (esetleg hangosan) elnézte Molly botlását. Egyébként jó volt a történet felépítése és gördülékenyen haladt előre a cselekmény. Különösen tetszett Molly hazugsága a végén a kémkedésről, eredeti ötlet volt, hogy így zárta le a viszonyt.

Történet: 4 pont
Nagyon szép, érzelmes és színes történetet tártál a szemünk elé. Az alapötlet valóban nem volt éppen a legkülönlegesebb, de sikerült egyedivé tenned a párosítással és a légkörrel, amit teremtettél köréjük. Viszont néha túl körmönfont volt a fogalmazásod, annak ellenére, hogy nagyon szépen fogalmazol. És volt benne jó néhány szóismétlés, elírás és vesszőhiba is, ami egy kicsit zavaró volt.

A fentebb említett hibák ellenére magával ragadott a történeted. Ez volt az első, amit ezzel a párosítással olvastam, de mégsem éreztem idegennek.
Gratulálok, és sok sikert kívánok a továbbiakban!

Üdv,
Lil
Malfoy Kihívás 29. nap 2011.11.14 19:00:00
Draco és a hazugságok - a szerelem és az őszinteség kizárják egymást?CÍM: Igazmondás – csak kezdőknekCSAPAT: DracoKULCS: "Tudod, nem az a gond, hogy hazudsz nekem, De miért van úgy, mindig elhiszem" (Fiesta: Aki elmegy, uyge hazatér)JOGOK: Minden jog Rowling anyánké.…..
Lilina 2011.11.18 15:47:10
Kedves Író!

Muszáj megjegyeznem, hogy csak miattad regisztráltam ide, és miattad fogom elolvasni a kategória két másik történetét (amiből az egyik ráadásul slash, ami nagyon nem az én világom...), hogy érvényes legyen a szavazatom. Vedd ezt a pozitív értelemben, mert a történeted tetszett, de azért volt vele gondom, amit mindjárt ki is fejtek. :)

Kulcs: 5 pont
Szerintem ez teljesen rendben volt, kellő hangsúlyt kapott.

Karakterek: 4 pont
Nekem tetszettek. Szerintem még csak nem is voltak annyira OOC-k, talán csak Draco, de el tudom képzelni, hogy ilyenné váljon. Ami egy kicsit zavart, hogy Draco kezdetben nem igazán hasonlított az "álom-Draco"-hoz, így ott egy kicsit megzavarodtam.

Cselekmény: 3 pont
Azért vagyok ilyen szigorú veled, mert sok helyen kidolgozatlannak éreztem a cselekményt. A történet felépítése jó volt, de nem voltak rendesen kifejtve a dolgok, én meg kapkodhattam a fejem, hogy akkor most mi van. Az álom után például nagyon nehéz volt átállnom, többek között (ahogy már írtam a szereplőknél is) Draco hirtelen jellemváltozása miatt. Mintha két különböző történet lett volna. Az is zavart, hogy nem tudtuk meg, miért ők a keresztszülők, és hogyan lettek ilyen jóban Dracóval Lunáék. Mondjuk erre éppen utaltál egyszer, de az számomra kevés volt. Persze tetszett, ahogyan apránként kibontakozott a cselekmény, de az álomból való átváltás nekem nagyon megtörte az egészet. És túlságosan is emlékeztetett az Ilyen az élet című filmre, persze azzal a különbséggel, hogy a gyerekek szülei itt azért élnek, de ez (bár szeretem azt a filmet :)) levont számomra az eredetiségéből.

Történet: 4 pont
Összességében tetszett. Mondjuk biztos, hogy kevésbé élveztem volna, ha nem Draco/Ginny, de mivel ez a kedvenc párosításom már vagy 7 éve, ezért nagyon örültem a történetednek. Igaz, most már van jó néhány fanfiction velük (a kezdetekhez képest :)), de még így is kevés az igazán élvezhető, a tied pedig az volt. A stílusod könnyed, bár a fogalmazásod néhol kevésbé tetszett, összességében az is jó volt. Még a vesszőhibákra szeretném felhívni a figyelmedet, mert számomra nagyon zavaró volt, hogy minden "és" elé tettél vesszőt, oda is ahová nem kellett volna. Bevallom sokszor én is gondban vagyok a vesszőkkel, de erre azért figyelj oda, mert sokat levon a történet élvezhetőségéből.

Remélem, hogy nem bántódtál meg, hogy néhol kicsit szigorúbban pontoztam. Gratulálok a történetedhez, és további sok sikert a kihíváshoz!

Üdv,
Lil